Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Aliexpress

15 септември 2012
1.165
1.300
Да не зборувам за тоа што кога пратките се во Унгарија ги есапат како да се во локална пошта. Или во супортот им работат ботови, или имаат насоки да се прават на Тошо.
За пратките кои имаат број за следење кој завршува на HU, Унгарија Е локална пошта...

GreenRoot

user
1 октомври 2011
1.042
1.012
Охрид
mvpring.com
GreenRoot's setup  
Processor & Cooler
i5 4200U
Storage
Samsung Evo 850 240gb
RAM
8GB
Video card
AMD 8670m
Monitor
15,4''
OS
Windows 7 Home Premium
За пратките кои имаат број за следење кој завршува на HU, Унгарија Е локална пошта...
Тогаш да фатам автобус до Унгарија, тамам и со Грујо може ке се видиме... зошто кинезите ми викаат да проверам во локална пошта.

Chiller

user
8 март 2012
1.587
1.201
Скопје Аеродром
Мислам дека претеравте со офтопик муабети за темава @gokica , мислам дека е време да реагираш и да сака нешто човек да прочита во врска со темава се е офтопик.

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Да не зборувам за тоа што кога пратките се во Унгарија ги есапат како да се во локална пошта. Или во супортот им работат ботови, или имаат насоки да се прават на Тошо.
Ако е за UB обични пратки што доцнат а имате проблем да ви вратат парите... Тогаш одете како јас што правам. -> Refunds -> Item received in part or full -> Items are missing -> Refund only. Со ова комбинација јас секогаш 100% добивам рифунт. За разлика од тоа кога одеше со категорија Package not received па одбиваа ми рифунт..

maki01

hello world
2 август 2017
118
83
Ако е за UB обични пратки што доцнат а имате проблем да ви вратат парите... Тогаш одете како јас што правам. -> Refunds -> Item received in part or full -> Items are missing -> Refund only. Со ова комбинација јас секогаш 100% добивам рифунт. За разлика од тоа кога одеше со категорија Package not received па одбиваа ми рифунт..
Ќе пробам некогаш вака, но со таква опција признаваш дека си го добил? Може ќе ти бараат видео од отпакување.

Sent from my SM-A155F using Tapatalk

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Ќе пробам некогаш вака, но со таква опција признаваш дека си го добил? Може ќе ти бараат видео од отпакување.

Sent from my SM-A155F using Tapatalk
Не бараат ништо ама само негативна страна е што повеќе се чека од алиекспрес да го прегледа случајот..Едно 5-6 дена се чека повеќе...По споро иде ама барем е сигурно..Пиши и само текст "Hello dear AliExpress, Items are missing. I didn't receive this item and I want a refund. I had been waiting more then 60 days but the item is lost.

И постираш само ваква слика онака ради реда...И толку само..Јас така секогаш добивам диспјут..
aliexpress_za_pari-nazad.png

jenej

read-only
9 јули 2024
6
1
Џабе бев до Виаппост, демек многу пратки биле не распределени и не можеле да ми ја дадат. А по телефон ми рекоа иди ќе ти ја дадат
Веќе 10 дена се Горанмагацин имам 5 пратки , незнам што е раб да не се по одмори доставувачите.
Обично за ден макс два стигаа на адреса.
Некој со слична ситуација?

Alex3

hello world
20 декември 2018
225
266
алиекспрес планирал логистички центар во Србија за покривање на пазарот на Југоисточна Европа

се надевам дека ова би ја сменило на подобро ситуацијата со доставите и цените кон нас

Beograd Danas on Instagram: "Aliekspres u Srbiji! Šta nam to donosi?"

Svetska kurirska služba otvara magacine u Srbiji? Nema više čekanja i po mesec dana na pošiljku, a evo šta bi to značilo za našu zemlju

Titanium

hello world
1 март 2024
362
196
Веќе 10 дена се Горанмагацин имам 5 пратки , незнам што е раб да не се по одмори доставувачите.
Обично за ден макс два стигаа на адреса.
Некој со слична ситуација?
Не се по одмори доставувачите. Купоните од Алиекспрес се враќаат од одмор.
Почни да се навикнуваш, ова е само фаза на адаптација

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.875
34.169
roka.mk

Една викаш само а?

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365

Една викаш само а?
tenor.gif

Joco Ilievski

lurker
24 август 2011
642
624
Тетово
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700x3D & Arctic Liquid Freezer III 420
Motherboard
Asus ROG Strix B550-A Gaming
Storage
Samsung 980 PRO NVME m.2 / Samsung EVO 850 250GB / Toshiba 2TB HDD
PSU
Gigabyte P850GM 850W, 80 PLUS GOLD
RAM
Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
Case
Deepcool CH690 Digital
Mouse
Attack Shark X3 Pro
Keyboard
Ajazz AK820 PRO + Pudding Keycaps
Audio
Genius GX SW-G 2.1 1250
Monitor
Benq EX3710Q Mobiuz 165Hz + Dell U2414H 60Hz
OS
Windows 11
Јанвен преку Чешка стигнато у Скопје за 24 дена... Јанвен преку Литванија стигнато у Скопје за 23 дена...
Цаиниао преку Унгарија вчера ми стигна пратка по 130 дена... :(

Titanium

hello world
1 март 2024
362
196
Ајде сега. Човек да биде ок, му пишувам на продавач да ми продолжи рок, истекува за еден ден. Ми враќа отворете диспјут, ќе ви ги вратиме парите.
Да не знаеш како да постапиш.

alekso550

read-only
15 јуни 2023
31
12
PNL Translog nositel na licenca na Fedex vo MK. Ova samo kaj nas moze za carina, ddv i cariski davacki da iznesuvaat 80% od vrednosta na proizvodot. Shto e naj tragicno nekoj od kina za 700 den. paketot go prenel preku 11 000km, a PNL translog saka da mi zeme 2100 den. za skladishina i uslugi za carinenje ili 1600 den. ako sam go carinam so usna deklaracija. Znaci 1600 den. za toa shto go frlile u magacin na raft i pazi nema dostava do vrata (sto sum ja platil koga sum go naracal proizvodot) ako go ne go carinish so niv, koj te ferma, ke si otidesh u magacin kaj niv u Vizbegovo i ke si go zemesh, a ti misli si ako ne si od Skopje. Pa uste na toa go carinata mi ja racunaat na osnova na vkupnata suma (proizvod + dostava). Tragikomedija... Nemam komentar. Bolje ke ja cekam 2 meseci da stigne preku HU, barem Makedonska Posta 90% od pratkite nad 45 evra ne mi gi carinele, pa i da ja carinat plakjam 2000den. a ne 4000den. Ne naracuvajte raboti so vrednost na 45 evra preku Fedex, lopovluk neviden.
Follow up:
Не платив. Ја вратиjа. Ај сега да видиме. Другаров кога ме молеше у пораки да си платам царина си пишуваше на Англиски. Сега се прави будала си пишува на Кинески и праќа едитирани слики дека помината на царина, ма немој. Го ескалирав диспјутот, па ке видиме.

Атачменти

• Screenshot_2 - Copy.png
    Screenshot_2 - Copy.png
    112,1 KB · Прегледи: 59
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    53 KB · Прегледи: 58
  • Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    47,9 KB · Прегледи: 56
  • Screenshot_5.png
    Screenshot_5.png
    57,9 KB · Прегледи: 58
  • screencapture-aliexpress-p-refund-dispute-history-html-2024-07-24-11_40_12.png
    screencapture-aliexpress-p-refund-dispute-history-html-2024-07-24-11_40_12.png
    148 KB · Прегледи: 59

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.034
1.845
Скопје
Follow up:
Не платив. Ја вратиjа. Ај сега да видиме. Другаров кога ме молеше у пораки да си платам царина си пишуваше на Англиски. Сега се прави будала си пишува на Кинески и праќа едитирани слики дека помината на царина, ма немој. Го ескалирав диспјутот, па ке видиме.
Screenshot 2024-07-24 at 12.00.16.png
ok o_O

Titanium

hello world
1 март 2024
362
196
Follow up:
Си го зачукал убо :D
Не разбрав, праткава беше преку Алиекспрес стандард и ти стигна каде?

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.034
1.845
Скопје
Ne naracuvajte raboti so vrednost na 45 evra preku Fedex <-- мене ми делува дека е свесно нарачано со Федекс (може сум грешка)

Titanium

hello world
1 март 2024
362
196
Ne naracuvajte raboti so vrednost na 45 evra preku Fedex <-- мене ми делува дека е свесно нарачано со Федекс (може сум грешка)
Да, сега успеав да ги зголемам сликите. Никако да добиеме информација за приватниве дистрибутери на пратки кај нас, дали некого царинеле и какви се давачките.

alekso550

read-only
15 јуни 2023
31
12
Ова е пратено пред месец дена преку федекс. Ја не информиран нарачав, викам супер ке стигне за 15 дена и знаев дека можно е да има царина ама не до толку што би коштало се вкупно 4000 денари, а радиото 5000. И чекав да го вратат и пуштив диспуте.
Несвесно го нарачав, чисто за информација на други членови пишав, да не надрља некој што незнае ко мене. Си беше пишано дека ке биде пратено со федекс и немаше друга опција.
Да, сега успеав да ги зголемам сликите. Никако да добиеме информација за приватниве дистрибутери на пратки кај нас, дали некого царинеле и какви се давачките.

Според шпекулациите:
Викторија Шпед

Sent from my iPhone using Tapatalk
И ако имаат склучено договор Виа Пост или ЕЛС со оваа шпедиција, или па друга не е важно, секако ке стрижат за услугата. Мене така ми мириса, дај боже да сум грешка. Ке повторам дека се е тоа ОК, секоја услуга си се наплаќа, ама мислам дека е неправилно ако сакам сам да си го царинам производот сам, ПНЛ Транслог во мојов случај да ми наплаќа 1600 ден. Сите обврски паѓаат на мене, односно носење документи и фактури во Царинска Испостава за мали пратки на железничка. Истиот процес за царинење на пратка пристигната преку пошта, само the twist is дека треба да идеш во магацин кај нив да си ја земеш, пошто ти даваат услов ако нејќеш они да ти царинат, плати 1600 ден и дојди земи си ја. Кој те ферма тебе ако не си од Скопје. Па и ако си од Скопје попрво ке ја оставиш предницата на тој никаков пат него ли да стигнеш то Визбегово.

Titanium

hello world
1 март 2024
362
196
Според шпекулациите:

И ако имаат склучено договор Виа Пост или ЕЛС со оваа шпедиција, или па друга не е важно, секако ке стрижат за услугата. Мене така ми мириса, дај боже да сум грешка. Ке повторам дека се е тоа ОК, секоја услуга си се наплаќа, ама мислам дека е неправилно ако сакам сам да си го царинам производот сам, ПНЛ Транслог во мојов случај да ми наплаќа 1600 ден. Сите обврски паѓаат на мене, односно носење документи и фактури во Царинска Испостава за мали пратки на железничка. Истиот процес за царинење на пратка пристигната преку пошта, само the twist is дека треба да идеш во магацин кај нив да си ја земеш, пошто ти даваат услов ако нејќеш они да ти царинат, плати 1600 ден и дојди земи си ја. Кој те ферма тебе ако не си од Скопје. Па и ако си од Скопје попрво ке ја оставиш предницата на тој никаков пат него ли да стигнеш то Визбегово.
Кратко речено пошта излезе како заштитник на домашната економија. Она што другите го прават со воведување на давачки за сите пратки, пошта изгледа го направи со "што можеш денеска остави за другиот месец". Кај да е и UB пратките ќе им ги тргнат. Така да и понатаму редовно ќе си двоиме и таму, а вонредно и онаму.
Убајни

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно