Isto i kaj mene istata suma 17.70 den za mms isto imam besplatni neograniceni sms kon site mrezi inace jas sum na a1
Јас го забележав истото, ама да бидам искрен не ни обрнав внимание затоа што беше ситна сума, а немам праќано на наградни игри и слично и имам неограничени смс.Друштво кај мене и кај мајка ми забележав дополнителни трошоци за СМС во Телеком апликацијата.
Не е некоја значајна сума, ама и јас и мајка ми имаме неограничено СМС кон сите мрежи.
Кај мајка ми конкретно за една порака е посочено (за наградна игра се работи) а за другите не, а кај мене воопшто нема образложение само стои СМС пораки.
Некој да се соочил со слично нешто или да знае на што се должи дополнителната наплата?
која е брзината на Л пакетов за оптика?
Погледнете го атачментот 158071
имаме оптика тука, фала тиВо Магента истиот пакет е 200/200. Засебно може да е истата брзина или нешто поспор.
Едит: Ако немаш можност за оптика 60/10 е. Кликни на "i" и ќе ти даде повеќе инфо.
100/100која е брзината на Л пакетов за оптика?
Погледнете го атачментот 158071
Што ѓавол ги тера со телевизијава не ми се верува. Значи нудат тиња квалитет на слика можда и најлоша без конкуренција од најголемите оператори, у магента намерно е задолжително убацена телевизијата, интернет само пакетите се 60/30, 100/50 итн итн а ако сакаш овие брзини мора да имаш интернет + тв пакет минимум. Овие се ретардирани веќе.200/100 ти е L, не 200/200
Погледнете го атачментот 158078
само со "gaming booster" имаш рамно, 300/300 со XL, а може и на L да го ставиш со +300 денари месец претплата, со што ќе ти биде скрос иста цена како XL
Не се вели ретардирани се, се вели имаат добра бизнис политика како да те врзат да користиш што е можно повеќе нивни услуги и да плаќаш повеќе. Ништо не е случајно ова. Сето е добро осмислена бизнис тактика !Што ѓавол ги тера со телевизијава не ми се верува. Значи нудат тиња квалитет на слика можда и најлоша без конкуренција од најголемите оператори, у магента намерно е задолжително убацена телевизијата, интернет само пакетите се 60/30, 100/50 итн итн а ако сакаш овие брзини мора да имаш интернет + тв пакет минимум. Овие се ретардирани веќе.
Да те надополнам, …која е на штета на корисниците.Не се вели ретардирани се, се вели имаат добра бизнис политика како да те врзат да користиш што е можно повеќе нивни услуги и да плаќаш повеќе. Ништо не е случајно ова. Сето е добро осмислена бизнис тактика !
Многу нормално! Секако дека нема да биде на нивна штета.Да те надополнам, …која е на штета на корисниците.
Уште една надополна: поради која губат кориснициНе се вели ретардирани се, се вели имаат добра бизнис политика како да те врзат да користиш што е можно повеќе нивни услуги и да плаќаш повеќе. Ништо не е случајно ова. Сето е добро осмислена бизнис тактика !
SMS со емоџи мислам дека се наплаќа. Ама провери си во листа со позиви ке видиш према кој број била пораката што ти е наплатиле.Друштво кај мене и кај мајка ми забележав дополнителни трошоци за СМС во Телеком апликацијата.
Не е некоја значајна сума, ама и јас и мајка ми имаме неограничено СМС кон сите мрежи.
Кај мајка ми конкретно за една порака е посочено (за наградна игра се работи) а за другите не, а кај мене воопшто нема образложение само стои СМС пораки.
Некој да се соочил со слично нешто или да знае на што се должи дополнителната наплата?
А каде ќе идеме ако бегаме од Телеком?Уште една надополна: поради која губат корисници
А каде ќе идеме ако бегаме од Телеком?
Во А1 каде што имаат политика на "фер" користење што е скржава до даска? Една модерна игра да симнеш од Steam, да изгледаш неколку 4К филмови на Нетфликс и да го потрошип тој еден терабајт во неколку дена. И дефиницијата дека "неограничен" интернет значи дека неограничено имаш пристап до него?
Телекабел каде што на одредени места оптиката им е станата крајно нестабилна?
Кои ни се реалните алтернативи?
А каде ќе идеме ако бегаме од Телеком?
Starlink?
Interspace е 400 eur за 300/300 mbpsХм. Не верувам дека ќе бидат поразлични од А1 и Телеком. Можеби првите година-две-три ќе бидат компетитивни за да соберат нешто повеќе од колачот. И после иста приказна.
40-60 евра месечно е само интернет. Ако ја разгелдуваме таа цена, Interspace би требало да се добра алтернатива.
VGA GIGABYTE RTX 5080 WINDFORCE OC SFF 16GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N5080WF3OC-16GD
93.990,00 ден
STREAM DECK MINI ELGATO DISCORD EDITION , x6 LCD keys, ELGATO-10GAI9931
3.930,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL MINI HAMA RAGE EXODUS 760 RGB LED 60% w/palm rest OUTEMU Red switch , Black, 217828
2.580,00 ден
CPU AMD RYZEN 5 3400G, Quad Core, 4,2GHz 6MB s.AM4,Vega 11 Graphics , YD3400C5M4MFH TRAY
5.550,00 ден
CPU AMD RYZEN 9 9950X3D2, 16C/32T, 5.6GHz 192MB 200W, w/ AMD Radeon Graphics, s.AM5, BOX, 100-100001978WOF
61.360,00 ден
MONITOR 24.5" GIGABYTE GS25F14 SS-IPS, 1ms, 144Hz, 1920 x 1080, HDMI, DP
6.130,00 ден