Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

On.Net DUO Extreme

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.614
1.567
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
i5-2500K Quad 3.3GHz LGA 1155 6MB + Cooler Deepcool Gammaxx 200
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
WD 1ТB SATA3 Caviar Black 7200rpm 64MB + SSD 2.5" Samsung 850 Evo 250GB
PSU
460W Gigabyte Superb Real Power
RAM
2x4GB DDR3 1866Mhz Kingston CL11 HyperX Genesis
Video card
Sapphire ATI PCX R9 270X 2GB GDDR5
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
Dell UltraSharp U2311H 23" e-IPS
OS
Win 8.1
@daci92
За колку време спушташ 100мб. Мери го тоа време.

kamikaza333

hello world
3 јануари 2009
320
58
Кочани
Трик е ова од РС. Ја сецкаат конекцијата така што излега како да симнува со ненормална брзина а симиња со 30% од таа брзина. Мерите времето и пресметајте и видите.

Потполно точно. Ако сакате можете да симнувате и со 20МБ/с, земете Cheat Engine и лажете се :)):)):))

Luidgi

lurker
24 февруари 2008
857
940
Е ова баш ќе видиме со лимитов. Ќе стаам 100 торенти да се сидуваат, уште толку да се симнуваат. Па ќе видиме ако надминам 1Тб што ќе се случи. :)

vladoboss

read-only
29 април 2007
17
1
vladoboss.spiki.be
Никад не тестирајте со дифолтниот сервер на speedtest пошто со Бугарија врските им се тапа. За Оннет тестирајте Љубљана (од таму имаат линкови), Франкфурт, Париз Лондон...

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.891
5.601
Дали може ова Дуо екстримов да се дели на два компјутера преку Хаб/Свич. Да уштекам 2 компјутера у хаб у трета порта модемот, и на двата да напраам диал-уп конекција на двата и готово. МОЖНО ли е. да не давам пари за рутер, а имам едно 5 портно хабче дома.

Marchello

hello world
28 јули 2009
54
2
Ја незнам што да правам веке со Он.нет... преку такво ми се... откако ставив Дуо пакет (средниот со 30гига) немам сврзано недела дена со стабилна конекција.

Еве сеа веке пола месец на speedtest мерам download и ми дава 0.80 и претходно ми правеше така и им се јавував... секој нивни одговор беше “ке пријавиме г-не“ и после неколку дена ке се јави некој и ке праша дали уште го имам проблемот и што поточно е проблемот и пак стандардното “ке провериме и ке ви се јавиме“.

Ја озбилно размислувам да го раскинам договорот и да се префрлам на MaxADSL.

Mr Punisher

hello world
4 септември 2009
74
0
abe za toa neograniceno kolku saka neka e i limitot ako go ima pod 50gb ne e sigurno pa sega i plus brzina pogolema za 300 400 denari povejke pa podobro 400 denari plus nego da se precekori .......::bravo:

UnderMyRules

lurker
27 ноември 2008
748
264
UnderMyRules's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5600x 4.85GHZ with undervolt
Motherboard
ASUS PRIME B550M-A
Storage
970 evo PLUS 1TB + 870 evo 500gb
PSU
CoolerMaster 650w GOLD MW
RAM
32gb(2x16gb) Kingston Renegade Fury 3600MHZ
Video card
ASUS DUAL RX 6600XT 8GB
Case
COOLER MASTER TD500
Mouse
Logitech g305 wireless lightspeed
Keyboard
Logitech G413 CARBON
Audio
Sharkoon B1
Monitor
MSI g2412 24" IPS 170hz
OS
WINDOWS 11 x64
Ја незнам што да правам веке со Он.нет... преку такво ми се... откако ставив Дуо пакет (средниот со 30гига) немам сврзано недела дена со стабилна конекција.

Еве сеа веке пола месец на speedtest мерам download и ми дава 0.80 и претходно ми правеше така и им се јавував... секој нивни одговор беше “ке пријавиме г-не“ и после неколку дена ке се јави некој и ке праша дали уште го имам проблемот и што поточно е проблемот и пак стандардното “ке провериме и ке ви се јавиме“.

Ја озбилно размислувам да го раскинам договорот и да се префрлам на MaxADSL.

И јас го имам истиот добар си е.Не знам зошто кај тебе е толку спор.Мора да има некој проблем или така нешто:zbunet3:

Cevi

hello world
5 февруари 2009
360
65
Потпишав договор пред тоно 2 месеци за миграција од соло 30 во Дуо Екстрим али ко што испадна работава Он Нет и Телеком си имаат сериозен проблем.Во договорот точно стои дека во рок од максимум 30 дена ќе бидам префлен на Он Нет централата али еве сеуште абер немаат.Се јавував скоро секој втор ден и увек Он Нет се вадеа дека Телеком е тој што ја кочи целата работа.Како и да е во Петокот бев и им дадов услов до наредниов Петок да се обидат да ме префлат ако не го раскинувам договорот со Он Нет и се префлам на Телеком.
Дефинитивно Он Нет не знаат да си ја работат работата.

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.033
550
devforge.mk
@Cevi телеком ја кочи работата и намерно прави со оние кои мигрираат
знаеш како брзо да го решиш проблемот
отиди во оннет кај си потпишал договор и кажи им сакаш жалба/тужба да поднесеш ке ти дадат готов текст потпиши ке видиш како за брзо брзо време ке се префрлиш
мене ме зае**ваа скоро 2 недели откако поднесов жалба бидна утредента

бтњ да не знае некој дали почна екстримот во куманово

Cevi

hello world
5 февруари 2009
360
65
@Cevi телеком ја кочи работата и намерно прави со оние кои мигрираат
знаеш како брзо да го решиш проблемот
отиди во оннет кај си потпишал договор и кажи им сакаш жалба/тужба да поднесеш ке ти дадат готов текст потпиши ке видиш како за брзо брзо време ке се префрлиш
мене ме зае**ваа скоро 2 недели откако поднесов жалба бидна утредента

бтњ да не знае некој дали почна екстримот во куманово

Жалба/тужба кон Он Нет или кон Телеком?

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.875
34.167
roka.mk
жално е тоа што го прават он.нет со екстримот.Поради слаб сигнал бев принуден да се префрлам на еден од послабите пакети...ама пак ништо посено интернетот стално паќа:ua:

Cevi

hello world
5 февруари 2009
360
65
телеком оти они те заебаваат, не те пуштаат како корисник
оти дуо пакетите со телефонска линија се

Па не можеа ли "гускине" да ми го кажат сето ова?Како и да е утре ќе одам до кај нив и ќе видам што ќе направам.Како и да е фала за советот.

MusicFreak

lurker
18 јуни 2009
990
115
жално е тоа што го прават он.нет со екстримот.Поради слаб сигнал бев принуден да се префрлам на еден од послабите пакети...ама пак ништо посено интернетот стално паќа:ua:

и јас исто... утре местам МахАДСЛ па да видам шо ќе напрам

Cevi

hello world
5 февруари 2009
360
65

Не знам дали ќе ти помогне ова ама јас после година дена малтретирање со слабата конекција успеав некако да добијам постабилен интернет.
Се јави еден "од мајка роден" и ми кажам да внесам нови DNS адреси.
Значи:
Во Network connections на Local Area Connection,десен клик Properties и под General, Use the following DNS server adresses:
Preferred DNS: 208.67.220.220
Alternate DNS: 208.67.222.222
Значи откако ги сменив овие адреси интернетот ми е многу постабилен.
Ај баш ме интересира дали ќе има некоја разлика и кај вас.
Поздрав.

Cevi

hello world
5 февруари 2009
360
65
под General нема вакво нешто Use the following DNS server adresses

Се извинувам моја грешка сум рипнал ред. :(
Значи под General во листата десен клик на Internet Protocol (TCP/IP)
Е тука се веќе DNS серверите.
Ова е мислам за XP само.

Cevi

hello world
5 февруари 2009
360
65
@Cevi Изпробана работа нејќе...

Не знам брат ти кажувам сега е постабилна врската.Значи претходно ги немав внесено цифриве туку ми беше штиклирано автоматски да ги бара.
И штом се конектирав имав некој период стабилен интернет и после одеднаш ќе се закочеше.Доле светеше само едното компјутерче од мрежата.Најверојатно upload от.Па после морав да се реконектирам па тука исто чекав.Али сега го немам тој проблем.Едино што остана е што брзината варира како луда.Од 20 Мбит до 200 Кбит мерено на SpeakEasy.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно