Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Т-Home оптика

Sylvester

hello world
24 март 2009
496
69
Скопје
Брцни жица во антената за ТВ и имаш терестријална дигитална МТВ HD без пари... Сликата е џам! :)
За жал, само така можеш да гледаш ко чоек или со сателитска.
IPTV касни и сецка кога има „големи“ натпревари и кога ќе нагрнат сите..
Не сецка, него квалитетот или bitrate-от е лош, не знам што е ама не е чиста сликата не е јасна. Не е ова само на канали што нагрнуваат сите во исто време, истово се случува и на други канали рандом секаде каде има голема промена/ движење на камера многу бои и слично истото го приметувам.
Со стариот уред немав ваков проблем али тогаш имав и помал 42" тв

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.288
1.317
Не сецка, него квалитетот или bitrate-от е лош, не знам што е ама не е чиста сликата не е јасна. Не е ова само на канали што нагрнуваат сите во исто време, истово се случува и на други канали рандом секаде каде има голема промена/ движење на камера многу бои и слично истото го приметувам.
Со стариот уред немав ваков проблем али тогаш имав и помал 42" тв
Битрејтот на Телеком е 4-5 Мбпс. Тоа е проблемот.

klima fan

lurker
14 јуни 2021
608
341
Не е тоа „само интернет“. Има тука и телефон. Порано го викаа Call & Surf.

Секако дека со интернет пакетот има и телефонска линија со неограничени разговори кон сите мрежи Но поентата е дека може интернет без тв услуга

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.883
3.810
Каква ви е сликава на магента на ракометов? Општо од кога го добив новиот уред ич не сум задоволен од квалитет на слика на тв, ретко гледам, али еве сега пример ракомет на МТВ. Додека е статична камера е ок, чим има движење и брзо менување на камери крш е сликата се коцки? Има нешто да се подесува на самиот бокс?
Проблемот е од кај нив, што го пуштиле стримот со 25 фрејма во секунда наместо изворните 50 fps како другите канали.
Затоа изгледа како да гледаш филм а не лајв програма или спорт.

И кај мене е исто со новите андроид ресивери, пријавував на 122 и рекоа ќе проверат подетално ама ништо.
Среќа имам и бекап квалитетна иптв па таму квалитетот си е топ 1080p 50fps.

SpiritBond

hello world
21 август 2015
412
901
Aerodrom
Дечки пред месец ми истече договоров на Телеком кој што плаќав 1218 денари за интернет 300/100 (300/300 се прави преку нивната апликација). Веќе месецов ми беше наплатено редовна цена 1500.
Се јавив на агент кој што имаше флаер кај нас залепено, и ми одговорија во стил поради некои нивни интерни причини не можеле во моментов да ми понудат било каков договор со попуст, и најдобро да сум терал вака без договор. (Исто така немам никакви други Магента пакети/телефонија кај нив итн)
Дали некој од вас во скоро време обновувал или вклучувал договор и ви дале некој попуст?
Во А1 исто се јавив и ми понудија 300/300 со 6 месеци без плакање па после 1300 ден, па доколку не успеам да направам нешто со Телеком се мислам да се сменам кај овие само.

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.728
4.305
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D / NZXT Kraken Elite 280 RGB (White)
Motherboard
Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 1.2 (White)
Storage
SSD 2 x Samsung M.2 990 PRO 1TB
PSU
Gigabyte PSU AORUS Elite P850W PG5 ATX 3.1 850W 80+ Platinum
RAM
Kingston 32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM
Video card
Gigabyte nVidia GeForce RTX 5070 EAGLE 12GB 192BIT (White)
Case
NZXT H7 Flow RGB (2024) Case (White)
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
EPOMAKER x AULA F75 / ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 (White)
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
Мало потсетување, HBO промоцијата им завршува на 20.01.2026, кој активирал нека деактивира со време :)

15 септември 2012
1.159
1.300
Секако дека со интернет пакетот има и телефонска линија со неограничени разговори кон сите мрежи Но поентата е дека може интернет без тв услуга
Никој не може да ти ја претпоставува, погодува, замислува поентата ако не ја напишеш точно.

Ем башка, за интернет пристап не ти е потребен повеќе телефонски број. Порано имаше dial-up, adsl и незнам уште која технологија за пристап на интернет која се наплатуваше преку телефонски импулси за времето за кое беше поврзан на интернет.

Интернет + телефон? Во бившата сфрј тоа се викаше врзана продажба и беше забранета заради продажба на кафе заедно со пумпа за велосипед, пакет зејтин заедно со комплет волнени ќебиња и вреќа прашок за перење алишта заедно со вреќа компири.

Денес телеком оператерите се условени со зачувување на концесиите со минимален број на телефонски приклучоци и мораат да ги продаваат фиксните телефонски броеви заедно со интернет пристапот.

Линкот што го прати во претходната порака ме заинтересира дали конечно може интернет без телефонска линија, ама ти си имал „поента“

klima fan

lurker
14 јуни 2021
608
341
Никој не може да ти ја претпоставува, погодува, замислува поентата ако не ја напишеш точно.

Ем башка, за интернет пристап не ти е потребен повеќе телефонски број. Порано имаше dial-up, adsl и незнам уште која технологија за пристап на интернет која се наплатуваше преку телефонски импулси за времето за кое беше поврзан на интернет.

Интернет + телефон? Во бившата сфрј тоа се викаше врзана продажба и беше забранета заради продажба на кафе заедно со пумпа за велосипед, пакет зејтин заедно со комплет волнени ќебиња и вреќа прашок за перење алишта заедно со вреќа компири.

Денес телеком оператерите се условени со зачувување на концесиите со минимален број на телефонски приклучоци и мораат да ги продаваат фиксните телефонски броеви заедно со интернет пристапот.

Линкот што го прати во претходната порака ме заинтересира дали конечно може интернет без телефонска линија, ама ти си имал „поента“

Телеком исто како и А1 имаат интернет пакети без тв услуги и со интернет пакетот даваат и телефонска линија за разговори во телеком е со неограничени бесплатни разговори додека во А1 е без бесплатни разговори

Инаку твое право е дали ќе ја користиш телефонската линија за разговори или не

15 септември 2012
1.159
1.300
Телеком исто како и А1 имаат интернет пакети без тв услуги и со интернет пакетот даваат и телефонска линија за разговори во телеком е со неограничени бесплатни разговори додека во А1 е без бесплатни разговори

Инаку твое право е дали ќе ја користиш телефонската линија за разговори или не
Не ја користам телефонската линија.
Немам ни телефонски апарат приклучен на неа.
ЗОШТО ДА ЈА ПЛАЌАМ???
Нека ми ја намалат цената на сметката за вредноста на телефонската услуга.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.691
3.790
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
ЗОШТО ДА ЈА ПЛАЌАМ???
За АДСЛ и ВДСЛ мора да има телефонска линија поради интернетот, за оптика мислам не треба ама нека каже некој што користи оптика

15 септември 2012
1.159
1.300
За АДСЛ и ВДСЛ мора да има телефонска линија поради интернетот, за оптика мислам не треба ама нека каже некој што користи оптика
Имам оптика од телеком повеќе години.
Телефонската линија оди преку оптика. Исто како што оди и тоа тевелизијата нивна.
Ниту телефон ми треба, ниту пак тевелизија.
Фиксната телефонска линија сум приморан да го платам, оти доаѓа во т.н. пакет.
Затоа кажувам, не ми треба фиксен телефон, нека ми ја намалат цената што ја плаќам према телеком.
Столи ме бојко што нивната концесијата е дефинирана со број на фиксни телефонски приклучоци. Остаток од минатото.

godovic

hello world
5 септември 2007
339
392
Скопје
За да прикажат 10% раст или да исполнат таргети, ги поскапуваат претплатите, шибаат што треба и што не треба во пакетите.
Истото ги прават и банките.

thexfiles125

hello world
29 април 2013
409
276
Дали е можно bridge mode на овие техниколор рутери? Самошто ми наместија fga2235 и чекам да дојде интернет да пробам да го поврзам со мојот Mercusys рутер, некој пробал?

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.231
2.661
Дали е можно bridge mode на овие техниколор рутери? Самошто ми наместија fga2235 и чекам да дојде интернет да пробам да го поврзам со мојот Mercusys рутер, некој пробал?

Не ти треба бриџ. Приклучи го рутерот само и ќе работи.

thexfiles125

hello world
29 април 2013
409
276
Сега ми се активира, не фалат едно 100 Mbps na Upload? Или 200/100 им се пакетите?
18738901288.png

Океј се јавив, 200/100 и 300/150 биле пакетиве, само со гејминг booster имаш 300/300, невидена алчност еј

Последна промена:

klima fan

lurker
14 јуни 2021
608
341
ЗОШТО ДА ЈА ПЛАЌАМ???

Не ја плаќаш телефонската линија туку интернет пакетот а со интернет пакетот ти следува автоматски телефонска линија твое е дали ќе ја користиш или не

kirev

senior
31 мај 2010
9.037
7.708
Не ја плаќаш телефонската линија туку интернет пакетот а со интернет пакетот ти следува автоматски телефонска линија твое е дали ќе ја користиш или не
Значи сите знаеме дека кај банките и телекомите нема ништо џабе. Човекот си бара попуст и не сака телефон. Со оптиката веќе нема техничка потреба за телефонска линија. И жити боите, личи како сајт од 1995г. :)

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно