Ако убацат рејтинг ќе скокне цената и пак ќе се хејта високата цена.Немаат IP рејтинг
Op7 Pro e одличен уред, подобар од S10+ во екран и звучниците му се споредливи
За мене е, бидејќи се помалце предност имаат samsung во функции.
Дисплеј споредлив, брзина подобра, камерa и видео подоброa, изработка samsung, батерија споредлива, звук samsung, додатоци samsung, чипсет подобар.
Вообичаено избегнувам да го користам зборот ебење во поразличен контекст од неговата вистинска смисла но овој пат ќе направам исклучок.
Седмицава е ебење.
Брзината и стабилноста се дефинитивно подобри кај OnePlus. Камерата кај двата е солидна за flagship ама ништо посебно, батеријата би требало да е споредлива, да.
Дисплејот е многу подобар кај Samsung, звукот и исто така, изработката исто така. И факт е дека софтверски OneUI е одличен. Не е повеќе bloated сра*е како што беа TouchWiz и Samsung Experience, е прилично брз и има еден куп ситници кои изгледаат како gimmicks на почеток, ама после одреден период ти фалат ако ги немаш. Го пробав S8 со stock AOSP ром, на граница на неупотреблив ми беше од кога се навикнав на OneUI. Со OP7P од старт ги немаш тие работи.
Од година за година ја креваат цената, ама годинава (и до некаде лани) се влезени во прав premium flagship сегмент, ценовно, а немаат premium flagship уред. За истите пари, би го преферирал OP7P наместо S10e, ама ни за едниот ни за другиот не би дал толку пари. My 2 cents.
EDIT: Во право си дека Samsung немаат толку многу предности како што имаа пред 2 години, на пример, споредено со OnePlus, ама пак имаат мал милион ситници што фалат кај OP, и (бар според мене) ја оправдуваат цената ако правиме муабет за S10/+.
Цитираш еден од најголемите фанови на Samsung, кој го фалеше Samsung софтверот кога сите го плукаа. Се што кажа мене ми е многу добро јасно. Она што вие не ги приметувате, е дека сем надвор на сонце, а знаеме сите колкав дел од времето сме на сонце, REAL WORLD бенефит од дисплејот на Samsung, нема. Далеку поголем бенефит (ако збориме реално) е 90 hz vs 60 реално многу тешко да се примети разлика од 2x 1440p дисплеи од слична класа, other than the малите разлики во баланс на белата, и можеби за нијанса помалце промена при гледање од агол, се ова е недоволно голема разлика. Да не спомнувам 855 vs 9820.
Друго, За цената си во право, но проблем е што таа цена ја има заради тоа што,
Камерата не е веќе outsider ( а тек па со gcam ќе праи пепел)
Дисплејот не е веќе 1080p
Нема ноч, нити исечок
Сега има стерео звучници
Има подобра боја и изгледа подобро според мене
Во спроедба со другите буџет уреди од андроид понудата, софтверот не е downgrade, во најлош случај е еднакво добар побрз и помазен, а е можеби еднакво богат со функции, дури и визуелно се носи одлично.
Вистинскиот минус мада со 256гб ни тоа не е, се сд слотот, бежично полнење, и џекот.
Се друго не е доволно битно, како целосен уред пак би ја дал предноста на S10 + но не е како порано, ни приближно.
На крај на денот, S10+ е многу покомплетен уред од било што друго на пазарот моментално.
Покомплетен, да. Многу не. Она што би ми фалело многу се звучниците, значи не е нормално колку се добри, не знам само дали на S10 + се уште подобри од S10?
Ќе ја носиш ли верзијата за Про со 8/256 и 12/256?Веќе го има за пред-нарачка ОП 7 && ОП 7 Про.
Вака нешто би биле цените по кои би можел да ви го набавам:
OnePlus 7 (Global ROM):
8/256 = 550 eur
12/256 = 640 eur
OnePlus 7 PRO( Global Version):
6/128 = 690 eur
Верувам дека за месец дена ќе паднат нешто цениве, ќе пишам редовно апдејт што и како се.
Достава околу 12 дена (откако ќе ги имат на залиха кинезиве)
Можност за плаќање и преку Пејпал, Скрил, EU & US bank accounts.
Резервирање телефон со само 50е оставен капар.
Треба да скокне за 50Е, конкуренција се гледа што нуди и формира цена. Го игнорираш ова правило и ке го продаваш уредот само на тврдокорни фанови. Имаат конкуренција од жаоми, леново, оппо, асус, зте, виво за помала цена страшно способни телефони. Во кина е огромна конкуренција.Ако убацат рејтинг ќе скокне цената и пак ќе се хејта високата цена.
Јас искрено не давам повеќе од 500 евра за телефон, кој и да е.
Истотака, мене лично ваква предна камера не ме грее, повеќе преферирам face unlock од fingerprint.
Е сега, ако цената на 6Т беше 550 евра, со овие три апгрејди, дали реално не треба да скокне на барем 700 евра? Ваков дисплеј нема ниеден телефон моментално на пазарот
Дисплеј:
OP7 Pro: 6.67" / 3120 x 1440 pixels 516ppi, 90Hz / 3D CorningGorilla
Glass
OP 6Т: 6.47" / 2340 x 1080 pixels 402 ppi / 2.5D CorningGorilla
Glass 6
Сториџ:
UFS 3.0 2-LANE
Батерија:
OP7 Pro: 4000 mAh 30W Fast Charging (5V/6A)
OP 6Т: 3700 mAh 20W Fast Charging (5V/4A)
Споредете сами:
OnePlus 7 Pro- OnePlus.com
OnePlus 6T Tech Specs
USB Flash Drive 2.0 64GB HAMA ROTATE, 10MB/S, BLACK, 00104302
420,00 ден
CPU INTEL ULTRA 5 225 max turbo 4,9GHz, 10 CORE, 22MB s.1851, BOX w/o cooler BX80768225
11.900,00 ден
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM LED backlight, Black, KB-UML-04
650,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020292-EU
8.210,00 ден
BACKPACK HAMA GENUA BACKPACK BLACK capacity 14L (15,6" LAPTOP), 216597
800,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, White/Oak, CC-9011341-WW
9.850,00 ден