Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Официјална тема за IT.mk v6.0

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Другар со сета почит према тебе (и никаква према некој други мод.), ја згрешивте со членствово.

Со години предлагавме да објавите сметка за донации, кој колку може, ќе се собереа пари. Страшно сум против градење на стабилна заедница по пат на членство. Тоа е мое мислење секако.

ПС, некако се намалија корисни теми во последниве години.

И секако ова е
ОФФТОПИК

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.489
7.759
Скопје
www.facebook.com
Откако ме баниравте без предупредување на 7 дена овоа го напишавте?
Неам против тоа што сте ме банирале односно сум заслужил .
Сум против тоа што и тие што заслужиле да бидаат банирани како мене али не сте ги банирале.
Се гледа дека тесен круг сте и дека не важе тука рамноправност меѓу сите.
Патем оти не ги баниравте членовите што ми пуштаа навредливи видеа и навредлива соодржина туку му ги бришевте коментарите само а и на мои огласи си тераа оффтопик дискусии и покрај тоа што ги заобиколуваа правилата и пак се тука тие и пак си тераат по старо.
А сеа мавнете бан на тие што ги пријавив за да бидеме сите рамноправни тука. Нема 2 предупредувања за премиум членови ниту за тие што не се премиум членови.
П.С немам ништо против вас администрацијата ниту сте ми скривиле нешто , си ја вршете вашата работа.
Али бидете со исти став спрема сите.
Причина : Не расипувај теми.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Предлог до сите: ако сакате да реплицирате со мислење кое е надвор од темата, тоа може да го направите во друга соодветна тема, со тоа што ќе го кликнете копчето „+Цитат“, ќе ја отворите соодветната тема каде што треба да продолжи дискусијата и ќе го внесете таму цитатот. Така е многу мала шансата да бидете банирани за офтопик.

chroot

lurker
12 ноември 2021
768
1.101
Скопје
Јас имам замерка само што премиум членовите имаат право на 2 опомени пред да бидат банирани. Некако вака гледано работата личи бидејќи платиле пари они се позаштитени од вас што не сте премиум членови. Инаку сум за банирање, како нов член на форумов како и мн други сум знаел да се закачам и да отидам надвор од тема. Иако не сум бил баниран него само ми биле избришани 3,4 мислења, сметам дека правилата за банирање треба да бидат применети на ист начин за сите корисници на форумов, било да се премиум или не.

dddragan

hello world
12 август 2014
435
596
Што е лошо и зошто е лошо образложи ќе те молам

Или има правила, или нема. Не заебавај и ти сеа :)

Кој го поддржал повеќе форумов? Тој со 50 мислења, 0 отворени теми, и премиум членство или тој со 5000 мислења, 10 отворени теми, и без премиум членство?

Почнавте да ги класирате членовите според тоа кој колку пари ви дал. Иницијално беше само за поддршка и бонус контент, ама сега испаѓа дека се плаќаат привилегии. Тебе ќе те банирам на недела дена пошо ми немаш пари дадено, а другар ти до тебе шо зборевте оф-топик заедно заушка една ќе му дадеме пошо 1337 маичка носи. Размислете уште еднаш шо праите, бистри дечки сте :)

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.800
33.933
roka.mk
Почитуваме конструктивни критики @ARMac и @dddragan .
Прилагодено е за сите да важи подеднакво
  1. Членови кои пишуваат офтопик мислења и упропастуваат теми на било кој начин ќе добијат едно предупредување пред да бадат банирани на 1 Недела.

stevo1337

hello world
17 септември 2012
309
261
Битола
stevo1337's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700X + Arctic Liquid Freezer III 280
Motherboard
ASUS TUF B450-PLUS GAMING
Storage
Samsung 970 EVO Plus 500GB, Samsung 860 EVO 500GB X2
PSU
NZXT C650
RAM
G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 32GB
Video card
ASUS ROG STRIX RX5700XT O8G GAMING
Case
NZXT H7 Flow
Mouse
Logitech G Pro X Superlight
Keyboard
Keychron K2
Audio
HyperX Cloud Flight
Monitor
ASUS TUF VG27AQL1A
Не успеав да најдам начин да ги исклучам шорткатите на форумов, дали има начин да се исклучат истите?
Пример користам Firefox, и на ALT+[1, 2, 3...] си менвам табој е арно ама ко ќе ми е форумот активен и пробам да сменам таб се тригернува некоја акција на самиот форум и ме префрла пример ALT+3 на страната за започнување на нова тема.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Не успеав да најдам начин да ги исклучам шорткатите на форумов, дали има начин да се исклучат истите?
Пример користам Firefox, и на ALT+[1, 2, 3...] си менвам табој е арно ама ко ќе ми е форумот активен и пробам да сменам таб се тригернува некоја акција на самиот форум и ме префрла пример ALT+3 на страната за започнување на нова тема.

Јас на Firefox можам да менувам табови така како што викаш со CTRL+[1, 2, 3...]. Да не смениле нешто во лисицата? Знам дека пред некое време на пример го сменија/исклучија Backspace за страница назад.

stevo1337

hello world
17 септември 2012
309
261
Битола
stevo1337's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
NZXT C650
RAM
Video card
Case
NZXT H7 Flow
Mouse
Keyboard
Keychron K2
Audio
HyperX Cloud Flight
Monitor
ASUS TUF VG27AQL1A
Јас на Firefox можам да менувам табови така како што викаш со CTRL+[1, 2, 3...]. Да не смениле нешто во лисицата? Знам дека пред некое време на пример го сменија/исклучија Backspace за страница назад.
Да, на Windows, CTRL e modifier, ама на Linux е ALT.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.793
10.110
Еве јас да си го искажам 1337 искуството како член неколку месеци. Од ветувањето:

1337 членството нуди и голем број на дополнителни бенефити, како купување во ИТ маркет по посебни цени и попусти, ви дава и пристап до премиум содржина, уникатни е-билтени и многу повеќе!

• Купување во IT маркет по посебни цени - маркетот не функционира, нема нови производи и за тоа сеуште ни е крив Нексио.
  • Премиум содржини - се сведе на објавување по една премиум содржина месечно, и тоа веќе е ставена во некоја рамка на серија кој е насочен кон земјоделство.
  • Уникатен е-билтен - освен ако уникатен не значи дека еден член месечно го добива, јас не сум добил досега ништо
  • Бесплатни маици - маиците се супер, ама технички некако сум ги платил зашто друго од ветеново не добив...
  • Рандом гивавеј - ова ми личи на единственото нешто што конзистентно го терате

1650255768933.png

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Рандом гивавеј - ова ми личи на единственото нешто што конзистентно го терате
Ја заборави анимираната паричка.
Иначе јас добив еден giveaway така да веќе ми се исплати членството :D

Малку озбилен муабет, просто не ми се верува дека сега со 98 премиум членови, од кои огромен процент уплатија упола цена за Black Friday, заработката е поголема во споредба со претходниот модел со реклами. Мислам дека се прецени бројот на членови кои ќе уплатат и моделов нема да опстои наредна година. Дај боже да грешам, ама ете тоа е мој впечаток и веројатно затоа не се замараат многу околу билтен, маркет и слично.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.793
10.110

Малку озбилен муабет, просто не ми се верува дека сега со 98 премиум членови, од кои огромен процент уплатија упола цена за Black Friday, заработката е поголема во споредба со претходниот модел со реклами. Мислам дека се прецени бројот на членови кои ќе уплатат и моделов нема да опстои наредна година. Дај боже да грешам, ама ете тоа е мој впечаток и веројатно затоа не се замараат многу околу билтен, маркет и слично.

Види тука имаше две варијанти:
  • Стил на донации за форумџии - ова би било без очекување за реципроцитет, донираш зашто си член на форумот. Верувам ќе донираа членови и ќе беше скоро ист ефектот
  • Премиум годишно членство (како што и одбраа) - плаќаш за бенефиции и содржини. Проблемот е што ајде еднаш ќе платиш, ама за идната година пак да им оставиш 50 евра треба да си задоволен од тоа што си го добил претходната година.
Како што кажав, освен наградниве игри, другите 1337 делови се слаби и полека изумираат. Со ваков тек на настаните, плус со каснењата на нивните партнери (заради Нексио немаат веќе 1337 попусти, заради Полијестердеј на дел од нас ни дадоа гратис 1 година плус) не ми изгледа на одржлив модел.

Едит - сега проверував.
  • 21 јануари - 91 премиум членство
  • 18 април - 98 премиум членства

За 3 месеци има 7 нови членови, во просек по 2 нови месечно...

Последна промена:

D

Администратор
31 март 2007
4.019
4.201
www.aqtos.com
@TylerMkD tnx за споделување на искуството, appreciated.

• Купување во IT маркет по посебни цени - маркетот не функционира, нема нови производи и за тоа сеуште ни е крив Нексио.

Мала корекција, функционира, меѓутоа се уште не се полни со производи поради проблемот кој јавно го кажавме. Очекувањата беа дека од 01.01 ќе функционираат работите кај Нексио, за жал не е така од оправдани или неоправдани причини не навлегуваме. Секако работиме активно на решавање на овој проблем на еден или друг начин.

• Премиум содржини - се сведе на објавување по една премиум содржина месечно, и тоа веќе е ставена во некоја рамка на серија кој е насочен кон земјоделство.

Многу имаме за подобрување тука, agreed.

• Уникатен е-билтен - освен ако уникатен не значи дека еден член месечно го добива, јас не сум добил досега ништо

FYI: Ова ќе почне од следна недела.

• Бесплатни маици - маиците се супер, ама технички некако сум ги платил зашто друго од ветеново не добив...

Секако имаш бенефит значи од членството. :)

• Рандом гивавеј - ова ми личи на единственото нешто што конзистентно го терате

Ако минимизираме туѓ труд, барем стави и дека САМО 15 години конзистентно САМО плаќаме сервери и домен за IT.mk. :)

Паричката е key. :))

Малку озбилен муабет, просто не ми се верува дека сега со 98 премиум членови, од кои огромен процент уплатија упола цена за Black Friday, заработката е поголема во споредба со претходниот модел со реклами.

Не е. Дури не се сите 98 платени членови, пример ние сме 15 луѓе во канцеларија кои се бројат во тие. Меѓутоа моделот сметаме дека има потенцијал и дека ќе оди напред, ова е некоја првична фаза која треба да се помине, и интерно да се организираме и подобриме и за да реално се видат бенефитите на long run. Затоа уште викаме бета, план ни беше во февруари да официјализираме, ама отворено не сме спремни.

Мислам дека се прецени бројот на членови кои ќе уплатат и моделов нема да опстои наредна година. Дај боже да грешам, ама ете тоа е мој впечаток и веројатно затоа не се замараат многу околу билтен, маркет и слично.

Апсолутно се прецени бројот на членови кои ќе го поддржат IT.mk, за жал, меѓутоа тоа е што е. Има на пример луѓе кои прават сериозни средства од форумот на месечно ниво, а немаат активирано членство - и за тоа нема љутиш, секој има право да си носи свои избори. Ќе пишеме текст што научивме од моделов следниов период и ќе споделиме некое дополнително инфо на темава, не е се така црно, има потенцијал.

Види тука имаше две варијанти:
  • Стил на донации за форумџии - ова би било без очекување за реципроцитет, донираш зашто си член на форумот. Верувам ќе донираа членови и ќе беше скоро ист ефектот

Ова е малце без везе теоретизирање - правно лице сме со комерцијални цели, не можеме да прифаќаме донации. Од друга страна, тој што вика дај ми јас ке донирам - ете нека купи премиум членство или САМО маица - ем ќе добие нешто, ем ќе поддржи. Она што мене ме изненади е баш тоа што е многу мал бројот на поддржувачи во куповна форма - ако сака некој да донира ете ќе купи една маичка која се потрудивме да биде што е можно поголем квалитет - маиците на пример, нас набавна цена ни се 380 денари + ДДВ + 150 денари испорака, па израчунајте ја заработката.

Така да, отпаѓа ова теоретизирање дека ете донации требало место вакво нешто.

• Премиум годишно членство (како што и одбраа) - плаќаш за бенефиции и содржини. Проблемот е што ајде еднаш ќе платиш, ама за идната година пак да им оставиш 50 евра треба да си задоволен од тоа што си го добил претходната година.

Апсолутно се слагам.

Како што кажав, освен наградниве игри, другите 1337 делови се слаби и полека изумираат.

Рано е да се каже изумираат откако поминаа само 4 месеци од лансирање. Се родија, ќе проодат, ќе прозборат и другите 1337 делови - чашата е пола полна. :)

Со ваков тек на настаните, плус со каснењата на нивните партнери (заради Нексио немаат веќе 1337 попусти, заради Полијестердеј на дел од нас ни дадоа гратис 1 година плус) не ми изгледа на одржлив модел.

Моделот искача доста поок ако земеш во предвид дека во последниве 3 месеци интересите на ИТ фирмите се променија со пазарот на труд, ситуацијава со Русија и Украина и сл - што значи од таму имаме добар потенцијал да покриваме трошоци, а од друга страна да држиме членови информирани, дел од заедница и активни на платформата. Го разглобуваме ова и ние уште интерно, но не е се така црно.

Од друга страна, тоа што тргнавме банери ни го тргна притисокот да се фокусираме на штанцање импресии - бидејќи кога продаваш банери исклучиво мора да бркаш повеќе посети за да можеш да ги продадеш и импресиите и да ослободиш нови, а вака ни овозможува малце повеќе да се фокусираме на квалитет.

Едит - сега проверував.
  • 21 јануари - 91 премиум членство
  • 18 април - 98 премиум членства

За 3 месеци има 7 нови членови, во просек по 2 нови месечно...

Се надевам дека тоа дека што не криеме ништо од тоа колку како членови има и како тера моделов, ви е јасно дека сакаме да најдеме начин IT.mk да функционира се подобро и подобро. :)

stevo1337

hello world
17 септември 2012
309
261
Битола
stevo1337's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
NZXT C650
RAM
Video card
Case
NZXT H7 Flow
Mouse
Keyboard
Keychron K2
Audio
HyperX Cloud Flight
Monitor
ASUS TUF VG27AQL1A
@Fatal1ty_

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
@TylerMkD
Се надевам дека тоа дека што не криеме ништо од тоа колку како членови има и како тера моделов, ви е јасно дека сакаме да најдеме начин IT.mk да функционира се подобро и подобро. :)

Јас лично од тоа како го водите форумот последно време и колку сте (не)транспарентни во тој делот на модерации и посебно како избегавате дискусии за тоа друга импресија добив и веќе си кажав дека тоа за мене значи голема веројатност да не обновам членство. Така шо земете го и тоа фидбек дека бар еден од поактивниѕе членови има шо веќе не е активен толку ради вас и кој сте го изгубиле скоро сигурно за обнова на членство, и како фидбек дека не само во аспект на ова шо го пишувавте со содржини туку и со менаџмент на форумот треба да се подобрувате а не да регресирате.

До следно читање.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Не знам ова дали е некое багче или што, приметив дека последното мислење од Искуства со Gjirafa50 не се појави во барот со нови мислења од страна (но се појави во категоријата „Нови мислења“).
1651479884399.png

1651480129432.png

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.800
33.933
roka.mk
Не знам ова дали е некое багче или што, приметив дека последното мислење од Искуства со Gjirafa50 не се појави во барот со нови мислења од страна (но се појави во категоријата „Нови мислења“).
Погледнете го атачментот 112811

Погледнете го атачментот 112812
Средено, Thanks

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Последна промена:

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.783
4.501
Неготино
Можам да ставам SS ако треба, дава код од js фајл.
Еве инаку што се дешава кога ќе отворам (имам pop-up blocker):
1651829041505.png

Едит: Еве што дава на вториот линк:
1651829080806.png

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.174
18.789
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
image_2021-12-22_16-39-55.png
image_2021-12-22_16-39-34-768x928.png

Достапно @ Маица 1337 Oktar v1 ⋆ IT.mk

ping @Oktar

Очигледно мајциве се хит, седнав во еден добро познат локал, некои би рекле и елитен и на масата спроти мене... го гледам моето онлајн алтер-его... прејако.

IMG_1997.jpg

Се мислев да се поздравам со момаков и да му кажам дека ме радува што е фан мојот лик и дело, ама срамежлив сум, па оставив така. Поздрав момче, топ ти е стилот!

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.306
5.295
Скопје
hackitfree.github.io
Очигледно мајциве се хит, седнав во еден добро познат локал, некои би рекле и елитен и на масата спроти мене... го гледам моето онлајн алтер-его... прејако.

Погледнете го атачментот 114081

Се мислев да се поздравам со момаков и да му кажам дека ме радува што е фан мојот лик и дело, ама срамежлив сум, па оставив така. Поздрав момче, топ ти е стилот!
Да се јави момакот предлагам !
Поздрав

Чекај бе малку - сега ми текна ...
Па Тој тебе не те позна ? Твоја маица носи а да не те препознае ... :ROFLMAO:

Последна промена:

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно