viktor4mkd
hello world
- 22 мај 2023
- 157
- 98
Затоа што неколку луѓе напишаа дека нарачките земени во период од ден-два, Тему ги групираат во една голема пратка со кумулативна сума... Која го надминува прагот.Зошто побогу на Тему да им пишуваат кога нарачките и цените на производите се ограничени баш за да се избегнат увозните давачки?!
Ситуацијата со ЕЛС е за пратки од Али со повисока вредност кои го надминуваат прагот.
Ти па, пратките од 20 евра ли ги снимаш при отварање
Каде напишале дека им наплатиле увозни давачки заради надминување на пратка од тему?Затоа што неколку луѓе напишаа дека нарачките земени во период од ден-два, Тему ги групираат во една голема пратка со кумулативна сума... Која го надминува прагот.
Кој пат веќе го повторувам ова истово, како не се разбираме?
Од кога почна праксата на самата пратка на адресницата НАДВОРЕШНО да се објаснува детално што има во пратката?
Добив пратки од Viapost, на двете ги имаше напишано на адресницата сите артикли, а адресницата најверојатно е испечатена од Viаpost (бидејќи имаше текст и на македонски)
Само мене ми е ова проблематично? Зошто побогу секој кој ќе ја види пратката, да знае што сум нарачал?
Навистина не ја гледам за потребна, потребата од штампање однадвор на цел инвентар во пратката.
За инает, не дека треба. Ми личи работава на дување и на ладно млеко.Зошто побогу на Тему да им пишуваат кога нарачките и цените на производите се ограничени баш за да се избегнат увозните давачки?!
Ситуацијата со ЕЛС е за пратки од Али со повисока вредност кои го надминуваат прагот.
Се нема десено.Затоа што неколку луѓе напишаа дека нарачките земени во период од ден-два, Тему ги групираат во една голема пратка со кумулативна сума... Која го надминува прагот.
Кој пат веќе го повторувам ова истово, како не се разбираме?
Никаде, си тресе од ракав за инает.Каде напишале дека им наплатиле увозни давачки заради надминување на пратка од тему?
Од тему не стигаат само преку ЕЛС, исто идат и преку M-ONE и ВИА Пост, така да провери си по која ќе ти ги испрататНаправив доста нарачки од Тему, за брзо би требало да се тука. Баш ќе соопштам ако ЕЛС бара царински давачки во случај ги групираат пратките во еден пакет.
подобро да не знаеш. продавница за работи што не си знаел дека ти се потребни.А тему што е?![]()
Не се брзај за втора нарачка, на 31 мај за Dragon Boat Festival ќе има нов купон од 600 денари за втора нарачка.Само јас ли имам една и единствена нарачка од Тему?![]()
Не го реков тоа. Реков дека некаде поназад напишаа дека им комбинирале нарачки во една пратка. А ти ако се чуствуваш авантуристички, прочитај некои 10-тина страници наназад и провери... Или очекуваш јас да го направам тоа? За да се докажуваме нешто на кој му е поголем или нешто?Каде напишале дека им наплатиле увозни давачки заради надминување на пратка од тему?
За тебе малку пари ти се 20 евра, и/или не функционираш за отварање со една рака?Ти па, пратките од 20 евра ли ги снимаш при отварање![]()
Ми нема поента. Ако ти е расипано или скршено нешто од 5 евра, ќе ти ги вратат парите без видеоНе го реков тоа. Реков дека некаде поназад напишаа дека им комбинирале нарачки во една пратка. А ти ако се чуствуваш авантуристички, прочитај некои 10-тина страници наназад и провери... Или очекуваш јас да го направам тоа? За да се докажуваме нешто на кој му е поголем или нешто?
Ајдете поконструктивно малку, имаме ситуација овде.
Мислењето е автоматски споено:
За тебе малку пари ти се 20 евра, и/или не функционираш за отварање со една рака?![]()
Ако нарачката е миниМУН 600 денари, можи и еден продукт да биди.Уште ли е истото дека мора да имаш во нарачка повеќе производи? Може ли само една нарачка да се нарача?
него некој дали успеал да искористи од ист андроид уред 2 купона по 600ден од различен маил?
Знае ли некој во превод што значи тоа? По што детектира дека си имал акаунт на тој уред?да се самоцитирам, само фактори ресет може на ист уред со друг маил да се добие 600денари купонот, 3 нарачки направив заштеда 1800денари,
Ноуп. Еве ме и мене.Само јас ли имам една и единствена нарачка од Тему?![]()
Избери ги артиклите еден по еден и можеш full refund да направиш на картичка или temu creditsДечки, имате досега враќано пратка до Тему?
На апликацијата ми вели само треба да го оставиш продуктот во ЕЛС и да му залепиш една лепенка на пакувањето. Тоа е се.
дали ке биде целосно -600 денари или 2 x300 ili 6x100Не се брзај за втора нарачка, на 31 мај за Dragon Boat Festival ќе има нов купон од 600 денари за втора нарачка.
SSD M.2 2TB CRUCIAL E100 NVMe Gen4 4.500MB/s/5.000Mb/s CT2000E100SSD8
16.580,00 ден
VGA ACER RX 9070 Predator BiFrost Radeon OC 16GB GDDR6 256-bit, HDMI, 3xDP, DP.Z4GWW.P01
40.790,00 ден
MOUSE WIRED USB GEMBIRD G-LASER, 2400DPI, Black ,MUS-GU-02
390,00 ден
HEADPHONES STAND FragON A1 Black FGLHH22BKWTOWER1K
830,00 ден
COOLERS CASE FAN 140mm ARCTIC P14 PRO REVERSE PWM ARGB, 400-2650 RPM, WHITE, ACFAN00324A
1.440,00 ден
MONITOR 27" GIGABYTE GS27FA SS-IPS, 1ms, 180Hz, 1920 x 1080, 2x HDMI, DP
8.560,00 ден