Ts011
user
- 31 март 2020
- 1.422
- 1.073
Od denes lyca sajtot ne postoi kliknete lycamobile.mk i ve prefrla na mtelЗнам како се новите, затоа прашав дали мора да е тоа или може по старо.
Tnx.
Od denes lyca sajtot ne postoi kliknete lycamobile.mk i ve prefrla na mtelЗнам како се новите, затоа прашав дали мора да е тоа или може по старо.
Tnx.
Мора да се новите поставки за МТЕЛ, од искуствоЗнам како се новите, затоа прашав дали мора да е тоа или може по старо.
Tnx.
Не е до Телеком.Телекабел има проблем со глуви повици во мобилната. Барем така беше дури јас го користевLyca+mtel 4,33% okolu 90 000 sim ....ova zaklicno so septemvri .....
Tk, bez dogovor 1, 2% cudno a site vikaat telekom top mreza ....hm....
Muabetov e za mtel ovde ama ajde malce ke skrsnime, mi bese muabetot so % malce za TK.Vikash Tk,ima nivna oprema.? jas kolku se sejkavam na pocetok nemaa mcc/mnc odnosno im bese od telekom 294.01 ako e taka uste ne se mvno(nemaat sopstven mcc.mnc) tuku se mvna/mvne i nemaat nisto nivno seta rabota im ja brka telekom, i telekom gi podbucnuva so tie povici koi na povik odi od5 na 2g,Не е до Телеком.Телекабел има проблем со глуви повици во мобилната. Барем така беше дури јас го користев
Treba ama kaj mTel se e so 1va,brzina slow motion.....И на другите припејд пакети пишува роаминг... Тука Документи и упатства | Добредојдовте на mtel.mk мора да ги ажурираат документите. Ништо нема.
Edit; go smenile nema roaming .....Treba ama kaj mTel se e so 1va,brzina slow motion.....
Оптичка ВаркаTreba ama kaj mTel se e so 1va,brzina slow motion.....
Мислењето е автоматски споено:
Edit; go smenile nema roaming .....
Za pripejd nema balkan data roaming, dr, za sega e ok(i nema voLte)ne znam za postpejd/postpejd mozi da ima se....www.facebook.com
Што друго ве спречува да се префрлите на Мтел?
Дали OTP работи - т.е. дали брзо добивате СМС пораки за онлине плаќање? Едноставно што не работи на МТЕЛ?
Za pripejd samo postpejd ima balkan roaming1. Податочен роаминг во Западен Балкан
Drugo povremeno randomly, sms za miss call ne stasuva, koga ke mu tekni, dr, verifikacii, otp, vrajkajne pass po sms, se stasuva viber, Whatsapp, google (znam.bidejki pred 2 dena na nov tel aktivirav se) aplikacijata nee losa ama nee i naj naj, (GB se prefrlaat za pripejd vo nareden mesec za post ne znam)Што друго не функционира освен роаминг кој пример за мене е тотално небитна работа?
Дали ја средија мрежата и некои проблеми кои ги имаа пред неколку месеци за кои се пишуваше на форумов? Дали воошто вреди префрлање од друг оператор на мтел?
Сепак имало напредок спрема времето пред неколку месеци, малце по малце се стабилизираат ама сепак уште е рано.Drugo povremeno randomly, sms za miss call ne stasuva, koga ke mu tekni, dr, verifikacii, otp, vrajkajne pass po sms, se stasuva viber, Whatsapp, google (znam.bidejki pred 2 dena na nov tel aktivirav se) aplikacijata nee losa ama nee i naj naj, (GB se prefrlaat za pripejd vo nareden mesec za post ne znam)
povici/sms/mreza nema problem imam 5tel, od lyca na mTel(samo na 2 imase povremeno problem/smeniv sim so Mtel)drugite 3 so lyca sim nemaat problemi , site 5 rabotat 24/7 bez prob.(Zvoneto i kon Mtel avstrija,svajcarija,germanija i Srbija zvoni free call)
dali vredi da se prefelis ne znam, da ponudat nesto na postpejd podobra cena povejke GB, a za pripejd 2500 i 4200 e najevtina opcija 5&20gb/raboti i sms parking, i donacii za kocani ,Jsp ne znam ...
Тоа од а1 за 299 е пакет само интернет? Или 399 како нов корисник, чекаш да истече без кредит па пак го активираш...Сепак имало напредок спрема времето пред неколку месеци, малце по малце се стабилизираат ама сепак уште е рано.
Да си останам на сегашниов пакет јас од а1 (299 ден месечно), подобра опција е од мтел мислам
Не е само интернет (имаш 10 гига за генерална употреба, и плус 256 гига за соц.мрежи како ФБ, инста....), и неограничени повици + смс кон сите национални мрежи во Македонија.Тоа од а1 за 299 е пакет само интернет? Или 399 како нов корисник, чекаш да истече без кредит па пак го активираш...
Немам А1, дали е тоа нешто преку апликација? Како се активира?Не е само интернет (имаш 10 гига за генерална употреба, и плус 256 гига за соц.мрежи како ФБ, инста....), и неограничени повици + смс кон сите национални мрежи во Македонија.
Тоа е всушност XXL пакетот од припејд кој регуларно кошта 500 ден./месечно, но ете, веќе година дена е 299 ден (пред тоа беше промотивно 250 ден, ама место 10, имаше само 5 гига).
Да, тоа заборавив да кажам, изгледа се активира исклучиво преку апликацијата МојА1.Немам А1, дали е тоа нешто преку апликација? Како се активира?
Тоа од а1 за 299 е пакет само интернет? Или 399 како нов корисник, чекаш да истече без кредит па пак го активираш...
Sedi uste na 299 na a1, koga ke ima novo mozes da portiras(osvem aktivirajneto koe e preku moj a1 i mora da pomine pa da Re aktiviras )Сепак имало напредок спрема времето пред неколку месеци, малце по малце се стабилизираат ама сепак уште е рано.
Да си останам на сегашниов пакет јас од а1 (299 ден месечно), подобра опција е од мтел мислам
Па засега така ќе бидеSedi uste na 299 na a1, koga ke ima novo mozes da portiras(osvem aktivirajneto koe e preku moj a1 i mora da pomine pa da Re aktiviras )
Јаа ставам по 299 ден секој месец и кога заврши пакетот си активирам пакетот. Мора рачно и преку апликација ама за 299 ден и не е страшно. Автоматско о0бновување е 499 денПо истек на почетнoто времетраење од 30 дена на активираниот пакет XXL, истиот автоматски се обновува по цена од 499 ден./месечно, доколку корисникот има доволно кредит на припејд сметката.
Значи не треба да имаш доволно кредит![]()
Не разбирам како плаќаш уствари, за да го избегнеш автоматско обновување? Нели ако платиш со картица, останува картицата во систем за потоа автоматски да ти наплатат за следниот месец. Како го избегнуваш ова?Јаа ставам по 299 ден секој месец и кога заврши пакетот си активирам пакетот. Мора рачно и преку апликација ама за 299 ден и не е страшно. Автоматско о0бновување е 499 ден
Не, не, не станува збор за reccuring плаќање, со картичката само еднократен пристап има системот-плаќаш нешто ЕДНОкратно и еднозначно и толку, односно како на трафика со кеш да платиш за весник, и толку е.Не разбирам како плаќаш уствари, за да го избегнеш автоматско обновување? Нели ако платиш со картица, останува картицата во систем за потоа автоматски да ти наплатат за следниот месец. Како го избегнуваш ова?
MOUSEPAD BLIZZARD World of WarCraft The War Within XL 900x420x4mm
1.690,00 ден
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 SE (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches) Red, 910-007552
7.380,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset HS55 Wired w/microphone, PC/PS5/PS4/MAC, White, CA-9011261-EU
4.710,00 ден
GAMING CHAIR NEXT LEVEL RACING F-GT PRO Cockpit, 150kg, BLACK, NLR-R003
78.600,00 ден
PHONE MOBILE PROTECTION CASE Roskilde ICON MagSafe for iPhone 17 Pro Max,ROK9ICBL6659
450,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO GAME CAPTURE NEO 4K60 HDR USB 3.0 (TYPE-C), 10GBV9901
8.630,00 ден