Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Помош за мобилни - прашања - совети -генерална - дискусија

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Дај кажете добар ром за S3 моментално сум на омега одличен ром од одличен тим јебига само што се грци али нема веза некој друг ром ? го пробав оној neatrom па сакам и некоја препорака битно ми е да како шток не модифициран премногу јака работа ова со ромовиве да знаев пред тоа дека било така, сеа ми се чини дека никогаш повеќе нема да го погледнам ајфонот :D

Steam.

user
31 мај 2011
1.098
1.025
Чаир
Steam.'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5700X3D w/ Thermalright Peerless Assassin 120 Digital ARGB White
Motherboard
ASUS TUF B550M-PLUS
Storage
Samsung 970 EVO PLUS 1TB + 2TB WD20EZRX x2 + WD SN770 1TB
PSU
Corsair RM1000e
RAM
32GB DDR4@2666MHz
Video card
Gigabyte RTX 5070 Ti WINDFORCE OC SFF
Case
LIAN LI Lancool 206 White
Mouse
Darmoshark M2
Keyboard
Epomaker HE80
Audio
JCally JM20 MAX w/ Sennheiser HD 599
Monitor
AOC Q27G4ZR + ASUS ROG XG27ACS
OS
Windows 11
Дај кажете добар ром за S3 моментално сум на омега одличен ром од одличен тим јебига само што се грци али нема веза некој друг ром ? го пробав оној neatrom па сакам и некоја препорака битно ми е да како шток не модифициран премногу јака работа ова со ромовиве да знаев пред тоа дека било така, сеа ми се чини дека никогаш повеќе нема да го погледнам ајфонот :D

најбоље е андро револушн, најблиску до сток а пак не кочи толку многу.crdroid исто не е лош.Највеќе го препорачувам slimbean, најмал е во споредба со сите, само минималните ствари ги има што ти требаат, а пак има опции за кастомизирање.

Mario.Bog

lurker
15 декември 2013
985
320
Скопје
Диалерот ти го буди телефонот .
Исклучи ги оние опциите Quiet ring on pickup, Pocket mоde ,flip for speaker , flip over to mute . Рестартирај телефон и би требало да се реши .

Потоа може да експериментираш да уклучиш една ,а другите исклучени за да најдеш која прави проблем и само таа да си ја оставиш исклучена.

Сега барав но кај мене ги нема тие опции, би требало да се во sounds како што знам... :)

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044

Како сток ваљда мислиш да е базиран на samsung firmware ?
Echoe ти е најнов базиран на оргиналниот 4.3 firmware .

Инаку hiperdrive е многу добар тачвиз базиран ром,ако не и најдобар.

Mario.Bog

lurker
15 декември 2013
985
320
Скопје

xhktw

x
2 август 2009
1.466
1.945
xhktw's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700X3D / Macbook Pro M4 14' 16/512
Motherboard
MSI B350 Tomahawk
Storage
Samsung 870 EVO 1 TB SSD
PSU
Gigabyte Odin 1200W PSU
RAM
G.Skill DDR4-3200 64GB
Video card
PNY 3090 24GB
Case
Logic Portos Case
Mouse
ROG Harpe Ace AimLab Edition
Keyboard
AK820Pro / Monsgeek Fun60 Pro / Custom 3D Printed
Monitor
34" MSI MAG342CQPV 100Hz / ASUS 27" ROG Strix OLED XG27AQDMG
OS
macOS Sequoia / Arch Linux
Цел телефон го пребарав, но ги нема тие опции, а еве што има под motion http://m.imgur.com/xRIDRIg и плус надоле има уште tap to pause/mute, sensitivity и толку...

Дур пробуваш милион ствари што нема да проработат, до сега можеше да смениш 5 пати различен РОМ и да знаеш дали ти е до софтверот или ти е до батеријата.

Mario.Bog

lurker
15 декември 2013
985
320
Скопје
Дур пробуваш милион ствари што нема да проработат, до сега можеше да смениш 5 пати различен РОМ и да знаеш дали ти е до софтверот или ти е до батеријата.

Значи го немам ни рутирано телефонот, ќе пробам дома сам да го рутирам затоа што немам рутирано пред тоа...

xhktw

x
2 август 2009
1.466
1.945
xhktw's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
MSI B350 Tomahawk
Storage
Samsung 870 EVO 1 TB SSD
PSU
Gigabyte Odin 1200W PSU
RAM
G.Skill DDR4-3200 64GB
Video card
PNY 3090 24GB
Case
Logic Portos Case
Mouse
Keyboard
Monitor
OS
Значи го немам ни рутирано телефонот, ќе пробам дома сам да го рутирам затоа што немам рутирано пред тоа...

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2087424

Буквално 3 секунди работа, ни повеќе ни помалце. Направи го ова па после стави CyanogenMod, обично со CM батеријата трае најдолго.

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Како сток ваљда мислиш да е базиран на samsung firmware ?
Echoe ти е најнов базиран на оргиналниот 4.3 firmware .

Инаку hiperdrive е многу добар тачвиз базиран ром,ако не и најдобар.

Мислам да не е толку модифициран и да си остане дизајнот на самсунг да не биде ептен осакатен

alekcackko

hello world
10 август 2012
438
70
Битола

Не е шток, сток е :D, туку ,зошто и ние да не направиме некој добар ром, барем подобар од грците? :) на форумовј има купој ентузијасти :D

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Не е шток, сток е :D, туку ,зошто и ние да не направиме некој добар ром, барем подобар од грците? :) на форумовј има купој ентузијасти :D

+1. Би можел да помогнам со UI, доколку се најде слободно време.

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Ехх, ами јас со што би помогнал? Би ве бодрел вас :) Уште не сум дораснат, ама и јас колку што можам би ви помогнал.

Не верувам да се нафати некој да потроши дел од своето слободно време за да направиме свој ром(ром од членови на IT), но би било многу добро барем да направиме некакви модификации на веќе постоечки ром. Башка на форумов нема некој смартфон кој го користат поголем дел членовите (можеби N4 или SGS4), така да уште од старт имаме кочница. А универзален е невозможно(портирањето не спаѓа под универзален).

Сакав и јас да отворам тема, за да скоцкаме некој ром - но кога размислив подобро, се предомислив.

xhktw

x
2 август 2009
1.466
1.945
xhktw's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
MSI B350 Tomahawk
Storage
Samsung 870 EVO 1 TB SSD
PSU
Gigabyte Odin 1200W PSU
RAM
G.Skill DDR4-3200 64GB
Video card
PNY 3090 24GB
Case
Logic Portos Case
Mouse
Keyboard
Monitor
OS
Не верувам да се нафати некој да потроши дел од своето слободно време за да направиме свој ром(ром од членови на IT), но би било многу добро барем да направиме некакви модификации на веќе постоечки ром. Башка на форумов нема некој смартфон кој го користат поголем дел членовите (можеби N4 или SGS4), така да уште од старт имаме кочница. А универзален е невозможно(портирањето не спаѓа под универзален).

Сакав и јас да отворам тема, за да скоцкаме некој ром - но кога размислив подобро, се предомислив.

Ми се допаѓа идејата, но чисто сумљам дека ќе се најдеме повеќе со ист дивајс.. Скоро невозможно е кај нас.

Steam.

user
31 мај 2011
1.098
1.025
Чаир
Steam.'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5700X3D w/ Thermalright Peerless Assassin 120 Digital ARGB White
Motherboard
ASUS TUF B550M-PLUS
Storage
Samsung 970 EVO PLUS 1TB + 2TB WD20EZRX x2 + WD SN770 1TB
PSU
Corsair RM1000e
RAM
32GB DDR4@2666MHz
Video card
Gigabyte RTX 5070 Ti WINDFORCE OC SFF
Case
LIAN LI Lancool 206 White
Mouse
Darmoshark M2
Keyboard
Epomaker HE80
Audio
JCally JM20 MAX w/ Sennheiser HD 599
Monitor
AOC Q27G4ZR + ASUS ROG XG27ACS
OS
Windows 11

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420

Знам дека е правилно сток ама полесно ми се изговара шток :D , не бива ние да праваме

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
ОТи да не? кога грците можат. Што ако тие би рекле, не бива да правиме.

Немаме пари,немаме телефони ни требаат нај малце 5 телефони за тестирање,немаме луге кој имаат доволно знаење и како нај важно немаме пејпал за донации,кој ке ти ги изработува оние скрипти за backup на efs фајлот

alekcackko

hello world
10 август 2012
438
70
Битола
Немаме пари,немаме телефони ни требаат нај малце 5 телефони за тестирање,немаме луге кој имаат доволно знаење и како нај важно немаме пејпал за донации,кој ке ти ги изработува оние скрипти за backup на efs фајлот

ееех, сеа парите се во прашање. Ами грците се во криза, не? И тие како прват тогаш? :)

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Ми се допаѓа идејата, но чисто сумљам дека ќе се најдеме повеќе со ист дивајс.. Скоро невозможно е кај нас.

Едино ако се собереме со N7 повеќе души, биче боље. Ама и тука ја заебавам јас сум единствениот со 3G v1 верзијата...

Како и да е, ја радо би помогнал со UI за било кој телефон. Ќе ми биде мило за учеството, а и +искуство ќе си добијам.

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
ееех, сеа парите се во прашање. Ами грците се во криза, не? И тие како прват тогаш? :)

Кој вика тоа дека грците се во криза ? тоа само политичарите им солат памет на лугето, имаат они пари чим има море и острови не се секирај си имаат пари лугето

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно