Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Temu

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.510
Зошто побогу на Тему да им пишуваат кога нарачките и цените на производите се ограничени баш за да се избегнат увозните давачки?!
Ситуацијата со ЕЛС е за пратки од Али со повисока вредност кои го надминуваат прагот.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.760
6.466
SK
Зошто побогу на Тему да им пишуваат кога нарачките и цените на производите се ограничени баш за да се избегнат увозните давачки?!
Ситуацијата со ЕЛС е за пратки од Али со повисока вредност кои го надминуваат прагот.
Затоа што неколку луѓе напишаа дека нарачките земени во период од ден-два, Тему ги групираат во една голема пратка со кумулативна сума... Која го надминува прагот.
Кој пат веќе го повторувам ова истово, како не се разбираме?

KeepCalm

hello world
4 мај 2013
127
82
Од кога почна праксата на самата пратка на адресницата НАДВОРЕШНО да се објаснува детално што има во пратката?
Добив пратки од Viapost, на двете ги имаше напишано на адресницата сите артикли, а адресницата најверојатно е испечатена од Viаpost (бидејќи имаше текст и на македонски)
Само мене ми е ова проблематично? Зошто побогу секој кој ќе ја види пратката, да знае што сум нарачал?

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.760
6.466
SK
Исто беше и на моите пратки од Тему.
Мислењето е автоматски споено:

1744792457515.png

Последна промена:

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.510
Затоа што неколку луѓе напишаа дека нарачките земени во период од ден-два, Тему ги групираат во една голема пратка со кумулативна сума... Која го надминува прагот.
Каде напишале дека им наплатиле увозни давачки заради надминување на пратка од тему?

• ми се допаѓа
Реакции: marv

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.481
2.929
Од кога почна праксата на самата пратка на адресницата НАДВОРЕШНО да се објаснува детално што има во пратката?
Добив пратки од Viapost, на двете ги имаше напишано на адресницата сите артикли, а адресницата најверојатно е испечатена од Viаpost (бидејќи имаше текст и на македонски)
Само мене ми е ова проблематично? Зошто побогу секој кој ќе ја види пратката, да знае што сум нарачал?

Исто беше и на моите пратки од Тему.

Погледнете го атачментот 149376
Навистина не ја гледам за потребна, потребата од штампање однадвор на цел инвентар во пратката.

(значи, да не се можело бе рает да се порача дилдо/сексдол, без да те дознај полоња комшилук!)

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 1700 w/Stock Cooler (Wraith Spire RGB)
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
Cooler Master Vanguard 750+ Gold
RAM
HyperX Predator 2x8GB // 3200Mhz
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Gigabyte K85 Mechanical RGB
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Направив доста нарачки од Тему, за брзо би требало да се тука. Баш ќе соопштам ако ЕЛС бара царински давачки во случај ги групираат пратките во еден пакет.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
За инает, не дека треба. Ми личи работава на дување и на ладно млеко.
Се нема десено.

Каде напишале дека им наплатиле увозни давачки заради надминување на пратка од тему?
Никаде, си тресе од ракав за инает.

Boco1987

hello world
25 март 2017
303
352
Скопје
Направив доста нарачки од Тему, за брзо би требало да се тука. Баш ќе соопштам ако ЕЛС бара царински давачки во случај ги групираат пратките во еден пакет.
Од тему не стигаат само преку ЕЛС, исто идат и преку M-ONE и ВИА Пост, така да провери си по која ќе ти ги испратат

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.760
6.466
SK
Не го реков тоа. Реков дека некаде поназад напишаа дека им комбинирале нарачки во една пратка. А ти ако се чуствуваш авантуристички, прочитај некои 10-тина страници наназад и провери... Или очекуваш јас да го направам тоа? За да се докажуваме нешто на кој му е поголем или нешто? :)

Ајдете поконструктивно малку, имаме ситуација овде.

Ти па, пратките од 20 евра ли ги снимаш при отварање :)
За тебе малку пари ти се 20 евра, и/или не функционираш за отварање со една рака? :)

Последна промена:

KeepCalm

hello world
4 мај 2013
127
82
Не го реков тоа. Реков дека некаде поназад напишаа дека им комбинирале нарачки во една пратка. А ти ако се чуствуваш авантуристички, прочитај некои 10-тина страници наназад и провери... Или очекуваш јас да го направам тоа? За да се докажуваме нешто на кој му е поголем или нешто? :)

Ајдете поконструктивно малку, имаме ситуација овде.

За тебе малку пари ти се 20 евра, и/или не функционираш за отварање со една рака? :)
Ми нема поента. Ако ти е расипано или скршено нешто од 5 евра, ќе ти ги вратат парите без видео :)

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.760
6.466
SK
Тогаш ти повеќе размислуваш, јас само пуштам снимање и отварам пратка. :geek:

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554
Уште ли е истото дека мора да имаш во нарачка повеќе производи? Може ли само една нарачка да се нарача?

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.481
2.929
Уште ли е истото дека мора да имаш во нарачка повеќе производи? Може ли само една нарачка да се нарача?
Ако нарачката е миниМУН 600 денари, можи и еден продукт да биди.
Битен е мини-МУНо.

123456

poweruser
12 април 2013
2.071
1.596
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
него некој дали успеал да искористи од ист андроид уред 2 купона по 600ден од различен маил?

да се самоцитирам, само фактори ресет може на ист уред со друг маил да се добие 600денари купонот, 3 нарачки направив заштеда 1800денари,

KeepCalm

hello world
4 мај 2013
127
82
да се самоцитирам, само фактори ресет може на ист уред со друг маил да се добие 600денари купонот, 3 нарачки направив заштеда 1800денари,
Знае ли некој во превод што значи тоа? По што детектира дека си имал акаунт на тој уред?

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Дечки, имате досега враќано пратка до Тему?

На апликацијата ми вели само треба да го оставиш продуктот во ЕЛС и да му залепиш една лепенка на пакувањето. Тоа е се.

Dimson

hello world
14 ноември 2018
119
139
Скопје
Дечки, имате досега враќано пратка до Тему?

На апликацијата ми вели само треба да го оставиш продуктот во ЕЛС и да му залепиш една лепенка на пакувањето. Тоа е се.
Избери ги артиклите еден по еден и можеш full refund да направиш на картичка или temu credits

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно