А повици?Смс пораки од роаминг кон било каде во светот не се праќаат.
Сега сум Холандија и не одат. Не се праќаат. На ниту еден начин. Пробав сѐ.
Смс праќање во роаминг не им функционира, се уште. Не добив ни информации по смс за цените во роаминг.
Тие од МК не им работат СМС кон секаде у светов, па ова за роаминг не ме ни изненадува.Смс пораки од роаминг кон било каде во светот не се праќаат.
Смс праќање во роаминг не им функционира, се уште. Не добив ни информации по смс за цените во роаминг.
Ц ц ц, катастрофа! Ај у 2020-та мош ке ги измислат вибер и месинѓер.Смс пораки од роаминг кон било каде во светот не се праќаат.
Не. Ке си подесеш у телефон monthly data plan и ке споредеш со "мој телекабел" акаунто на кој треба да се регистираш.Другари сакам да земам број од Телекабел со најмалиот пакет, ама ме интересира дали некој има искуство со интернетот, дали го крадат како преварантиве од Телеком или Вип или сите останати.....
СМС е бејзик услуга. Не споредувај и не мешај со Вибер и остало. За нив ти треба и нет, кој можеби го немаш во роаминг. СМС мора и треба да го имаш кај и да имаш мрежа.Ц ц ц, катастрофа! Ај у 2020-та мош ке ги измислат вибер и месинѓер.
Предметот е во АЕК... ди информирај се за повратна информација од претходниот пат во Словачка што направиле и што бил проблемот.
Не, никакво известување, воопшто никакво.Тие од МК не им работат СМС кон секаде у светов, па ова за роаминг не ме ни изненадува.
Повици?
Друг роаминг оператор?
СМС мора да добиеш на прво мењање од Нивна мрежа на било кој роаминг оператор. Така вика закон. Е сега ако не ти била прва земја Холандија после излегување од Телекабел мрежа... Небитно мораш да добиеш на секоја нова земја, ред е. Бар сум добивал на ВИП и Телеком.
Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk
Не му одговарај на трол. Ignore.СМС е бејзик услуга. Не споредувај и не мешај со Вибер и остало. За нив ти треба и нет, кој можеби го немаш во роаминг. СМС мора и треба да го имаш кај и да имаш мрежа.
А ти дава воопшто да се најавиш на мрежа таму?Не, никакво известување, воопшто никакво.
Исклучив телефон Ск, го вклучив после слетување во Холандија.
Тие од МК не им работат СМС кон секаде
Повици?
Друг роаминг оператор?
СМС мора да добиеш на прво мењање од Нивна мрежа на било кој роаминг оператор. Така вика закон. Е сега ако не ти била прва земја Холандија после излегување од Телекабел мрежа... Небитно мораш да добиеш на секоја нова земја, ред е. Бар сум добивал на ВИП и Телеком.
Да, можам да ѕвонам.А ти дава воопшто да се најавиш на мрежа таму?
И доколку да, дали барем имаш пробано дали може повици да се реализираат (појдовни/дојдовни)?
Значи дефинитивно со роаминг и интернационални СМС си имаат проблем. И така веќе кој месец... И не им чуе.Да, можам да ѕвонам.
Пораки смс добив. Пратени кон мојот број.
Ама тие за цени во роаминг не стигнаа.
И не сакаат да чујат за корегирање на претплатата.Значи дефинитивно со роаминг и интернационални СМС си имаат проблем. И така веќе кој месец... И не им чуе.
И каква да биде корекцијата? За неограничени разговори со 10GB интернет 500 на 300 ден? За Неограничен интернет од 1500 на 1000ка, а? Ем најефтини, ем без обврзувачки договор, ем да корегирале цена?!И не сакаат да чујат за корегирање на претплатата.
Да сум на твое место со тие потреби шо ги имаш ке ги баталев. Енд оф стори.Полека бе друже, ги браниш Телекабел ко да си газда на операторот.
Овде збориме за основи проблеми што треба да бидат средени пред старт на оператор.
Нема 4G ако не оствариш повик
Нема СМС во роаминг
Нема СМС за пропуштен повик, или доцнат.
Проблем со повикување на броеви на услуги (пример такси новите броеви во одредени градови).
Нема плаќање ЈСП
Нема учествување во наградни игри.
Некогаш се случува на вклучен телефон да покаже недостапен.
И не е сумата мала 500 ден е.
Јас пак ќе кажам дека треба да им се даде време ама овие не средуваат ништо бе...
Се јавувам да пријавам не функционалност добивам одговор ко некоја во ПМС да е...
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Нема 4G ако не оствариш повик
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Ок, како ќе кажеш ти така, еве ќе те послушам...Да сум на твое место со тие потреби шо ги имаш ке ги баталев. Енд оф стори.
Ова вистина е? Чекај сега јас на пример сакам да земам број од нив, да ставам сим во телефон, да го поврзам телефонот со рутер и да користам само нет, без јавувања.
Нема да можам или?
Rukfash the Telekabel Defender
Ок, како ќе кажеш ти така, еве ќе те послушам...
Има проблем со Телекабел можеби за одредени уреди каде што 4г се губи по разговор и потоа за да се вклучи пак треба да повикаш број, глупо е... Еве тука и друг член го има проблемот.
Околу користењето за интернет ако се одлучиш за третиот пакет каде што имаш “неограничен“ да знаеш дека имаш ептен зезната политика, т.е ако приметат дека во период од 24часа потрошиш 30гига ќе ти лимитираат брзина. Не ме држи за збор со бројкиве, види неколку страни назад имаше за ова... На фан страната исто имаше многу лоши коментари за ова... А еве го и документот.
@Deksa
Можеш, ама чинам дека ќе те скинат.
Не ти кажуваат дека тај проблем го имаат само со некој модел на Самсунг телефон. Јас имам Шаоми и воопшто немало никаков проблем за 4 месеци. Нека ти кажат точно хејтерите за кој модел на Самсунг се работе или ако не те мрзе врни некоја назад и ке прочиташ и ако го немаш баш тај телефон слободно си зимај бројче. Како просечен корисник ке бидеш хилјаду % задоволен со услугата.Ова вистина е? Чекај сега јас на пример сакам да земам број од нив, да ставам сим во телефон, да го поврзам телефонот со рутер и да користам само нет, без јавувања.
Нема да можам или?
... мислам со последнава надградба проблемот магично им е отстранет.
- Роаминг: Еве корисникот погоре, пријавува константни проблеми со СМСите. Со разговорите како што гледам е во ред. Мој совет нека пријави и нека види што ќе му кажат. Доколку не средат наскоро, се за шамарање. Претпоставувам дека е некој проблем до нивниот СМС сервисен центар кој препраќа на друг (како ли и да го имаат направено да функционира) при користење роаминг.
Не крадат. Редовно проверувам и се е во ред.сакаш да кажеш крадат интернет како другиве багабонти?
Нене, барем досега немам такво искуство. До KB се точни, колку што ми прикажува на мобилен толку и кај нив.сакаш да кажеш крадат интернет како другиве багабонти?
SSD M.2 2TB Lexar NM790 NVMe PCI Express 4.0 x4, 7400/6500 MB/s LNM790X002T-RNNNG
17.900,00 ден
NET ACCESS POINT CUDY AP1300E WALL, Gigabit Ethernet PoE, AP1300E WALL
2.770,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750x MODULAR 80 PLUS GOLD, ATX 3.1& PCIe5.1, BLACK, CP-9020285-EU
9.120,00 ден
WEB CAMERA ELGATO FACECAM 4K STUDIO USB TYPE C, Black, 10WAF9901
15.260,00 ден
SSD M.2 2TB CRUCIAL E100 NVMe Gen4 4.500MB/s/5.000Mb/s CT2000E100SSD8
16.580,00 ден
NET INJECTOR CUDY POE48, POE+/POE, 2x10/100/1000Mbps, 18W, POE48-18W
690,00 ден