Го прочитав документот но никаде не прочитав нивно сметање дали ќе биде како порано скалесто од еден во друг блок или вкупните киловати ќе се сметат во 1 тарифа таму каде што припаѓа бројката?
Тоа сите го знаеме, првите киловати во најниска, следните во повисока итн.Го прочитав документот но никаде не прочитав нивно сметање дали ќе биде како порано скалесто од еден во друг блок или вкупните киловати ќе се сметат во 1 тарифа таму каде што припаѓа бројката?
Кој успева да потроши под 210 kwh?
Ајде малку есапење...
Погледнете го атачментот 114543
Ќе морам да купувам термо печка. Поевтино ќе ми биде греењето со неа отколку со мојот Gree трактор. И тоа на коефициент 5,0, ако сметам на 3,0 разликата е астрономска.
2000 кв мислиш на вкупна ефтина+скапа зошто еве и јас сум во куќа па вкупната потрошувачќа во најладниот месец ми беше 1600 кв одприлика 850 скапа 750 евтина. Сите што мислевме дека цената во првите 2 блока нема да се менува како што првично рекоа не излажа многу јако зошто сега читам дека цената во сите 4 блока плус евтината ќе порасне.Исто, јас сум 2000Kwh во куќа во зимо, термото ќе се реактивира.
До 31 декември е 5% а потоа ќе има ново поскапување на струјата и ќе го вратат пак на 18% ДДВ.Новите цени според РКЕ би требало да се следниве:
Погледнете го атачментот 114545
Плус 5% ДДВ на овие цени до крајот на годината беше ова?, кога ќе биде 18% ќе биде уште поинтересно.
Калкулаторот за истите пресметки што даваше -13% сега дава +8%.
Пак чепкале, или не знаат да го имплементираат.
Тотално безвезе, мислам пред се на првиот блок кој требаше да е поефтин од сега. За да мотивираш да се штеди, да помогнеш на немашни... Сега, нема ефект. Ја било ја не било 10% за сите. Глупости. Со калкулаторов и 200/200 и 500/500 и 1000/1000 ист процент. Мотив 0.Во ред си е калкулаторот, цените се сменети.
Во однос на првата верзија, евтината тарифа е помалку покачена (околу 9%, наспроти 20%), но затоа е многу повисока цената на првиот блок (7,7 наспроти 5,05 (+53%)
Цената на струјата во вториот блок во кој верувам ќе се најдеме скоро сите е повисока за 10,3% од сегашната, а разликата во цените помеѓу првиот и вториот блок е незначителни 4,5%.
Со други зборови, цената на струјата од задутре е повисока за околу 10% и никој нема да плаќа поевтино од досега.
п.с. цените сѐ уште не се официјално објавени, пресметките се според калкулаторот.
До прееска сѐ беше мачкање на очи. Демек ако штедиш по малку ќе плаќаш.Тотално безвезе, мислам пред се на првиот блок кој требаше да е поефтин од сега. За да мотивираш да се штеди, да помогнеш на немашни... Сега, нема ефект. Ја било ја не било 10% за сите. Глупости. Со калкулаторов и 200/200 и 500/500 и 1000/1000 ист процент. Мотив 0.
До утре е 5% ДДВ, од 1.07 е 10%.Плус 5% ДДВ на овие цени до крајот на годината беше ова?, кога ќе биде 18% ќе биде уште поинтересно.
Вчера гледав за највисоката сметка од ланиКалкулаторот за истите пресметки што даваше -13% сега дава +8%.
Пак чепкале, или не знаат да го имплементираат.
Ако мене ме прашуваш: сите 12 сметки од последните 12 месеци ги поминав низ калкулаторот. Сето тоа во Ексел табела и споредбата вели дека при иста потрошувачка (втора група со два месеци прва), на годишно ниво ќе платам 12% повеќе.По шо работи калкулаторов, највисоката сметка што си ја имал за 2022? Заклучно кој месец?
MOUSE WIRELESS USB CORSAIR M75 Air Lightweight RGB Gaming Mouse, 2.4Ghz+Bluetooth+USB, 26,000dpi, Light Grey, CH-931D102-EU
5.490,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL CORSAIR K65 PLUS RGB LED 75% NLX RED (Wired+2.4GHz+Bluetooth), Black, CH-91D401L-NA
9.230,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND LITE NEXT LEVEL RACING, UP TO 55" NLR-A020
7.250,00 ден
GAMING WHEEL STAND LITE 2.0 NEXT LEVEL RACING, NLR-S040
11.970,00 ден
COMBO KEYBOARD MOUSE MOUSEPAD HEADPHONES WIRED GEMBIRD, Black, KBS-UO4-01
900,00 ден
COMBO KEYBOARD MOUSE AND MOUSEPAD WIRED GEMBIRD RGB, Black, KBS-UML-01
1.000,00 ден