Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Temu

snowkit

hello world
21 август 2015
178
160
Здраво на сите
Прв пат нарачувам нешто од Тему.
Пратката треба да ми стигне преку Виапост моментално пишува на трекинг Магацин Горан.Дали некој знае од прилика за колку дена би стигнала од магацинот во Битола?

Последна промена:

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
Здраво на сите
Пратката треба да ми стигне преку Виапост моментално пишува на трелинг Магацин Горан.Дали некој знае од прилика за колку дена би стигнала од магацинот во Битола?
Кај мене од горан магацин, стигаат наредниот ден во крива паланка.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.116
5.322
Дали има некој контакт од Милшпед? Цела недела дреме пратката кај нив.

^^GoRiLLaZ^^

hello world
7 април 2008
256
186

Нема ништо, финти се тие бидејќи ако нема никаков апдејт во рок од 3 дена Тему им праќа како urgent message. И веројатно имаат некој систем на секој 3 дена кога ништо не се дешава ставаат Out for Delivery: At the sorting center. Мене веќе 3 пати е истата порака, денеска пак поминуваат 3 дена откако нема апдејт сигурно ќе турат пак истото.

Најпаметно провери на vipposta.mk, таму ќе видиш датум и све што се дешава со пратката.

nixxa

hello world
16 јуни 2017
111
60
Некој искуство со preorder продукти, поради нив ли толку доцни целата нарачка обично за макс 10 дена ми стигаа?
Мислењето е автоматски споено:

Е не креват, дури ни VIP Пошта не крева. Знаат тие многу добро зошто се јавуваат луѓето :D
не им е лесно и на нив, никој не се јавува за пофалби,,,,

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.347
2.771
што се нервирате, ќе ви стигне, у процедура е. Јас сум се бунел у Тему летоска али џабе е, така работат.
Ги носат у магацин и после шофери ги превземаат попладне ги носат до дома ако не ги земе некој од магацин лично. Обично праќаат на вибер да си ја земеш сам, некогаш не. Зависи.

^^GoRiLLaZ^^

hello world
7 април 2008
256
186
што се нервирате, ќе ви стигне, у процедура е. Јас сум се бунел у Тему летоска али џабе е, така работат.
Ги носат у магацин и после шофери ги превземаат попладне ги носат до дома ако не ги земе некој од магацин лично. Обично праќаат на вибер да си ја земеш сам, некогаш не. Зависи.

Не е така, со сув гз риби не се лови. Ако веќе имаш голем обем на работа ти се зголемува и приходот - вработи повеќе луѓе. Убаво е кога си ги земат паричките, ама од лакумост и тие ќе ги изгубат ако продолжат вака.

И на AliExpress праевме refund ама затоа ни го начукаа со shipping, да не испадне исто и со Temu.

roliver

hello world
7 јануари 2018
105
50
Пратката со број за следење VIA1764082.... која ја има на сајтот од Via post, на Тему стои дека е преку QTExpress, нешто што досега не сум го видел. Има некој искуство?

nixxa

hello world
16 јуни 2017
111
60
Не е така, со сув гз риби не се лови. Ако веќе имаш голем обем на работа ти се зголемува и приходот - вработи повеќе луѓе. Убаво е кога си ги земат паричките, ама од лакумост и тие ќе ги изгубат ако продолжат вака.

И на AliExpress праевме refund ама затоа ни го начукаа со shipping, да не испадне исто и со Temu.
класичниот балкан менталитет, сигурно им викаат и на доставувачите дека се доволно на број.

Здраво на сите
Пратката треба да ми стигне преку Виапост моментално пишува на трекинг Магацин Горан.Дали некој знае од прилика за колку дена би стигнала од магацинот во Битола?
обично неколку дена, според мое искуство 2 или 3 најчесто

дали ако еден продукт од нарачката е preorder, целата нарсчка ја водат како таква?

Последна промена:

^^GoRiLLaZ^^

hello world
7 април 2008
256
186
Кренаа денеска од VIP Пошта и рекоа дека пратките им биле целосно измешани, незнаат ни кај им се. Ако не стигнало ќе ни дале refund на средствата и незнаела што да каже друго.

Шо да кажам друго освен дека не се нормални. Се надевам наскоро ќе ги тргнат од Temu.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.247
5.570
Скопје
Нарачка од 19 ноември, стигна вчера со достава, иако и во петокот ми пишаа од Карго експрес дека е кај нив и може да се подигне. Солидно брзо, иако при потврдата пишуваше дека до 26 декември им е рокот и дека може да задоцнат со достава.

7 март 2014
1.297
751
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X + AMD Ryzen Wraith Prism RGB
Motherboard
ASUS TUF GAMING ATX B550-PLUS
Storage
500GB Samsung 980 NVMe M.2 + ADATA LEGEND 710 512GB
PSU
CoolerMaster Elite V3 500W
RAM
x2 Kingston 8GB 3200MHz DDR4 CL16 DIMM FURY Beast RGB
Video card
GeForce® GTX 1660 SUPER™ OC 6G
Case
ATX Midi Tower Case Deepcool CC560 Black
Mouse
ASUS ROG Strix Impact II Wireless
Keyboard
AOC GK500 Gaming Full RGB Mechanical Keyboard
Audio
AOC GH300 USB Gaming Headset
Monitor
AOC Gaming Monitor 24G2SAE 1080p/VA/165 Hz
OS
Windows 11 PRO
Некој инфо дали има за м оне од каде се подигаат пратките од кај нив? Веќе 3 дена ми стои статус "во дистрибутивниот центар" ...

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.840
4.057
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Некој инфо дали има за м оне од каде се подигаат пратките од кај нив? Веќе 3 дена ми стои статус "во дистрибутивниот центар" ...
Почекај малце, ќе биде. Исто и јас чекав неколку дена, прашав и овде

Vlecka

hello world
28 јуни 2013
462
247
Vlecka's setup  
Processor & Cooler
i5-3570k w/ stock
Motherboard
Gigabyte Z77-DS3H
Storage