Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Телевизори (искуства, препораки, совети, мислења...)

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
А 32 инчи? :) И дали би бил доволен за околу 2 до 2,40м оддалеченост.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Мала е тоа 32 инчи тоа е како да имаш стар ТВ со кадотна туба со 41см таков ефектот ќе биде , затоа околу 40 инч таман ќе ви биде верувај ми. Мој колега не ме послуша и пак си купи со 32 инчи и му испадна дека е мал и пак купил со 50инч и повеќе од таман. Да споредам 32 инчи тоа е како 41см , 42инч тоа е како 81 см и така натаму во смисла на споредба меѓу ЛЦД и стар ТВ кадотна туба или наречи како сакате

Sent from my iPhone 8 Plus using Tapatalk

viktorce

hello world
13 март 2015
436
338
Што е bestbuy за 40 инчи 13-14.000 буџет? Исклучиво за телевизија, не е потребно и смарт.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Зашто не погледнеш нешто на оглас. Се наоѓаат стари по неколку месеци со гаранција. Барем марка ќе земеш

Pazar3.mk - Оглас Nov televizor Philips 22 i 43 inci pod garancija Се продава, Скопjе, Кисела Вода, ЕЛЕКТРОНИКА, ТВ/Фотографија/ДВД/Сателитска, Телевизори и Проектори, Philips, Drug model, Nov televizor Philips 22 i 43 inci pod garancija, 3173196

Pazar3.mk - Оглас Nov neotpakuvan televizor Philips 43PFS5823/12 Се продава, Битола, Битола, ЕЛЕКТРОНИКА, ТВ/Фотографија/ДВД/Сателитска, Телевизори и Проектори, Philips, 42P, Nov neotpakuvan televizor Philips 43PFS5823/12, 3131853

Разгледај по огласи првин. Не фрлај пари за ст, фуего и слични ѓубриња

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
Препорачајте телевизор:
- 55+ инчи
- 4К, HDR и сите курци што идат со него
- Буџет до 2000 евра
- За играње PlayStation го земам меѓу другото така да убаво би било да се носи со него како што треба (палење, гасење автоматско итн итн...)

Иако стариот (купен 2008ма сеуште работи беспрекорно, имам желба да земам нов заради новите стандарди. Кога го купував стариот тој беше флагшиш, топ модел од SONY, W серија. После тоа купив уште 10 телевизори LG, Samsung,... за разни локации и соби, различни големини и иако понови од овој за 8-9 години, ниту еден не може сеуште да се носи со него во однос на квалитет на слика и црни бои.

Главната дилема ми е: дали повторно да се земе флагшип телевизор кој ќе кошта многу, а ќе трае долго или да земам евтино па да го мењам на неколку години?

mdeni

senior
24 септември 2012
6.077
6.013
Последна серија на Сони или Самсунг. Пристојни се цените сега испод 2000 се 65ки. Би требало таман да биде. Сони имам неколку од последна серија и се одлични. Самсунг исто треба да се. Ако се дава над 40000 јас не би се замарал со други марки искрено, вака лично. И ако има опција за 5 години чиста гаранција од производител/дилер со убави услови - си на коњ.

Последна серија = Најјака серија, мислев.

null_ptr

Модератор
20 ноември 2013
1.046
1.132
Куманово
Samsung Q90 / Sony XG95 / Samsung Q8FN

XG95 супер приказ на детали и бои (мана е што има блуминг околу светли објекти)
Q8FN одличен за тие пари

Ако имаш +500 еур над буџет тогаш Q90

мислам дека не ти треба Оled ако играш подолго време во тек на ден

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.565
19.253
Главната дилема ми е: дали повторно да се земе флагшип телевизор кој ќе кошта многу, а ќе трае долго или да земам евтино па да го мењам на неколку години?
Дилемата сам си ја одговори. Флегшип Sony за тие пари
И јас имам Sony од таа генерација и врти кругови околу денешните во поглед на motion engine, боја, контраст..
Само што не е смарт и слични работи.

Пошто не ме тргаше срце за да тргнам да го менувам си купив смарт бокс (од убавите) и така компензирам за Нетфликс, Тубе итн.

cyberbaze

hello world
20 јуни 2009
291
250
Дилемата сам си ја одговори. Флегшип Sony за тие пари
И јас имам Sony од таа генерација и врти кругови околу денешните во поглед на motion engine, боја, контраст..
Само што не е смарт и слични работи.

Пошто не ме тргаше срце за да тргнам да го менувам си купив смарт бокс (од убавите) и така компензирам за Нетфликс, Тубе итн.

Требен ти е смарт, да кочи по една година :)

Да не ги цитирам и другите и јас би ти препорачал Сони.

За разлика од мобилните телефони каде самсунг доминира со амолет и никој не може ни да им се доближи, треба да се има во предвид дека различна содржина се прегледува на телефон и на телевизор.

Затоа настрана неприродниот контраст и светлина кои се подесени во режим на работа на телевизорите изложени во продажен салон, не знам за друг телевизор освен Сони кој има толку природен приказ и од кој нема да те болат очи при подолго гледање телевизија.

null_ptr

Модератор
20 ноември 2013
1.046
1.132
Куманово
има доста примери на burn in/image retention бидејќи панелот е органски и дел од пикселите умира при подолго (неколку часа) светење на истиот.. е сега како ќе ти се погоди панелот, знај дека LG имаат додадено pixel shifter, logo dimmer etc.. за Sony немам толку истражувано но сигурно се подобри во процесирање, моушн и детали.

Испратено од ONEPLUS A3003 преку IT.mk форум апликација

null_ptr

Модератор
20 ноември 2013
1.046
1.132
Куманово
јеп.

се друго освен Олед е лцд технологија.

нешто што навистина ветува е микро лед на Самсунг (имаа презентација во Јануари на ЦЕС) но не се знае кога ќе почнат со конзумер продажба

Испратено од ONEPLUS A3003 преку IT.mk форум апликација

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Q-LED - Samsung имаш до 2000 еура. Samsung даваат 10 год гаранција, ама незнам тука како стоат работите.

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Тој модел е 31000 цело време со тоа што до нова година имаше 5 години гаранција. Сега е 27500, така да е реално намалување од 3500 денари, не е финта.
Финтата е дека првичната цена е 37500 по која никојпат не се продавал.

UK е модел од минатата година, и тоа 6200 кој е од пониска класа. Наредниот месец ќе испаднат UM ( ја прескокнуваат UL??) кои ќе бидат новите модели за 2019та. Па очекувано е да им опадне цената на UK моделите на ЛГ.
Еве веќе после два месеца и 10 дена цената на UK серијата е иста. Моделот шо го гледав тој викенд беше намален на 27500 ден, после го вратија на 30000 ден. Еве сега е 28000 ден.
А новите SK модели богами убави ценички имаат. Вероватно се поквалитетни, ама дупло поскапи, па не ни пише опција за +3 год гаранција.
4K SUHD LED SMART TV LG 55SK9500 PLA, α7 processor, 10bit panel, 200Hz, WebOS4.0, WiFi

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Q-LED не е превара?
Не е превара. QLED е технологија на Samsung и нема врска со OLED и за разлика од OLED не страдаат од burn in. Јас несум имал прилика да погледнам QLED во продавница, ама ако во твојот град е достапен не е лошо да го зирнеш и да прашаш дали ја нудат 10 годишната гаранција која ја нуди Samsung. Ако и тука нудат 10 год. гаранција (а чисто сумњам) тоа е тоа.

MacRazor

hello world
15 ноември 2017
234
149
Шо помалце пари за ТВ, тоа подобро пошо помалце ке те боли кога за 2-3 години ке рикне панелот, нормално одма после 2-та гаранција. Така да исти та*ак ти се сите.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно