Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Слушалки со копче за микрофон

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
Здраво дечки, ми требаат слушалки со микрофон, каде слушалките и микрофонот се на ист џек (значи да не се на два различни џекови) и да има копче за физички да се прави mute/unmute на микрофонот, наместо софтверски. Не ми треба којзнае каков квалитет на слушалките. По нашиве продавници со таков опис слабо, не начекав. Ако има некој препорака, споделете.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
SteelSeries Arctis 5 имаат таква функционалност. Се поврзуваат преку USB, ама има мислам и 3.5mm combo кабел ако добро памтам. Не ми се при рака да проверам.

Андреј

hello world
4 септември 2012
184
470
Варшава, Полска
discord.gg
Пробај Cooler Master MH630 (60 евра) ако можеш да ги најдеш, ги користам некое време - купени специјално за состаноци онлајн. Имаат најдобро измерен boom микрофон на Rtings. Копчето за mute е прилично корисно при видео повици!

Последна промена:

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.173
1.590
Скопје
Здраво дечки, ми требаат слушалки со микрофон, каде слушалките и микрофонот се на ист џек (значи да не се на два различни џекови) и да има копче за физички да се прави mute/unmute на микрофонот, наместо софтверски. Не ми треба којзнае каков квалитет на слушалките. По нашиве продавници со таков опис слабо, не начекав. Ако има некој препорака, споделете.
Да не си го ограничуваш изборот на слушалки, најдобро да провериш дали има вакво кабле кај нас по продавнициве ко логинг во беверли или гац во скопјанка.
TRS female на TRRS male му е името на каблето.
Се мислам дека Coolermaster mh751 доаѓаат со TRSS(како што бараш) и адаптерче во комплетот има што ги дели на 2 х TRS, и физички муте има на микрофонот. Препрашај за секој случај, во сет ги имаш.
&search=headset']
Е сега незнам дали по цена ќе ти одговараат, али ако се споредуваат со слушалки од 200-300 евра, се уклапаат во тој критериумот "Не ми треба којзнае каков квалитет на слушалките" :). Иначе одличен избор за парите , ребрендирани Takstar Pro82.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
Steelseries, coolernaster mh360 и arctis не можам да ги најдам по продавнициве. Ми треба нешто достапно, а не ми се чека од страна.

Каблето е исто супер опција, ама исто битно ми е да има физичко копче шо ќе го исклучувам микрофонот. Тоа се бара највеќе. Повеќе прашањево беше за нешто шо е достапно кај нас

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Steelseries, coolernaster mh360 и arctis не можам да ги најдам по продавнициве. Ми треба нешто достапно, а не ми се чека од страна.

Каблето е исто супер опција, ама исто битно ми е да има физичко копче шо ќе го исклучувам микрофонот. Тоа се бара највеќе. Повеќе прашањево беше за нешто шо е достапно кај нас
ах мислев ги има во анхоч, ама само безичните што се дупло цена .. не загледав залиха статус

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.767
4.486
Неготино

Андреј

hello world
4 септември 2012
184
470
Варшава, Полска
discord.gg
Изгледа на крај овие ќе бидат:

Genius HS-05A Deluxe Full-Size Headset for Comfort

во комбинација со каблето од две во едно шо оди

Razer Kraken X исто ги имаш во Сет. Со копче за mute.

Еве ти цела листа на слушалки со добар микрофон (зелена оценка) и копче за mute/unmute до 100 долари. Верувам ќе најдеш нешто во Македонија.

@spiritBreaker од тоа што можев да видам достапно во МК продавници, слушалки со најдобар микрофон (зелена оценка) се следниве. Искрено и мене ме интересираше што има да се купи. Ќе додадам и мерење на слушалките според таргет, бидејќи мислам дека тоа е исто битно ако слушаш музика:

Razer Kraken X - 3,290 ден

ZVy3eoi.png

Прилично лошо изгледа ова за музика, али сум видел и пострашно.

Logitech G432 - 4,990 ден

c7nimZD.png

Неутрална слушалка, мој избор ако би слушал и музика/гејминг, не само видео/аудио разговори.

Razer Kraken Tournament Edition - 5,699 ден

zzqtRpP.png

Урнебесии.

И твојот модел погоре веројатно е одличен буџет избор со добар микрофон. Не успеав да најдам некои мерења мада тоа не е битно на крај, важно да ти се допаднат :)

Последна промена:

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
Razer Kraken X исто ги имаш во Сет. Со копче за mute.

Еве ти цела листа на слушалки со добар микрофон (зелена оценка) и копче за mute/unmute до 100 долари. Верувам ќе најдеш нешто во Македонија.

@spiritBreaker од тоа што можев да видам достапно во МК продавници, слушалки со најдобар микрофон (зелена оценка) се следниве. Искрено и мене ме интересираше што има да се купи. Ќе додадам и мерење на слушалките според таргет, бидејќи мислам дека тоа е исто битно ако слушаш музика:

Razer Kraken X - 3,290 ден

ZVy3eoi.png

Прилично лошо изгледа ова за музика, али сум видел и пострашно.

Logitech G432 - 4,990 ден

c7nimZD.png

Неутрална слушалка, мој избор ако би слушал и музика/гејминг, не само видео/аудио разговори.

Razer Kraken Tournament Edition - 5,699 ден

zzqtRpP.png

Урнебесии.

И твојот модел погоре веројатно е одличен буџет избор со добар микрофон. Не успеав да најдам некои мерења мада тоа не е битно на крај, важно да ти се допаднат :)
доста интересно ги имаш изложено работиве. а и интересен избор има ко шо гледам. ама, моја грешка шо не наведов ништо погоре, е дека функцијата на таквите слушалки е само за zoom, slack и skype повици. не ми треба некој подобар квалитет. доволно е да ги слушнам од другата страна, и да микрофонот е доволно добар за нормален разговор, ама најбитно е физичкото копче за mute.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно