Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Apple Pay во Македонија

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Навистина не знам зошто ми објаснуваш како работи Google Pay и сосема си ја промашил поентата на моето пишување.

kirev

senior
31 мај 2010
9.057
7.729
СЕПАк нема да добиеме? И Црна Гора гордо чекори кон ЕУ, за разлика од нас што нѐ еба*аат со децении.

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Јас силно верувам дека во СЕПА ќе влеземе скоро.

А најмалку ќе верувам на некој портал што по нарачка пишува.

И најнакрај, повторно - малку релевантно е во врска со достапноста на Apple Pay.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.791
5.511
Каде ли го прочита тоа дека нема да добиеме СЕПА во горниот текст. Да се чуди човек...

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Токму така, никаде не вели дека нема!
Дополнително, истиот човек, Герт Јан Копман, вели:

“I expect the first of the Western Balkans countries to join the SEPA on 1 January, 2025, namely Montenegro, with Albania and North Macedonia to follow shortly...“

• ми се допаѓа
Реакции: marv

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Ама читате ли бе луѓе воопшто!? Вклучен ли ви е мозокот кога одите со очите по буквите!? Навистина не разбирам! Плус - издвоено на тацна, болдирано, црвено направено... и пак... :eek:

Petarys

hello world
28 јули 2009
253
448
Прага, Чешка
Ама читате ли бе луѓе воопшто!? Вклучен ли ви е мозокот кога одите со очите по буквите!? Навистина не разбирам! Плус - издвоено на тацна, болдирано, црвено направено... и пак... :eek:
драма и очај, читано недочитано, despair mongering

Overbored94

read-only
23 март 2024
8
5
Единственото нешто кое веројатно нема ниту одговор е како апашиве од НЛБ го купуваат Џенерали Инвестментс инвестицискиот фонд и се банка со најголем број на корисници во државава не успеваат 4 години да договорат провизија со Епл, а успеваат да договорат со филијала во држава двапати помала - Црна Гора пред нас, а таму се трета банка после ЦКБ и Прва Банка. Веројатно тука најдобро се апашира и се купуваат инвестициски фондови пред да се овозможи било каква услуга за корисниците.

Sent from my iPhone using Tapatalk

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.706
3.356
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Вирусот на нечитање на што споделуваме се префрла од фејсбук и по форумите. Ова е тажно, дај боже да сум грешка и дека причината е поради тоа што е на англиски па не е разбрано. До толку ли сте мрзливи бе луѓе? и да ви изџвака човек информацијата, вие пак на пола ја читате? толку ви е краток распонот на читање? Да скратам

ЧИТАЈ ГО ОВА САМО ако си мрзлив:

Во статијата споделена
тука пишува: ОЧЕКУВАЊА први се да бидат Црна Гора од Јануари 2025та, а по нејзе треба да бидат Албанија и Македонија.

Македонија поднела барање за влез во SEPA во јули 2024 година и се очекува пристапот да се реализира наскоро, следејќи ги чекорите на Црна Гора.

Overbored94

read-only
23 март 2024
8
5
Вирусот на нечитање на што споделуваме се префрла од фејсбук и по форумите. Ова е тажно, дај боже да сум грешка и дека причината е поради тоа што е на англиски па не е разбрано. До толку ли сте мрзливи бе луѓе? и да ви изџвака човек информацијата, вие пак на пола ја читате? толку ви е краток распонот на читање? Да скратам

Во статијата споделена
тука пишува: ОЧЕКУВАЊА први се да бидат Црна Гора од Јануари 2025та, а по нејзе треба да бидат Албанија и Македонија.

Македонија поднела барање за влез во SEPA во јули 2024 година и се очекува пристапот да се реализира наскоро, следејќи ги чекорите на Црна Гора.

Јас зборував за Apple Pay како услуга не знам зошто воопшто ја поврзувате со СЕПА. Ако тоа беше кочницата немаше да ја има услугата ниту во Србија.
Може би треба да отворите нова тема да разговарате за СЕПА.

Overbored94

read-only
23 март 2024
8
5

Во статијата споделена

Јас зборував за Apple Pay како услуга не знам зошто воопшто ја поврзувате со СЕПА. Ако тоа беше кочницата немаше да ја има услугата ниту во Србија.
Може би треба да отворите нова тема да разговарате за СЕПА.

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Не, не зборуваше за Apple Pay, туку за купување на инвестициски фондови и за геополитички и економски теории на заговор!

Единствено си во право во нешто што и јас сум го повторил 100 пати, но еве пак, се надевам последен - аман, нема влегувањето во СЕПА никаква врска со достапноста на Apple Pay кај нас и дајте да престанеме да мешаме баби и жаби и да ја труеме темата.

kirev

senior
31 мај 2010
9.057
7.729
Во живот не сум влегол во обложувалница, ама еве опклада у десет ќебапи и пиво дека за помалку од половина година од влез во СЕПА добиваме и Епл пеј. Обратното не важи.

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Не велам не. И тоа имам веќе кажано, каде евентуално може да лежи некаква поврзаност.

Реално, влезот во СЕПА нема некоја поврзаност со достапноста на услугата, но може да придонесе кон перцепцијата и евентуално поинакво категоризирање на Apple за земјава, па да се забрза.

Но, акцент ставам и понатаму на „евентуално“ и „можеби“. Србија е еден доказ.

Последна промена:
17 август 2014
1.866
1.380
Скопје
Остајте тоа бош муабети, кажете која опција е најдобра за епл пеј, имам опција за картичка која да ја извадам со странска адреса, wise, payoneer, curve…?

Прашувам од аспект на провизии, припејд дали треба итн…
Мислењето е автоматски споено:

Остајте тоа бош муабети, кажете која опција е најдобра за епл пеј, имам опција за картичка која да ја извадам со странска адреса, wise, payoneer, curve…?

kirev

senior
31 мај 2010
9.057
7.729

Сите се припејд. Можда можеш Вајз виртуелна одма? Или со привремено менување на адресата? И има провизии ама тоа е. Пејонир мислам може ама голема малтретажа само за да плаќаш со телефон. Курве мислам не може со македонски документи. Не си го споменал S1lk (S1lk pay, S1lk bank?) останува, шизик на ризик ама пред 2-3 години најбрзо се бркаше работа...

Едит: па пиши што ти успеало...

Последна промена:

RazorMK

read-only
17 октомври 2024
1
0
некој што додал успешно картичка да пише чекори на кратко, провизија дали зема?

brsnik

read-only
3 јули 2017
16
19
некој што додал успешно картичка да пише чекори на кратко, провизија дали зема?
S1lk pay samo. Provizija za top up ne zema, no bankata zema pri konverzija vo USD. Pri plakjanje S1lk zema provizija 0.5% od sumata za konverzija ako ne plakjash vo USD. Primarno plakjam vo MK, i ne se isplakja. No za proba e super.

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Е, што не се исплаќа, само 0,5% е провизијата. На 10.000 денари, на пример - 50 денари. За повремена употреба и за ќеиф додека излеземе од камено доба - ништо страшно.

Michael Scott

read-only
5 октомври 2021
25
13
Poraka od Komercijalna Banka: Почитувани,Ве известуваме дека Банката изврши измена и дополна на Општите услови за платежна сметка и платежни услуги за физички лица - резиденти кои ќе важат од 01.01.2025 година....
Link

Isto taka i od Sparkasse dobiv slicna poraka pred nekolku dena.

Ova izgleda update na uslovi povrzani so priklucuvanjeto na SEPA? Uste nisto okolu Apple Pay.

Ilija Milcinoski

hello world
14 декември 2014
148
48
Ilija Milcinoski's setup  
OS
Windows 10 Pro
Poraka od Komercijalna Banka: Почитувани,Ве известуваме дека Банката изврши измена и дополна на Општите услови за платежна сметка и платежни услуги за физички лица - резиденти кои ќе важат од 01.01.2025 година....
Link

Isto taka i od Sparkasse dobiv slicna poraka pred nekolku dena.

Ova izgleda update na uslovi povrzani so priklucuvanjeto na SEPA? Uste nisto okolu Apple Pay.
Исто и јас добив

bloops666

hello world
22 септември 2022
91
93
Ако дозволат Google Wallet/Pay не ти треба ништо друго. Картичките си се врзани веќе.

Дечки, пуштен е iOS 18.1. Според оваа официјална објава на епл, се надевам дека Google Pay ќе овозможат и за iOS devices.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно