Што е лошо и зошто е лошо образложи ќе те моламМногу лошо, се прашувам шо е следно
Што е лошо и зошто е лошо образложи ќе те молам
Не успеав да најдам начин да ги исклучам шорткатите на форумов, дали има начин да се исклучат истите?
Пример користам Firefox, и на ALT+[1, 2, 3...] си менвам табој е арно ама ко ќе ми е форумот активен и пробам да сменам таб се тригернува некоја акција на самиот форум и ме префрла пример ALT+3 на страната за започнување на нова тема.
Да, на Windows, CTRL e modifier, ама на Linux е ALT.Јас на Firefox можам да менувам табови така како што викаш со CTRL+[1, 2, 3...]. Да не смениле нешто во лисицата? Знам дека пред некое време на пример го сменија/исклучија Backspace за страница назад.
1337 членството нуди и голем број на дополнителни бенефити, како купување во ИТ маркет по посебни цени и попусти, ви дава и пристап до премиум содржина, уникатни е-билтени и многу повеќе!
Ја заборави анимираната паричка.Рандом гивавеј - ова ми личи на единственото нешто што конзистентно го терате
Ја заборави анимираната паричка.
Иначе јас добив еден giveaway така да веќе ми се исплати членството
Малку озбилен муабет, просто не ми се верува дека сега со 98 премиум членови, од кои огромен процент уплатија упола цена за Black Friday, заработката е поголема во споредба со претходниот модел со реклами. Мислам дека се прецени бројот на членови кои ќе уплатат и моделов нема да опстои наредна година. Дај боже да грешам, ама ете тоа е мој впечаток и веројатно затоа не се замараат многу околу билтен, маркет и слично.
- Купување во IT маркет по посебни цени - маркетот не функционира, нема нови производи и за тоа сеуште ни е крив Нексио.
- Премиум содржини - се сведе на објавување по една премиум содржина месечно, и тоа веќе е ставена во некоја рамка на серија кој е насочен кон земјоделство.
- Уникатен е-билтен - освен ако уникатен не значи дека еден член месечно го добива, јас не сум добил досега ништо
- Бесплатни маици - маиците се супер, ама технички некако сум ги платил зашто друго од ветеново не добив...
- Рандом гивавеј - ова ми личи на единственото нешто што конзистентно го терате
Паричката е key.Ја заборави анимираната паричка.
Иначе јас добив еден giveaway така да веќе ми се исплати членството![]()
Малку озбилен муабет, просто не ми се верува дека сега со 98 премиум членови, од кои огромен процент уплатија упола цена за Black Friday, заработката е поголема во споредба со претходниот модел со реклами.
Мислам дека се прецени бројот на членови кои ќе уплатат и моделов нема да опстои наредна година. Дај боже да грешам, ама ете тоа е мој впечаток и веројатно затоа не се замараат многу околу билтен, маркет и слично.
Види тука имаше две варијанти:
- Стил на донации за форумџии - ова би било без очекување за реципроцитет, донираш зашто си член на форумот. Верувам ќе донираа членови и ќе беше скоро ист ефектот
- Премиум годишно членство (како што и одбраа) - плаќаш за бенефиции и содржини. Проблемот е што ајде еднаш ќе платиш, ама за идната година пак да им оставиш 50 евра треба да си задоволен од тоа што си го добил претходната година.
Како што кажав, освен наградниве игри, другите 1337 делови се слаби и полека изумираат.
Со ваков тек на настаните, плус со каснењата на нивните партнери (заради Нексио немаат веќе 1337 попусти, заради Полијестердеј на дел од нас ни дадоа гратис 1 година плус) не ми изгледа на одржлив модел.
Едит - сега проверував.
- 21 јануари - 91 премиум членство
- 18 април - 98 премиум членства
За 3 месеци има 7 нови членови, во просек по 2 нови месечно...
@Fatal1ty_Не успеав да најдам начин да ги исклучам шорткатите на форумов, дали има начин да се исклучат истите?
Пример користам Firefox, и на ALT+[1, 2, 3...] си менвам табој е арно ама ко ќе ми е форумот активен и пробам да сменам таб се тригернува некоја акција на самиот форум и ме префрла пример ALT+3 на страната за започнување на нова тема.
@TylerMkD
Се надевам дека тоа дека што не криеме ништо од тоа колку како членови има и како тера моделов, ви е јасно дека сакаме да најдеме начин IT.mk да функционира се подобро и подобро.![]()
Средено, ThanksНе знам ова дали е некое багче или што, приметив дека последното мислење од Искуства со Gjirafa50 не се појави во барот со нови мислења од страна (но се појави во категоријата „Нови мислења“).
Погледнете го атачментот 112811
Погледнете го атачментот 112812
Toj вториот линк не се ни осмелувам да го кликнам, ама до тебе е нешто, мене не ме носи.
Да се јави момакот предлагам !Очигледно мајциве се хит, седнав во еден добро познат локал, некои би рекле и елитен и на масата спроти мене... го гледам моето онлајн алтер-его... прејако.
Погледнете го атачментот 114081
Се мислев да се поздравам со момаков и да му кажам дека ме радува што е фан мојот лик и дело, ама срамежлив сум, па оставив така. Поздрав момче, топ ти е стилот!
Чекај бе малку - сега ми текна ...Очигледно мајциве се хит, седнав во еден добро познат локал, некои би рекле и елитен и на масата спроти мене... го гледам моето онлајн алтер-его... прејако.
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA MINI 2-02, 2xMIC, USB-C receiver, Black, MINI 2-02
3.350,00 ден
GAMING CHAIR CORSAIR TC100 RELAXED FABRIC, 120KG MAX, Black/Grey, CF-9010052-WW
17.220,00 ден
SSD M.2 1TB WD Green SN3000 NVMe Gen4 5000MB/s WDS100T4G0E
8.940,00 ден
VGA GIGABYTE RTX 5090 AORUS MASTER 32GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N5090AORUS M-32GD
244.350,00 ден
RAM DDR5 8GB 5200MHz CL42 Innovation IT, 1.10V, 4251538819961
7.990,00 ден
HDD 3,5" 4TB WD BLUE 5400RPM 256MB SATAIII WD40EZZX
10.730,00 ден