Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

PeroLozac

hello world
11 јули 2018
195
226
Уф, не ми работат повици. Ни можам да ги слушам, ни они мене. :unsure:

Кај мене на редми 7 про се случуваше ова додека бев на телеком. Не секогаш, ама често се случуваше тешко да воспоставува повици, да не ме слушаат или пак да не ме добијат како да сум го исклучил телефонот.

Откако се префрлив на А1 еве веќе месец ипол досега такво нешто не ми се случило.

Martin Arsov

hello world
17 октомври 2016
232
126
Кај мене на редми 7 про се случуваше ова додека бев на телеком. Не секогаш, ама често се случуваше тешко да воспоставува повици, да не ме слушаат или пак да не ме добијат како да сум го исклучил телефонот.

Откако се префрлив на А1 еве веќе месец ипол досега такво нешто не ми се случило.
Можно е ова да,јас имам број на Телекабел и на А1.Кога вртам од Телекабел на некој од А1 како потешко да се воспоставува повикот(после неколку секунди почнува).Со бројот од А1 го немам тој проблем.
Сепак проблемот за Поко x3 кој го имаше не е во врска со мрежата и операторот туку бидејќи е нов му треба упдате на системот.

Едит: Телекабел користи телеком мрежа

PeroLozac

hello world
11 јули 2018
195
226
Имав неколку апдејти направено на редмито (Го користам веќе 11 месеци), и секогаш се случуваше тоа.

Често ми велеа дека ме барале, ама добивале порака дека сум недостапен.
И јас понекогаш кога пробував да вртам, сум чекал и по 30 до 60 секунди да воспостави конекција на звонење.

И рестарти сум правел, џабе, некогаш одма, некогаш се случуваше ова со тешкотиите.

Сега да не урочам на А1 кога сум не сум приметил такво нешто.

Razor-mk

hello world
7 јули 2013
143
70
Ми 10т про нема амолед дисплеј.

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
Се извинувам тогаш, моја грешка.
Сега проверив ставува збор за IPS ама за класа повисока од овој на х3.
Така да затоа ми се чинело дека е амолед. Но рака до рака, ми изгледаа исти како на Ф2.

Прво полнење на х3, од 0 до 100 за некаде околу 80 мин, ама полначот е како филџан за кафе :D :D

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.603
1.764
Кога сме кај тоа, јас немам проблем со повици, но кога праќам СМС пораки има закаснување, откако ќе ја пратам пораката треба 2 минути да се прати откако ќе ја испратам. Инаку Ми мих 3 е телефонот.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Го најдов со charger included.

Ме интересира ДАЛИ има некои проблеми ако се порача China Version. Дали ќе бидам заклучен од некои опции итн.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Го најдов со charger included.

Ме интересира ДАЛИ има некои проблеми ако се порача China Version. Дали ќе бидам заклучен од некои опции итн.
Ма какви заклучени опции. Че имаш опции плус. Се зезам, гарант ќе биде пун со чајниз глупости. Како видов го рекламираат со бендови компатибилни и кај нас. Процедурата ако зимаш, го добиваш одма пушташ ми-унлок, чекаш (часови до денови неколку), му фукаш xiaomi.eu ром и на коњ си.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Ма какви заклучени опции. Че имаш опции плус. Се зезам, гарант ќе биде пун со чајниз глупости. Како видов го рекламираат со бендови компатибилни и кај нас. Процедурата ако зимаш, го добиваш одма пушташ ми-унлок, чекаш (часови до денови неколку), му фукаш xiaomi.eu ром и на коњ си.
700 долари за спецификации камен (доларот паднат) како што гледам. Ме замисли да го порачувам. Па напишале овие од GizTop на нивната страна: НИЕ АВТОМАТСКИ ДЕКЛАРИРАМЕ ПОНИСКА ЦЕНА ЗА ДА НЕ ВЕ ЦАРИНАТ.

Уште нешто многу битно: Овие од странава ГАРАНТИРААТ дека со charger го праќаат иако официјално не пуштаат charger во кутија. Претпоставувам кога ќе стигне во MiStore нема да доаѓа со Charger во кутија па ќе мора додатно да се купува тој 55W брзиот.

Последна промена:

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
700 долари за спецификации камен (доларот паднат) како што гледам. Ме замисли да го порачувам. Па напишале овие од GizTop на нивната страна: НИЕ АВТОМАТСКИ ДЕКЛАРИРАМЕ ПОНИСКА ЦЕНА ЗА ДА НЕ ВЕ ЦАРИНАТ.

Уште нешто многу битно: Овие од странава ГАРАНТИРААТ дека со charger го праќаат иако официјално не пуштаат charger во кутија. Претпоставувам кога ќе стигне во MiStore нема да доаѓа со Charger во кутија па ќе мора додатно да се купува тој 55W брзиот.
Ти си знаеш. 700$+30$ транспорт. Е сега тоа они што декларираат незнам дали ќе пројде кај нас. Не се веќе толку глупи, научија и поштариве по нешто. Чарџерот гарант нема да е од Ми, него некој универзалка (мислам, не гарантирам). Е сега дали ти се фукаат 730+(опција царина) за нешто без да го видиш и без гаранција, ти зи знаеш.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Ти си знаеш. 700$+30$ транспорт. Е сега тоа они што декларираат незнам дали ќе пројде кај нас. Не се веќе толку глупи, научија и поштариве по нешто. Чарџерот гарант нема да е од Ми, него некој универзалка (мислам, не гарантирам). Е сега дали ти се фукаат 730+(опција царина) за нешто без да го видиш и без гаранција, ти зи знаеш.
Chargerot е официјалниот што го нуди Xiaomi (гледав unpacking). За цената овде валјда повисока ќе биде секако. Ќе кажи умот за некој ден дал ќе биде ил не.

ЕДИТ: +200 долари за Special Edition со Leather Back. Кој к***ц е ова leather back. Да ми одговара со ременот изгледА.

Последна промена:

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Последно прашање: Дали ако сменам Чајна РОМ на Глобал РОМ сѐ уште би добивал OTA?
Ако се стави глобал ромот (кога ќе го има и ако имаат исти спецификации) саглам би требало, НО знае и да несака и/или да доцни. Ако стаиш Xiaomi.Eu rom, кога ќе извадат TWRP за него ќе имаш и ОТА, до тогаш кога сакаш фастбут апдејт, ама па така губиш податоци.

Sent from Телефон using Tapatalk

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Ако се стави глобал ромот (кога ќе го има и ако имаат исти спецификации) саглам би требало, НО знае и да несака и/или да доцни. Ако стаиш Xiaomi.Eu rom, кога ќе извадат TWRP за него ќе имаш и ОТА, до тогаш кога сакаш фастбут апдејт, ама па така губиш податоци.

Ќе има мало малтретирање со тие ромовите ама ништо страшно си велам. А кажи ми овие Шаоми, до кое колено назад апдејтираат андроид на последен? 1на, 2 или 3 години?

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
798
618

Првиот пат, потоа нема бришење, ако ја одбери правата скрипта
[/URL]

Sent from my MI A3 using Tapatalk

• ми се допаѓа
Реакции: marv

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Ќе има мало малтретирање со тие ромовите ама ништо страшно си велам. А кажи ми овие Шаоми, до кое колено назад апдејтираат андроид на последен? 1на, 2 или 3 години?
На скупиве модели идат 2 андроид верзии, или ако е тазе искочен последниот андроид и барем уште еден мејџор ќе добиеш. Секјурити апдејти како ќе им текне зависно од модели. Овие скапиве мислам 2г тераат барем.

Mayson

user
10 април 2011
1.040
589
Mayson's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6500
Motherboard
Asus H110M-K
Storage
Samsung 850 EVO 250 GB + Kingdian S370 512 GB + HDD Hitachi 2 TB
PSU
HCG-520M
RAM
16 GB DDR4 2133 MHz Patriot
Video card
ASUS Strix RX 470 4GB
Case
Antec GX500
Mouse
Logitech MX 518 Legendary
Keyboard
Redragon K558
Monitor
AOC G27 70PF FreeSync 144Hz
OS
Windows 10
обично во мобилари поевтини се, што е финтата што поко х3 во хи стор е поевтин?

Happy

user
21 јуни 2010
1.578
751
Во природа
www.conspirazzi.com
Happy's setup  
Processor & Cooler
G630 Sandy Bridge 2.7Ghz
Motherboard
H61
Storage
500Gb Hitachi 7200RPM
PSU
Gambird 700W
RAM
4Gb DDR3
Video card
Sapphire 6770 1Gb GDDR5
Mouse
Gigabyte 6800
Keyboard
Diana
Audio
Lampashko (prodavam ako ima zainteresirani)
Monitor
Belinea
OS
XP; Vista; 7
View: https://youtu.be/sSky2cLGJA4

Трамп пасивно ги закла гугл. Сите кинези ке се повлечат од андроид само Сони/моторола/ЛГ/асус и самсунг ке останат од кои релевантни се само самсунг и самите гугл. Трамп знае кај да удри. Нокиите не ги ни рачунам.

На Трамп ке му се прават фраери од силикомската долина

Испратено од SM-G975F преку IT.mk форум апликација

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно