Трик е ова од РС. Ја сецкаат конекцијата така што излега како да симнува со ненормална брзина а симиња со 30% од таа брзина. Мерите времето и пресметајте и видите.
Е ова баш ќе видиме со лимитов. Ќе стаам 100 торенти да се сидуваат, уште толку да се симнуваат. Па ќе видиме ако надминам 1Тб што ќе се случи.![]()
Можеш да го делиш интернетот со switch без проблем...
Ја незнам што да правам веке со Он.нет... преку такво ми се... откако ставив Дуо пакет (средниот со 30гига) немам сврзано недела дена со стабилна конекција.
Еве сеа веке пола месец на speedtest мерам download и ми дава 0.80 и претходно ми правеше така и им се јавував... секој нивни одговор беше “ке пријавиме г-не“ и после неколку дена ке се јави некој и ке праша дали уште го имам проблемот и што поточно е проблемот и пак стандардното “ке провериме и ке ви се јавиме“.
Ја озбилно размислувам да го раскинам договорот и да се префрлам на MaxADSL.
@Cevi телеком ја кочи работата и намерно прави со оние кои мигрираат
знаеш како брзо да го решиш проблемот
отиди во оннет кај си потпишал договор и кажи им сакаш жалба/тужба да поднесеш ке ти дадат готов текст потпиши ке видиш како за брзо брзо време ке се префрлиш
мене ме зае**ваа скоро 2 недели откако поднесов жалба бидна утредента
бтњ да не знае некој дали почна екстримот во куманово
телеком оти они те заебаваат, не те пуштаат како корисник
оти дуо пакетите со телефонска линија се
жално е тоа што го прават он.нет со екстримот.Поради слаб сигнал бев принуден да се префрлам на еден од послабите пакети...ама пак ништо посено интернетот стално паќа:ua:
жално е тоа што го прават он.нет со екстримот.Поради слаб сигнал бев принуден да се префрлам на еден од послабите пакети...ама пак ништо посено интернетот стално паќа:ua:
Во Network connections на Local Area Connection,десен клик Properties и под General, Use the following DNS server adresses:
под General нема вакво нешто Use the following DNS server adresses
@Cevi Изпробана работа нејќе...