Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

PayPal - Ултимативна тема за совети, упатства и општа дискусија

Macedonian97*

read-only
9 ноември 2016
49
25
Ako cekas ti da dozvolat eee...

За мојот side бизнис во Македонија, тоа би значело огромна работа, а за клиентите од странство кои ги имам веќе работам со БГ paypal... Сега додека клиентот оди во банка да уплати на моја сметка, па да чека ред таму, па да се матка тогаш со еден клик ќе може да ми пушти пари директно на моја сметка, што ќе биди убаво за него, и за мене со што ќе си автоматизирам одредени работи, и ќе си организирам подобро...

Пишав уште пред Венко да објави на фб.
Не може да се знае кога би завршила кризата, може да трае се додека не се пронајде вакцина или лек кој директно ќе влијае на вирусот... На тоа пресметај плус уште одреден период додека се се усогласи кај нас...[/QUOTE]

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
8JmIC0r.png

Да видиме што ке биде тоа. Незнам што би било друго освен да дозволат да примаме пари. Венко Глигоров е основачот на Логин Системи и водачот на приватната инцијатива за воведување PayPal за електронска трговија во Македонија.
https://www.loginsystems.biz/forum/...aktura-i-isprakjanje-po-e-poshta-preku-paypal

Објавил нешто за PayPal фактури, изгледа он има поише инфо од нас. :zipit:

Mao

user
5 јуни 2007
1.341
1.094
Mao's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 3900X + BeQuiet Dark Rock Pro 4
Motherboard
Asus Rog Strix B450-F Gaming
Storage
Samsung Evo Plus 970 M2 nVME SSD
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Kingston Predator/Fury 32GB 3200Mhz
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro

Mao

user
5 јуни 2007
1.341
1.094
Mao's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro
Мислам дека нов тип на сметка ќе ти треба, така требаше порано. Порано имаше Personal, Premier и Business, а може и сега да има.

Prasanje e kolku vakvite smetki se dostapni za makedonskite korisnici? Mislam deka nemame opcija za biznis smetka nie.

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.574
Мао според прашањава, ти на која планета живееше до сега?

Mao

user
5 јуни 2007
1.341
1.094
Mao's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro

Stefan_1992

hello world
7 април 2020
59
25
Здраво на сите

Вчера ми стигна следнава честитка:
Hello, Customer

"We've limited your account

After a recent review of your account activity, we've determined you are in violation of PayPal's Acceptable Use Policy. Please log in to confirm your identity and review all your recent activity

You can find the complete PayPal Acceptable Use Policy by clicking Legal at the bottom of any PayPal page."

Користев Пејпал со избрана држава Словенија преку НЛБ. Успеав да ги извадам парите.
Прашања:
1. Дали лимитот значи дека нема да можам да примам нови пари и да вадам?
2. Имам бг државјанство, дали треба со постоечката Пејпал адреса само да сменам држава или треба се на ново, и дали морам да одам до Бугарија (заради отворање на бг сметка) или можам и тука (се мислам на Централна Кооперативна банка - како бг банка)?

Молам за помош

Фала однапред

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Прашања:
1. Дали лимитот значи дека нема да можам да примам нови пари и да вадам?
2. Имам бг државјанство, дали треба со постоечката Пејпал адреса само да сменам држава или треба се на ново, и дали морам да одам до Бугарија (заради отворање на бг сметка) или можам и тука (се мислам на Централна Кооперативна банка - како бг банка)?

Молам за помош

Фала однапред
1. Да
2. Треба се наново и треба да одиш за бугарија.
Имај во предвид дека и бугарската има лимит

Stefan_1992

hello world
7 април 2020
59
25
1. Да
2. Треба се наново и треба да одиш за бугарија.
Имај во предвид дека и бугарската има лимит
Фала на одговорот

А доколку направам некоја ефтина постпејд сметка во Бугарија (има некои со необврзувачки договор) т.е да докажам дека живеам таму постојано, ќе успеам ли да го тргнам тој лимит или барем да го зголемам?

Иначе овој лимитов (со актуелниов "Словенски Пејпал") може ли некако да се тргне, барем привремено. Наводно се зборуваше дека годишно се обновува, но очигледно не е така?

Гледам дека разбираш, те молам помогни ми.

Фала уште еднаш, поздрав!

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Фала на одговорот

А доколку направам некоја ефтина постпејд сметка во Бугарија (има некои со необврзувачки договор) т.е да докажам дека живеам таму постојано, ќе успеам ли да го тргнам тој лимит или барем да го зголемам?

Иначе овој лимитов (со актуелниов "Словенски Пејпал") може ли некако да се тргне, барем привремено. Наводно се зборуваше дека годишно се обновува, но очигледно не е така?

Гледам дека разбираш, те молам помогни ми.

Фала уште еднаш, поздрав!
Ако им докажеш на пејпал дека си бугарин, отвориш фирма и плаќаш данок во бугарија ќе може.
Неможе, си ги лажел дека си словенец а не си.

Stefan_1992

hello world
7 април 2020
59
25
Ако им докажеш на пејпал дека си бугарин, отвориш фирма и плаќаш данок во бугарија ќе може.
Неможе, си ги лажел дека си словенец а не си.
Фала уште еднаш

Иначе сега гледам дека најверојатно акаунтот сеуште не ми е лимитиран, емаилот од каде што беше пратен е некој спам (чудна емаил адреса). Кога ќе влезам во акаунтот, нема никакво официјално известување за лимит, затоа и всушност успеав да ги извадам парите.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Фала уште еднаш

Иначе сега гледам дека најверојатно акаунтот сеуште не ми е лимитиран, емаилот од каде што беше пратен е некој спам (чудна емаил адреса). Кога ќе влезам во акаунтот, нема никакво официјално известување за лимит, затоа и всушност успеав да ги извадам парите.
Да се повторам од минатата страна што пишував.
Никогаш немој да се логираш преку линкови добиени на имејл!
Пази на лимитот, кога ќе се приближиш ќе ти побараат документи за верификација. Може да ти побараат да се верифицираш и ако правиш "сомнителни трансакции".

Stefan_1992

hello world
7 април 2020
59
25
Да се повторам од минатата страна што пишував.
Никогаш немој да се логираш преку линкови добиени на имејл!
Пази на лимитот, кога ќе се приближиш ќе ти побараат документи за верификација. Може да ти побараат да се верифицираш и ако правиш "сомнителни трансакции".
Лимитот од 2500 е годишен и се однесува на вадење пари?

krema

OG
24 јуни 2009
15.749
15.841
youtu.be
Јас не мислам ништо, PayPal мисли најдобро за корисниците.
Поздрав и до тебе.

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.150
3.023
Фала уште еднаш

Мењај пасворд под итно! Ај погледни ја целата имејл адреса од која ти стигнал мејлот и кажи ми дали ти изгледа нормално?

Stefan_1992

hello world
7 април 2020
59
25
Мењај пасворд под итно! Ај погледни ја целата имејл адреса од која ти стигнал мејлот и кажи ми дали ти изгледа нормално?
Навидум се изгледаше нормално...Го очекувам лимитот, затоа и не се изненадив

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно