Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

PayPal - Ултимативна тема за совети, упатства и општа дискусија

capitol

read-only
1 февруари 2020
1
0
Decki, dali ima nekoj slicen priblem so prakanje pari preku paypal - friends and familly
Paypal mi dozvoluva da gi ispratam sredstvata samo so Purchase protection, dokolku izberam send someone you trust mi dava payment denied.
Dali ima nekoj slicno iskustvo.
Fala

Атачменти

• payp2.jpg
    payp2.jpg
    10,1 KB · Прегледи: 55
  • paypal.jpg
    paypal.jpg
    19,4 KB · Прегледи: 53

Mayson

user
10 април 2011
1.040
589
Mayson's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6500
Motherboard
Asus H110M-K
Storage
Samsung 850 EVO 250 GB + Kingdian S370 512 GB + HDD Hitachi 2 TB
PSU
HCG-520M
RAM
16 GB DDR4 2133 MHz Patriot
Video card
ASUS Strix RX 470 4GB
Case
Antec GX500
Mouse
Logitech MX 518 Legendary
Keyboard
Redragon K558
Monitor
AOC G27 70PF FreeSync 144Hz
OS
Windows 10
Ви стигна меил за верифицирање телефонски број, да не е скам?

Го имам верифицирано одамна....

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.407
1.641

Ми стигна мене. Мислам дека пишуваше во меилот дека е само за Бизнис акаунтите.
Anyway, го имам верифицирано од претходно, веројатно го праќаат шаблонски на сите бизнис акаунти.

Julian

lurker
20 август 2016
521
352
Може ова да е скам? Се логирав преку пејпал никаква нотификација не ми дава. А ова ми стика на мејл и ме пренасочува на некоја страница Google каде што треба да се логирам со пејпал акаунт.

Атачменти

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    68,1 KB · Прегледи: 64

Mayson

user
10 април 2011
1.040
589
Mayson's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6500
Motherboard
Asus H110M-K
Storage
PSU
HCG-520M
RAM
Video card
ASUS Strix RX 470 4GB
Case
Antec GX500
Mouse
Keyboard
Redragon K558
Monitor
OS
Windows 10
Може ова да е скам? Се логирав преку пејпал никаква нотификација не ми дава. А ова ми стика на мејл и ме пренасочува на некоја страница Google каде што треба да се логирам со пејпал акаунт.

скам е ова.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Никогаш немој од мејл линкови да се логираш!

Julian

lurker
20 август 2016
521
352
Првин прашав. Не се логирав преку мејлот, туку директно преку пејпал.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.407
1.641

Wow, koj phishing е ова.
Додуша апла се гледа дека е измама, види гo само sender email и наредените у CC.
Добро се потрудиле, вака на изглед, од меил па се до landing page изгледаат скроз исто како оригиналот.
Али домејнот им е нај-закон, ич не е фејк: www.besttheworst.com :D

DeeJayZone

hello world
3 ноември 2008
186
136
deejay.blog.hr
Уште пред да почнеш да ја читаш пораката, можеш да утврдиш дека истата не е од PayPal.

На пример:
1. 'Fw:' - ПејПал никогаш нема да ти препраќа (forward) порака со информативна содржина. Ќе ти ја прати директно.
2. Пораката не е испратена од PayPal.com туку од доменот lantumi[dot]com.
3. ПејПал праќа информативни пораки на секој корисник посебно, а не како групна порака. Во случајов, e-mail пораката е пратена на 50-тина e-mail адреси (преку 'CC' или 'BCC').

Отворете очи кога примате пораки од за Вас битни сервиси / веб страни!

Julian

lurker
20 август 2016
521
352
Фала ви многу за одговорите. Иако бев 90% сигурен дека е скам, сепак сакав да прашам и да се осигурам. Не се логирав додека не прашав тука. Фала ви

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.476
SK

Препоставувам си имал некој refund.

Мене ми стигна валиден меил, беше за верифицирање телефонски број и се деси релативно кратко време после refund од ebay. Праќачот беше валиден, ама од принцип никогаш не идам преку линкови од маил туку се логирав дирекно на пејпал. Побараа само да го потврдам бројот и толку беше.

Mayson

user
10 април 2011
1.040
589
Mayson's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6500
Motherboard
Asus H110M-K
Storage
PSU
HCG-520M
RAM
Video card
ASUS Strix RX 470 4GB
Case
Antec GX500
Mouse
Keyboard
Redragon K558
Monitor
OS
Windows 10
Ми стигна мене. Мислам дека пишуваше во меилот дека е само за Бизнис акаунтите.
Anyway, го имам верифицирано од претходно, веројатно го праќаат шаблонски на сите бизнис акаунти.

Препоставувам си имал некој refund.

Мене ми стигна валиден меил, беше за верифицирање телефонски број и се деси релативно кратко време после refund од ebay. Праќачот беше валиден, ама од принцип никогаш не идам преку линкови од маил туку се логирав дирекно на пејпал. Побараа само да го потврдам бројот и толку беше.

за бизнис акаунт се работи, се логирав сега, си стои бројот што ми беше, не ми бараше ништо да потврдам или додадам број.

stefan1984

hello world
2 јануари 2010
89
14
Денес пробав да префрлам финансии преку опцијата за пријатели.
Воопшто не ми понуди опцина пријатели (акаунтот не е бизнс)
На 39е. половна стока - дерези од www.ebay.de kleinanzeigen на продавачот му наплатија 4е

pando504

read-only
20 април 2019
2
0
Decki da ve prasam kako imate vie paypal akounti, vo koj drzavi vi se postaveni i kako gi imate verificirani?

I kako jas mozam da otvoram akount i da go verificiram i da mozam da primam i prakjam pari bez problem? Mnogu pati mi se ima sluceno akountot da mi go blokiraat poradi lazni informacii

Изменето од модератор:

krema

OG
24 јуни 2009
15.722
15.815
youtu.be

Macedonian97*

read-only
9 ноември 2016
49
25
Дечки, дефинитивно состојбава ќе не наведе на еден поинаков начин на живеење. Можеби ќе се сложите со мене дека сме доста години назад, не сум во тек но дали има надеж за пејпл кај нас?

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Дечки, дефинитивно состојбава ќе не наведе на еден поинаков начин на живеење. Можеби ќе се сложите со мене дека сме доста години назад, не сум во тек но дали има надеж за пејпл кај нас?
Начинот на живеење е сличен, не сме години назад, треба само да пуштат опција да се примаат пари.

alexmk

read-only
28 јануари 2017
45
21
Ako cekas ti da dozvolat eee...

DrMTR

senior
27 март 2014
7.931
8.426
8JmIC0r.png

Да видиме што ке биде тоа. Незнам што би било друго освен да дозволат да примаме пари. Венко Глигоров е основачот на Логин Системи и водачот на приватната инцијатива за воведување PayPal за електронска трговија во Македонија.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
За македонија како држава тоа би било одлична вест, да се оданочи приливот.
Моменталната состојба со одлив на средства не и одговара.
За пејпал беше малку проблематично.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно