Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722
20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 1700 w/Stock Cooler (Wraith Spire RGB)
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
Cooler Master Vanguard 750+ Gold
RAM
HyperX Predator 2x8GB // 3200Mhz
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Gigabyte K85 Mechanical RGB
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
испратив фактура пдф од НЛБ и од страната кај што иам фактура за нарачка + тракинг бројче. Треба прво ливчето да го добијам на адреса па да праќам или нема врска?

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.768
1.636
испратив фактура пдф од НЛБ и од страната кај што иам фактура за нарачка + тракинг бројче. Треба прво ливчето да го добијам на адреса па да праќам или нема врска?
Праќај одма, секако во писмото ќе ти пишува да и испратиш на маил, со subject тракинг бројчето и обавезно PDF!

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
RAM
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Праќај одма, секако во писмото ќе ти пишува да и испратиш на маил, со subject тракинг бројчето и обавезно PDF!
Средено, продуктов е 89 евра али и за шипинг 15 доплатив со DHL, тоа севкупно ќе го рачунаат над 90 евра или само продуктот се рачуна која цена е ?

Едит: маусот е 89, а деливери е 14.99.
На страната не им пишува колку ДДВ што како, а се јавив и ми вика па незнам дали е 5 или 18 ќе видиме.

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.768
1.636
Средено, продуктов е 89 евра али и за шипинг 15 доплатив со DHL, тоа севкупно ќе го рачунаат над 90 евра или само продуктот се рачуна која цена е ?

Едит: маусот е 89, а деливери е 14.99.
На страната не им пишува колку ДДВ што како, а се јавив и ми вика па незнам дали е 5 или 18 ќе видиме.
Штом иде преку наша пошта не е DHL.
Иначе цела цена на плаќање рачунаат и нема да платиш многу дополнително.

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
RAM
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Штом иде преку наша пошта не е DHL.
Иначе цела цена на плаќање рачунаат и нема да платиш многу дополнително.
Na stranata pisi ako e ems se racuna postarinata a ako ne e, ne se...

mmarko

hello world
1 март 2013
203
157
mmarko's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-4770K
Motherboard
Asus Gryphon Z87
Storage
Samsung 840 Pro 256GB, Samsung 860 Evo 500GB
PSU
Corsair RM1000e
RAM
Kingston HyperX Beast 2x8GB 1600MHz
Video card
Asus TUF Gaming RTX 3090
Case
SilverStone TJ08-E
Mouse
Logitech MX Master 3
Keyboard
X-Bows Ranger (Hako Royal True)
Audio
Sennheiser HD 6XX
Monitor
Dell UltraSharp U2518D + Dell UltraSharp U2412M
OS
Windows 10
Навистина се спомнувало такво нешто, ама само ако е од физичко лице...

Трошоците за поштарина не влегуваат во царинската вредност на стоката која по пошта ги испраќа едно физичко лице на друго, освен кога се работи за стока превезена со брза пошта позната како ЕМС.

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
RAM
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
да лапнат од секаде хиени смрдени :mad:

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.958
4.168
Дали некој знае зошто и до кога ќе трае одбивањето за испорака до Македонија од скори сите држави од светот?

Речиси сите одбиваат да испратат нешто за Македонија и последно испраќач од Ирска ме упати да се обратам до нашата пошта бидејќи таа одбивала да ги прими пратките.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Дали некој знае зошто и до кога ќе трае одбивањето за испорака до Македонија од скори сите држави од светот?

Речиси сите одбиваат да испратат нешто за Македонија и последно испраќач од Ирска ме упати да се обратам до нашата пошта бидејќи таа одбивала да ги прими пратките.
освен дел од УК после брегзит кој друг не ти праќа?

Excalibur

lurker
18 октомври 2019
965
508
Германија, Кина...тебе ти праќа некој?
Од кога не праќа Кина?
Денеска го прашував еден продавач за детали за производот што сакав да го нарачам, ми прати смајли. :)
Ако има некаков проблем со Кина дајте информација барем да знаеме.

Ни во табелава не гледам промена.

Последна промена:

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Германија, Кина...тебе ти праќа некој?
Кина пред 2 дена нарачав последно две пратки, нема проблем, германија имам на пат пратка .. ук е проблем, bookdepository пример не пуштаат, и кога прашав зашто, тоа ми одговорија, ради брегзит нови регулации да се средат. Исто и опрема за martial arts што купував од УК, отворија гранка нова во Германија за Европа, исто поради брегзит новите промени.

CyberMen

hello world
3 ноември 2012
223
311
Ќе ве замолам некој што е повеќе упатен да ми каже што е со мојава пратка? Немам ништо добиено од пошта
ититтт.PNG
благодарам.

Excalibur

lurker
18 октомври 2019
965
508

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.510

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.958
4.168
Кина пред 2 дена нарачав последно две пратки, нема проблем, германија имам на пат пратка .. ук е проблем, bookdepository пример не пуштаат, и кога прашав зашто, тоа ми одговорија, ради брегзит нови регулации да се средат. Исто и опрема за martial arts што купував од УК, отворија гранка нова во Германија за Европа, исто поради брегзит новите промени.
Мене од УК преку PercelForce ми испратија без проблем.
Од Ebay ниту од Германија, ниту Кина, ниту УК, ни Ирска...Од САД исто не може да се испрати(физичко лице).
Ако порано беа ретки случаите кога не испраќаа, сега се ретки случаите кога испраќаат.
Ми кажаа дека кај нас е проблемот затоа и прашав тука да не знае некој до кога ќе трае.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.510
Утре рано посабајле да си ја пробаш среќата во пошта 2. На влезот од задната страна, кај што е достава, не на шалтерот што е во чело каде ги издаваат пратките, туку веднаш десно од него каде што се контролорите. Само штом е ставена во вреќа, тешко да ти ја најдат.
Ако порано беа ретки случаите кога не испраќаа, сега се ретки случаите кога испраќаат.
Ми кажаа дека кај нас е проблемот затоа и прашав тука да не знае некој до кога ќе трае.
Долго ќе трае и ќе станува сѐ полошо. Не е до поштата, до праќачите е. Сѐ повеќе и повеќе нема да испраќаат навака или ќе праќаат со нормални поштарини, како што веќе некои и почнаа.

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.958
4.168
Од кога не праќа Кина?
Денеска го прашував еден продавач за детали за производот што сакав да го нарачам, ми прати смајли. :)
Ако има некаков проблем со Кина дајте информација барем да знаеме.

Ни во табелава не гледам промена.
Не знам од кога не праќа Кина. Во неколку наврати имам пробано за некои производи (различни продавачи) - не испраќаат за Македонија. Претпоследно продавач од Германија ме извести дека DHL International Peket не испорачувале за Македонија периодов. Последно после преговори со продавач од Ирска бев известен дека проблемот е во нашата пошта откако претходно неколку дена се обидуваше да најди начин да ја испрати пратката. А и во двата случаи и кај двата продавачи испораката за Македонија беше достапна и затоа и ги извршив плаќањата. За едната веќе бев рефундиран, за вторава сеуште не сум побарал.

Excalibur

lurker
18 октомври 2019
965
508
Не знам од кога не праќа Кина. Во неколку наврати имам пробано за некои производи (различни продавачи) - не испраќаат за Македонија. Претпоследно продавач од Германија ме извести дека DHL International Peket не испорачувале за Македонија периодов. Последно после преговори со продавач од Ирска бев известен дека проблемот е во нашата пошта откако претходно неколку дена се обидуваше да најди начин да ја испрати пратката. А и во двата случаи и кај двата продавачи испораката за Македонија беше достапна и затоа и ги извршив плаќањата. За едната веќе бев рефундиран, за вторава сеуште не сум побарал.
Јас мислам дека си налетал на некој Кинез со ултра-низок рејтинг или едноставно не му се одело до пошта. Сега гледам последната пратка од Кина ми е пратена преку Латвија пред неколку дена.
Од друга страна имам еден мрзлив Кинез кој веќе 20 и кусур дена не ми ја испраќа пратката а рокот истекува утре. За жал ја кликнав набрзина и не приметив дека има рејтинг од 93%. Никогаш не нарачувам од такви ама бидна.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
И јас гледам назнаки дека наша пошта не прима пратки, или дека значително е редуциран бројот на местата од кои прима, но не можам да тврдам со сигурност што е работата. Моја претпоставка е дека уште од кога беше локдаунот до септември, не ажурирале дека завршил (не ги известиле странските пошти).

Втора причина што сум сигурен дека уште важи од почетокот на пандемијата е драстично редуцираниот авиосообраќај.

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно