Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Т-Home оптика

kolesk

lurker
6 февруари 2016
808
1.248
Има ли некој од новите ресивери-андроид боксови. Ќе треба да правам договор, и ми следуваат нови боксови, а се плашам да не кочи/сецка. (имам оптика до дома)

И

Избришан член 42370

Гостин
Пишував јас сега брзо. Сликата и звукот не им се добро синхронизииирани, барем кај мене на VDSL.

Pej4o

hello world
12 ноември 2015
98
97

Атачменти

• 1000005919.jpg
    1000005919.jpg
    1,5 MB · Прегледи: 69

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.837
4.055
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Види да ли ке се среди со ова подесување.
Ова е решение засега колку читав на нет, кај црногорците дури го пише во FAQ. Потака ќе било решен проблемот со синхронизацијата (од телеком ова кажано било).

VaskaIlieva

hello world
30 април 2020
86
174
Има ли некој од новите ресивери-андроид боксови. Ќе треба да правам договор, и ми следуваат нови боксови, а се плашам да не кочи/сецка. (имам оптика до дома)
Јас ги имам новите недела дена , се добро си работи .

Истиот проблем го имам со апликацијата неможам да го додадам новиот интернет пакет . Ни на апликација ни на мој телеком , а и техничка подршка неможе да помогне.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.837
4.055
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
И? Шо напрај? :)))) @Weeaboo

И

Избришан член 42370

Гостин
Ја исклучив опцијата, сега за сега на Тенис е добро. Ќе треба ден-два за да се утврди со сигурност, ми делува ветувачки.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.837
4.055
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Ја исклучив опцијата, сега за сега на Тенис е добро. Ќе треба ден-два за да се утврди со сигурност, ми делува ветувачки.
Сигурен сум дека ова ќе го решат од телеком без чепкање во менија т.е исклучување опции како што кажаа погоре. Има уште многу работа андроид боксов ама ќе го средат со тек на време. Таман до крај на година кога планирам да се префрлам на него :)))
btw Што телевизор имаш? Понов или постар?

Последна промена:
И

Избришан член 42370

Гостин
Сигурен сум дека ова ќе го решат од телеком без чепкање во менија т.е исклучување опции како што кажаа погоре. Има уште многу работа андроид боксов ама ќе го средат со тек на време. Таман до крај на година кога планирам да се префрлам на него :)))
btw Што телевизор имаш? Понов или постар?

Philips 43 инчи, модел точно не ми текнува ама земен од SET e.
Да надополнам дека проблемот делува решен, фала ви. Тоа што сум револтиран е како тоа гигант како телеком што е појма да си немаат од каде е изворот на проблемов. 2 пати интервенции од тимови, еднаш менување на цела опрема и никој да нема појма дека треба Dolby Surround да се исклучи? Страшно.
Ај тоа, сетингот е квалитетно закопан во под-мениња.

П.С друго прашање имам сега. Имам рутнат Mi 9T со Magisk. Magenta TV GO не сака да подигне бидејќи не се наоѓала во безбедна околина.
Error message: This app cannot run because the environment is not secure and your data may be at risk + QR code.
Има некое чаре?
Мислењето е автоматски споено:

Погледнете го атачментот 137524

Кој има проблем со каснење звуков.

Постапка како на сликата ,прави на поефтините телевизори.

Сега ти го читам постот друже, не знам како сум промашил. И што, демек ова на поевтиниве само се случува? Зошто им е по default вкучен?

Изменето од модератор:

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.837
4.055
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Philips 43 инчи, модел точно не ми текнува ама земен од SET e.
Да надополнам дека проблемот делува решен, фала ви. Тоа што сум револтиран е како тоа гигант како телеком што е појма да си немаат од каде е изворот на проблемов. 2 пати интервенции од тимови, еднаш менување на цела опрема и никој да нема појма дека треба Dolby Surround да се исклучи? Страшно.
Ај тоа, сетингот е квалитетно закопан во под-мениња.

П.С друго прашање имам сега. Имам рутнат Mi 9T со Magisk. Magenta TV GO не сака да подигне бидејќи не се наоѓала во безбедна околина.
Error message: This app cannot run because the environment is not secure and your data may be at risk + QR code.
Има некое чаре?
Мислењето е автоматски споено:

Сега ти го читам постот друже, не знам како сум промашил. И што, демек ова на поевтиниве само се случува? Зошто им е по default вкучен?
Колку читам по форуми ова е random проблем, некои го имаат а некои не. Кај еден пријател ваков проблем немало пример. Ама за среќа има Решение какво такво ама и телеком свесни се за проблемот (на црногорскиот телеком дури проблемов и решението беше пишано во FAQ.
Добро е што се решава. За Тв прашав пошо неколку души псомнаја дека на постари тв правело проблем ама изгледа дека сепак е рандом.

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.210
1.228
Скопје
И доколку имам Магента ТВ? Прашувам бидејќи пред некој период некој пиша дека сеуште не е направено за новава платформа. Штом е средено, одлично! Благодарам.
Мислам дека нешто грешиш, ако имаш од новата платформа Магента бокс тогаш немаш хуавеи, боксовите колку што разбрав работат само со техниколор

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.837
4.055
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Мислам дека нешто грешиш, ако имаш од новата платформа Магента бокс тогаш немаш хуавеи, боксовите колку што разбрав работат само со техниколор
Ова ако е за оптика, за вдсл може и Speedport Plus

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.837
4.055
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.337
1.357
Тоа е друго. Абе фрката е со сум на стара Магента со МаксТВ и Хаваиво ама сакам да обновам сега и затоа прашувам дали ја има bridge mode пошо знам Техниколорите немаат. Сосема сум океј да останам на Хаваито ми врши работа, па и макствто мада тоа тешко гледам.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
И доколку имам Магента ТВ? Прашувам бидејќи пред некој период некој пиша дека сеуште не е направено за новава платформа. Штом е средено, одлично! Благодарам.

Ги делат портите по потреба. Најчесто 1 и 2 се во бриџ, 3 и 4 за ТВ. Ако мислиш на тоа. Мене ми беа 1 во бриџ 2,3,4 за ТВ на пример.

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.210
1.228
Скопје
Тоа е друго. Абе фрката е со сум на стара Магента со МаксТВ и Хаваиво ама сакам да обновам сега и затоа прашувам дали ја има bridge mode пошо знам Техниколорите немаат. Сосема сум океј да останам на Хаваито ми врши работа, па и макствто мада тоа тешко гледам.
И кога монтираа кај брат ми МагентаТВ пред некој месец а и сега и кај мене кога ги менуваа во андроид боксови ги прашав дали може да го задржам хуавеито, и два пати ми рекоа не може, не работат со хуавеи и мора техниколор, а од овде што сум читал не може бриџ на него. А исто и јас ко тебе бев на стара магента од 2019, и се изначекав да ми сменат, помина месец и некој ден додека дојдат

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Ако ти го остават Huawei ке можеш бриџ мод,ако ти стават Техноколор тогаш нема бриџ мод.Иначе новата магента користи интернет,и нема никаква поврзаност со бриџ мод,затоа што и дадодатен рутер да имате, ке презема интернет и ке работат без проблем преку лан кабел.

За старите уреди важеше,лан 3 и 4 да бидат сетирани за тв,затоа што тие мораа да работат на порти за тв,а новиве магента тв боксови,влечат само нет и нема врска на која порта се приклучени,затоа што техничарите кога ги менуваат,рутерот го местат сите порти да се за интернет.

Последна промена:
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно