Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Телевизори (искуства, препораки, совети, мислења...)

borko_mk

read-only
29 јуни 2016
12
14
Искуство за поврзување на Samsung TV со PC преку Wi-Fi. Земав од Нептун UE-43-RU-7402-UXXH и телевизорот е супер но кога го поврзувам како wireless display имам проблеми, видеото сецка, звукот се губи, без разлика од квалитетот на видеото кое го пуштам.

Исто конекцијата со bluetooth звучникот ме зафркава. Работи но после одредено време се дисконектира. Не е конзистентно, не е некој power saving mode.

Не е до рутерот, пробав со неколку рутери, ист резултат.

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Искуство за поврзување на Samsung TV со PC преку Wi-Fi. Земав од Нептун UE-43-RU-7402-UXXH и телевизорот е супер но кога го поврзувам како wireless display имам проблеми, видеото сецка, звукот се губи, без разлика од квалитетот на видеото кое го пуштам.

Исто конекцијата со bluetooth звучникот ме зафркава. Работи но после одредено време се дисконектира. Не е конзистентно, не е некој power saving mode.

Не е до рутерот, пробав со неколку рутери, ист резултат.

А каков рутер имаш? За Ваерелес Дисплеј ви треба брз рутер класата 1200 од оние поскапите на пример Асус rt-ac68-u, таквите подржува Ваерелс дисплеј и рутерот е двоканална (dualband)2,4гц и 5гц. Ако велиш дека не е до рутерот тогаш инсталирај на ПЦ посебна апликација за самсунг ТВ и на ТВ-то да има истата апликација и спарувај преку него и ќе има ВД, и втора работа што повеќето на приметуват дека во ПЦ ако процесорот е АМД е тука заебанцијата туку само интел ќе тера без проблем дури и преку со ефтин рутер.
Патем заборавив една работа ако вашиот ПЦ е со интел процесор тогаш оди ви интернет страница intel.com и таму според ваша спецификација на матична и интслирај WiDi (wireless display)

Sent from my iPhone 8 Plus using Tapatalk

Последна промена:

borko_mk

read-only
29 јуни 2016
12
14
А каков рутер имаш? За Ваерелес Дисплеј ви треба брз рутер класата 1200 од оние поскапите на пример Асус rt-ac68-u, таквите подржува Ваерелс дисплеј и рутерот е двоканална (dualband)2,4гц и 5гц. Ако велиш дека не е до рутерот тогаш инсталирај на ПЦ посебна апликација за самсунг ТВ и на ТВ-то да има истата апликација и спарувај преку него и ќе има ВД, и втора работа што повеќето на приметуват дека во ПЦ ако процесорот е АМД е тука заебанцијата туку само интел ќе тера без проблем дури и преку со ефтин рутер

Фала на советите. Рутерот е dualband и е подобар така да не би требало тоа да е проблемот. Плус пуштам 4К преку Amazon Prime директно преку ТВ апликација. Процесорот е интел тоа е интересна забелешка ама ништо.

За ова со посебна апликација на ТВ ќе пробам може тоа ке ја спаси работата. Фала ти.

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Фала на советите. Рутерот е dualband и е подобар така да не би требало тоа да е проблемот. Плус пуштам 4К преку Amazon Prime директно преку ТВ апликација. Процесорот е интел тоа е интересна забелешка ама ништо.

За ова со посебна апликација на ТВ ќе пробам може тоа ке ја спаси работата. Фала ти.

Првин пробај да инсталираш WiDi од интел страницата и ако ТВто го има вградено WiDi како кај LGто

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.401
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Па, не дека имам фиксен буџет. Неќам да опнам 30к за сони, пошто, како што кажав, се работи за секундарен телевизор, што ќе го користам саат време за успивање. А, да, ако е веќе смарт, мора да работи со блутут слушалки.

Моментално сум на филипс 32" најглуп на свет, 15 години стар, со амазон стик 4к, супер ми брка работа, ама сакам тој да им го утрапам на децава.
LG ми е проверено, пошто примарниот ми е LG 55" и сум презадоволен и од слика и од сѐ. Прашањето ми беше повеќе, дали има некој скриен gem, некој ефтин телевизор што се покажал во тој low 40-43" сегмент или да бирам према бренд и слух?

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.148
3.022
Прашањето ми беше повеќе, дали има некој скриен gem, некој ефтин телевизор што се покажал во тој low 40-43" сегмент или да бирам према бренд и слух?
Според она што читам, бараш Hitachi. Не сум имал ништо од нив досега, но имам некоја доверба во јапонски брендови.

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Според она што читам, бараш Hitachi. Не сум имал ништо од нив досега, но имам некоја доверба во јапонски брендови.
Било је тп некад на дивљем западу јапанско. Сега се турски пид власништво на вестел. Ама добри панели користат...иаат убава слика.

Последна промена:

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Људи, дајте бе кажите од кај да најдеме Digital to analog адаптер за Samsungo RU7400? А мож некој случајно и да има, а да не му треба?

Mar tiN

lurker
2 јануари 2014
879
636
Mar tiN's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-12400F
Motherboard
ASUS PRIME B660M-A D4
Storage
SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO Plus M.2 + Western Digital 4TB
PSU
Cooler Master B500 ver.2
RAM
Kingston HyperX FURY™ 64GB
Video card
ASUS Dual GeForce RTX™ 3050 OC Edition 8GB
Case
Cooler Master K350
OS
Windows 11 Pro x64
Људи, дајте бе кажите од кај да најдеме Digital to analog адаптер за Samsungo RU7400? А мож некој случајно и да има, а да не му треба?
По детално да објасниш што ти треба ?
Од каков во каков сигнал ?

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
По детално да објасниш што ти треба ?
Од каков во каков сигнал ?
Значи телевизорот нема приклучок за слушалки за да го врзам стерео појачалото коа е аналогно. Има пинови ама посто ТВ-то дава дигитален звук потребен е Analog to digital адаптер. Постојат такви ама нешто ги нема кај нас барем сега овај период.
Ги има и за плеј стејшани, па незнам дали истите вршат работа и за двата уреда.
Еве ги:
https://www.amazon.com/DA-Converters/b?ie=UTF8&node=3224445011

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
Други се конверторите од аналог ту дигитал (нема врска ова со граматика). :)
Логинг чинам дека имат, но се далеку поскапи од Али.

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Други се конверторите од аналог ту дигитал (нема врска ова со граматика). :)
Логинг чинам дека имат, но се далеку поскапи од Али.
Добре бе буразер бе, нели сфаќаш дека едншка од 5 пати обратно сум го пишал, а ти го вадеш од контекст маабето, Јизас Крајст.
Инаде да, оптички приклучок има ТВ-то.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.760
2.772
Значи телевизорот нема приклучок за слушалки за да го врзам стерео појачалото коа е аналогно. Има пинови ама посто ТВ-то дава дигитален звук потребен е Analog to digital адаптер. Постојат такви ама нешто ги нема кај нас барем сега овај период.
Ги има и за плеј стејшани, па незнам дали истите вршат работа и за двата уреда.
Еве ги:
https://www.amazon.com/DA-Converters/b?ie=UTF8&node=3224445011

Било каков DAC ќе ти заврши работа. Имаш Toslink (оптички излез) на телевизорот?

После од DAC ќе тераш со RCA до појачалото. Е сега, ако имаш добри звучки, слушалки и појачало иди на подобро конверторче.

И провери во Settings да не си исклучил некој аутпут. Може и кабелот да е зезнат, пробај прво тоа.

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Било каков DAC ќе ти заврши работа. Имаш Toslink (оптички излез) на телевизорот?

После од DAC ќе тераш со RCA до појачалото. Е сега, ако имаш добри звучки, слушалки и појачало иди на подобро конверторче.

И провери во Settings да не си исклучил некој аутпут. Може и кабелот да е зезнат, пробај прво тоа.
Има оптички излез, да. Проверено во сетинзи. Проверено по интернет, за Самсунг ТВ-та на сите им треба конверторче за да го поврзат со стато аналогно појачало. Ама проблемот е не се наоѓаат тука, а кредитна немам за да порачувам од али.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.541
3.142
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Ново појачало. Си купил ново Ауди на плин сакаш да го возиш.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.760
2.772
Има оптички излез, да. Проверено во сетинзи. Проверено по интернет, за Самсунг ТВ-та на сите им треба конверторче за да го поврзат со стато аналогно појачало. Ама проблемот е не се наоѓаат тука, а кредитна немам за да порачувам од али.

Види во продавниците за аудио опрема (тешко дека ќе најдеш нешто под 100-120€ though). Види по огласи и во Логинг.

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Ново појачало. Си купил ново Ауди на плин сакаш да го возиш.
Не треси зелени. Техниксо шо го иам према овие новите е како керозин да сака, не плин. Два пара зучки иам ...несмеам више од 60 % да го акнам.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.541
3.142
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Не треси зелени. Техниксо шо го иам према овие новите е како керозин да сака, не плин. Два пара зучки иам ...несмеам више од 60 % да го акнам.
Џабе кога нема оптички влез/излез.

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно