Има, да помине кризата и ќе пуштат.
Да видиме што ке биде тоа
Пишав уште пред Венко да објави на фб.
Има, да помине кризата и ќе пуштат.
Да видиме што ке биде тоа
Ako cekas ti da dozvolat eee...
Не може да се знае кога би завршила кризата, може да трае се додека не се пронајде вакцина или лек кој директно ќе влијае на вирусот... На тоа пресметај плус уште одреден период додека се се усогласи кај нас...[/QUOTE]Пишав уште пред Венко да објави на фб.
https://www.loginsystems.biz/forum/...aktura-i-isprakjanje-po-e-poshta-preku-paypal![]()
Да видиме што ке биде тоа. Незнам што би било друго освен да дозволат да примаме пари. Венко Глигоров е основачот на Логин Системи и водачот на приватната инцијатива за воведување PayPal за електронска трговија во Македонија.
Треба само трпение, ќе се среди и ова со пејпал.Не може да се знае кога би завршила кризата
https://www.loginsystems.biz/forum/...aktura-i-isprakjanje-po-e-poshta-preku-paypal
Објавил нешто за PayPal фактури, изгледа он има поише инфо од нас. :zipit:
Мислам дека нов тип на сметка ќе ти треба, така требаше порано. Порано имаше Personal, Premier и Business, а може и сега да има.Ova so fakturata ne go sfativ. Kako da isparatam faktura od Makedonski paypal? Gluposti.
Мислам дека нов тип на сметка ќе ти треба, така требаше порано. Порано имаше Personal, Premier и Business, а може и сега да има.
Мао според прашањава, ти на која планета живееше до сега?

1. ДаПрашања:
1. Дали лимитот значи дека нема да можам да примам нови пари и да вадам?
2. Имам бг државјанство, дали треба со постоечката Пејпал адреса само да сменам држава или треба се на ново, и дали морам да одам до Бугарија (заради отворање на бг сметка) или можам и тука (се мислам на Централна Кооперативна банка - како бг банка)?
Молам за помош
Фала однапред
Фала на одговорот1. Да
2. Треба се наново и треба да одиш за бугарија.
Имај во предвид дека и бугарската има лимит
Ако им докажеш на пејпал дека си бугарин, отвориш фирма и плаќаш данок во бугарија ќе може.Фала на одговорот
А доколку направам некоја ефтина постпејд сметка во Бугарија (има некои со необврзувачки договор) т.е да докажам дека живеам таму постојано, ќе успеам ли да го тргнам тој лимит или барем да го зголемам?
Иначе овој лимитов (со актуелниов "Словенски Пејпал") може ли некако да се тргне, барем привремено. Наводно се зборуваше дека годишно се обновува, но очигледно не е така?
Гледам дека разбираш, те молам помогни ми.
Фала уште еднаш, поздрав!
Фала уште еднашАко им докажеш на пејпал дека си бугарин, отвориш фирма и плаќаш данок во бугарија ќе може.
Неможе, си ги лажел дека си словенец а не си.
Да се повторам од минатата страна што пишував.Фала уште еднаш
Иначе сега гледам дека најверојатно акаунтот сеуште не ми е лимитиран, емаилот од каде што беше пратен е некој спам (чудна емаил адреса). Кога ќе влезам во акаунтот, нема никакво официјално известување за лимит, затоа и всушност успеав да ги извадам парите.
Лимитот од 2500 е годишен и се однесува на вадење пари?Да се повторам од минатата страна што пишував.
Никогаш немој да се логираш преку линкови добиени на имејл!
Пази на лимитот, кога ќе се приближиш ќе ти побараат документи за верификација. Може да ти побараат да се верифицираш и ако правиш "сомнителни трансакции".
Не знам што точно мислиш друже?На лагата кратки и се нозете.![]()
1.800 usdЛимитот од 2500 е годишен и се однесува на вадење пари?
Фала уште еднаш
Иначе сега гледам дека најверојатно акаунтот сеуште не ми е лимитиран, емаилот од каде што беше пратен е некој спам (чудна емаил адреса). Кога ќе влезам во акаунтот, нема никакво официјално известување за лимит, затоа и всушност успеав да ги извадам парите.
Навидум се изгледаше нормално...Го очекувам лимитот, затоа и не се изненадивМењај пасворд под итно! Ај погледни ја целата имејл адреса од која ти стигнал мејлот и кажи ми дали ти изгледа нормално?
Колку пари имаш подигнато досега? Да знам кога да го очекувам и јас. Може и во пп.Навидум се изгледаше нормално...Го очекувам лимитот, затоа и не се изненадив