TylerMkD
poweruser
- 7 ноември 2014
- 4.764
- 10.096
Џабе што ќе му правиш на тој подобар дисплеј, имаш поддршка од XDA за ромови? Имаш 3.5 милиметри џек? Џабе екран кога не можеш слушалки да вклучиш да гледаш филмови...
Џабе што ќе му правиш на тој подобар дисплеј, имаш поддршка од XDA за ромови? Имаш 3.5 милиметри џек? Џабе екран кога не можеш слушалки да вклучиш да гледаш филмови...
Инаку доста суптилна разлика, не ми беше нешто вау овој е многу подобар, дури на МКБХД му беше тешко да ги препознае.Добра и интересна за гледање Камера споредба.
Ајфонот го ........... Пикселот а што би било со Deep fusion
View: https://youtu.be/ZpC43k5CTsw
Па ако е затвор сега е боље.
Добра и интересна за гледање Камера споредба.
Ајфонот го ........... Пикселот а што би било со Deep fusion
View: https://youtu.be/ZpC43k5CTsw
?
Не си сериозен така? сликите се подобри на иПхоне, ама да кажеш дека имало голема разлика можеш само ти.
Погледнете го атачментот 79915
@M.Pix, @Oktar, @mdeni, @JasSum, @SiPy`, @gokica, @Трајче Дрварчето и другите фотографи, јас сум тотално збунет, да не ги помешал типов некои од сликите???
Oва е БЕЗ deep fusion иначе.
Споредбиве на DSLR/Mirrorless со телефони мене ми се тотално глупави. Во случајов не ги помешал сликите ама држи ајфон, и држи ѕвер од камера, а не ги користи нејзините можности. Затоа и се добива впечаток дека ајфонот вади подобри слики. Во сред бел ден кога има добро светло, кога се слика во JPEG мод и сликите се прикажани на јутуб/фејсбук/инстаграм нема да се види голема разлика.
Погледнете го атачментот 79915
@M.Pix, @Oktar, @mdeni, @JasSum, @SiPy`, @gokica, @Трајче Дрварчето и другите фотографи, јас сум тотално збунет, да не ги помешал типов некои од сликите???
Oва е БЕЗ deep fusion иначе.
Кога ви викам дека за едно 3 години ќе испорикаат брендовиве за DSLR- вие се смеете, AI-то на гугл, визуелното јадро, и ISP-то за 3 години ќе праат пепел, и сега праат али за 3 години ќе биде потоп, спремаат 3D stacked (дуплирани) сензори, ќе биде масакар.
Дслр нема да исчезне никогаш,и нема ништо да го замени таквиот апарат,дека телефониве идат напред со камерата тоа е факт,и ке одат уште многу нанапред,но сепак апарат е апарат,поготово Дслр.
2017, памти во 2020 ќе праиме муабет.
Да сме здрави и живи до тогаш,но рачунај до 2020 какви Дслр апарати ке искочат![]()
Споредбиве на DSLR/Mirrorless со телефони мене ми се тотално глупави. Во случајов не ги помешал сликите ама држи ајфон, и држи ѕвер од камера, а не ги користи нејзините можности. Затоа и се добива впечаток дека ајфонот вади подобри слики. Во сред бел ден кога има добро светло, кога се слика во JPEG мод и сликите се прикажани на јутуб/фејсбук/инстаграм нема да се види голема разлика.
DSLR/Mirrorless не се предвидени да вадат wow слики во JPEG мод и без едитирање. Таквите камери доаѓаат до израз во ноќни услови, при комплицирано светло и кога треба да се принта. Нека ги испринта дечково сликите од ајфонот и сонито ќе правиме муабет. Да тестираш камери од овој тип во денски услови ти е исто ко да тркаш фичо и ферари ама да не возат повеќе од 50 на саат.
Камерата колку е добра се гледа при лошо осветлување, други тестови барем мене ми се безвезе.
Пси дојде скоро и 2020,испорикаа пола брендовите на DSLR :carefree::crazy:
Пси дојде скоро и 2020,испорикаа пола брендовите на DSLR :carefree::crazy:
Иначе топ си се сликите од ајфонот, нема збор, а за поголеми сензори, треба многу повеќе пари а и многу повеќе оптика. Едноставно, поголем сензор, поголема срча за да го покрие сензорот. Мислам дека развојот кај нив ке продолжи да биде софтверски и АИ.
Да тоа е речиси двојно поголем сензор, го имам видено, ама не е за утре и не кажува што се ке повлече користењето на тој сензор.
S11 ќе го има најверојатно, или за некои 4 месеци. А веќе го има и во она глупоста на Xiaomi, Mi Mix Alpha.
PASTE THERMAL ARCTIC ULTIMATE PerformanceMX-7 (8g) TC: 4.2 W / mk ACTCP00091A
610,00 ден
MOUSEPAD BLIZZARD Naruto Shippuden - Itachi Uchiha XL, 900 x 420 x 3, FNRMPSPEED24ITCXL
1.550,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SILENT KEY PRO, Black, KBS-WMS-01
900,00 ден
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro REVERSE, 3-Pack, 500-3000 RPM, BLACK, ACFAN00332A
1.560,00 ден
MOUSEPAD BLIZZARD World of WarCraft The War Within XL 900x420x4mm
1.690,00 ден
STREAM DECK STUDIO ELGATO, x32 LCD keys, 2 x 360° encoders, Rack Mount, 10GBO9901
59.260,00 ден