Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Телекабел станува мобилен оператор во 2018

Balanar

Баниран/a
6 декември 2016
1.066
1.220
Договорот е необврзувачки можеш да го раскинеш кога сакаш.
Но твоите ставки се барем невидено конструктивни, за разлика од претходни прочитани, не директно твои, каде што има навреди во стил на дебили итн...
Се надевам дека некој од Телекабел чита се ова, ама и лично како што ги пиша ќе ги препратам до нив од мое име.

Каков апдејт спомнуваш за неработењето на интернет на Самсунг телефони? Тука се жалат корисници на S7 (на Андроид Орео) и еден на Ноут 9 (на Андроид Пие). Ако не - да ги враќаме на Нугат за да не го зборите патетичниот изговор со апдејт. Претпоставувам кој од Телекабел го измислил ова, али тоа е друга тема.

Пази, интернетот НЕ работи општо додека не направиш повик, ни 3Г, ни ништо.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Договорот е необврзувачки можеш да го раскинеш кога сакаш.
Но твоите ставки се барем невидено конструктивни, за разлика од претходни прочитани, не директно твои, каде што има навреди во стил на дебили итн...
Се надевам дека некој од Телекабел чита се ова, ама и лично како што ги пиша ќе ги препратам до нив од мое име.
Па не е се така едноставно. Јас пренесов број кај нив. И никој никаде никогаш не ми кажа дека ќе ги имам тие проблеми. Тоа се тие работи, недопроверени, избрзани и слично. Па не користиме сите телефон денес само за ало, ало...
Незначи дека ако договорот е необврзувачки треба најосновни работи кај услугата да не работат. Додатно што појма немаш дека не работат додека не ти притребаат.

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
Се работи за канали во радиобранови кои се користат од страна на Телекабел за испорака на 4G мрежа, а кои на одредени телефони не се препознаени.
Да, има поврзаност со update, бидејќи производителите може да не ги предвидат сите подканални фрекфенции.
Да, проблемот сигурно ќе се реши.
Имам, umidigi s2 pro и немам проблеми. Воедно веќе два месеци користам дополнително и телекабел (освен вип) и на места каде што со вип не можев ни смс да пратам со телекабел можам да зборувам колку сакам.
За сите подплатени подривачи на нови конкуренции само да им напомнам дека Телекабел има необврзувачки договори па ако толку сте незадоволни слободно без никакви ПЕНАЛИ раскинете си го договорот, ама вие сте платени вработени кај тие безвезни странски компании и ниту со еден миг не го цените трудот на тоа што една наша компанија се бори и станува се појака од вас
Фала многу за овој одговор. Навистина издржано.

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
Па не е се така едноставно. Јас пренесов број кај нив. И никој никаде никогаш не ми кажа дека ќе ги имам тие проблеми. Тоа се тие работи, недопроверени, избрзани и слично. Па не користиме сите телефон денес само за ало, ало...
Незначи дека ако договорот е необврзувачки треба најосновни работи кај услугата да не работат. Додатно што појма немаш дека не работат додека не ти притребаат.
Ќе се согласам и со ова. Навистина не треба да се дешава.

spektrumZX

hello world
31 октомври 2008
199
17
Целта ми беше да ја спуштиме топката со навреди и да станеме конструктивни, а се со цел да добиеме подобри услуги за поефтини цени што секако е резултат на зголемување на конкуренцијата.
Да се потсетам, а и тие што не знаат да ги потсетам и нив, првиот обид за виртуелен мобилен оператор беше од една компанија од Холандија се викаше WTI мислам, пропаднаа затоа што нашите големи оператори ја уништија, во тоа време Телеком, ВИП и ОНЕ. Потоа дојде Albaphone која исто така пропадна, па Lykamobile која работи и сега но секој знае дека сопствениците се исти од ВИП само менуваат облека повремено. Сега се појави нов мобилен оператор, кој е домашен и кој има големо реноме во телекомуникациите, а ние само бараме подобри услови и поефтини цени.
Никој од нас не би го менувал постоечкиот оператор ако сме задоволни од него, што значи бараме подобрувања, поефтини цени, а посебно бараме коректни односи од нив.

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.730
4.311
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D / NZXT Kraken Elite 280 RGB (White)
Motherboard
Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 1.2 (White)
Storage
SSD 2 x Samsung M.2 990 PRO 1TB
PSU
Gigabyte PSU AORUS Elite P850W PG5 ATX 3.1 850W 80+ Platinum
RAM
Kingston 32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM
Video card
Gigabyte nVidia GeForce RTX 5070 EAGLE 12GB 192BIT (White)
Case
NZXT H7 Flow RGB (2024) Case (White)
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
EPOMAKER x AULA F75 / ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 (White)
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
Целта ми беше да ја спуштиме топката со навреди и да станеме конструктивни, а се со цел да добиеме подобри услуги за поефтини цени што секако е резултат на зголемување на конкуренцијата.
Да се потсетам, а и тие што не знаат да ги потсетам и нив, првиот обид за виртуелен мобилен оператор беше од една компанија од Холандија се викаше WTI мислам, пропаднаа затоа што нашите големи оператори ја уништија, во тоа време Телеком, ВИП и ОНЕ. Потоа дојде Albaphone која исто така пропадна, па Lykamobile која работи и сега но секој знае дека сопствениците се исти од ВИП само менуваат облека повремено. Сега се појави нов мобилен оператор, кој е домашен и кој има големо реноме во телекомуникациите, а ние само бараме подобри услови и поефтини цени.
Никој од нас не би го менувал постоечкиот оператор ако сме задоволни од него, што значи бараме подобрувања, поефтини цени, а посебно бараме коректни односи од нив.
Каков голем оператор жити се? На истиов начин со малтретирање на корисниците стапија на сцена и со кабелска ТВ и нет (од прв ден бев нивен корисник). Секоја чест за сите корисници на Телекабел кој трпат тешки тортури за пониски цени, дебели нерви треба за тоа ... дебели. Еднаш корисник на телесрање (wanna be) и никогаш повеќе.

Испратено од VTR-L09 преку IT.mk форум апликација

spektrumZX

hello world
31 октомври 2008
199
17
Каков апдејт спомнуваш за неработењето на интернет на Самсунг телефони? Тука се жалат корисници на S7 (на Андроид Орео) и еден на Ноут 9 (на Андроид Пие). Ако не - да ги враќаме на Нугат за да не го зборите патетичниот изговор со апдејт. Претпоставувам кој од Телекабел го измислил ова, али тоа е друга тема.

Пази, интернетот НЕ работи општо додека не направиш повик, ни 3Г, ни ништо.

Апдејт или не очигледно не разбра ништо од текстот.
Ќе чекаме да започнеш друга тема кој од Телекабел го смислил ова.
А што ќе ти е мобилен телефон ако немаш на кој да му ѕвониш?

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Здраво дечки, еве и јас да споделам проблем со Телекабел. Го користам 5 месеци и се на се задоволен сум... Ама, денес приметив дека не ми работи 3G/4G. Бројчето го користам на Iphone 5c и кога пуштам Cellular data не реагира никако. Сетинзите се океј и се е како претходно и си работеше до пред недела дена. Пробав на друг уред Iphone 7 не работи. Со бројче од ВИП работи океј. Изгледа немаат дежурна служба во Недела да одговори и да ги прашам во што е проблемот...

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Здраво дечки, еве и јас да споделам проблем со Телекабел. Го користам 5 месеци и се на се задоволен сум... Ама, денес приметив дека не ми работи 3G/4G. Бројчето го користам на Iphone 5c и кога пуштам Cellular data не реагира никако. Сетинзите се океј и се е како претходно и си работеше до пред недела дена. Пробав на друг уред Iphone 7 не работи. Со бројче од ВИП работи океј. Изгледа немаат дежурна служба во Недела да одговори и да ги прашам во што е проблемот...
Да. Ова го заборавив погоре во точките. Значи да продолжам:
.
.
7. Немање 24/7 каква таква техничка поддршка. Или никој не се јавува, или ти викаат ааа дечко утре/понеделник до 4 имаме техничари. Сега само да запишеме. И после они биле како рече членот погоре "сериозен телекомуникациски оператор". Аха важи.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
Се јавив неколку пати, за виновно го наоѓаат последното ажурирање на ОС на Андроид.
Мене тоа не ми е верно, бидејќи интернет имам но морам да остварам еден телефонски повик за да протече 4г.
И така со секој рестарт.

Balanar

Баниран/a
6 декември 2016
1.066
1.220
Се јавив неколку пати, за виновно го наоѓаат последното ажурирање на ОС на Андроид.
Мене тоа не ми е верно, бидејќи интернет имам но морам да остварам еден телефонски повик за да протече 4г.
И така со секој рестарт.

Друже бе, пишав и погоре. Па не мислат за идиоти, нема друго објаснување. Апдејтот (кој апдејт бе абдали) го расипало 4Г на Телекабел. Пази богати, а на Телеком (операторот под чија капа се) и на ВИП си лета. Браво.

Тука се жалат корисници на S7 (на Андроид Орео) и еден на Ноут 9 (на Андроид Пие).

Станува збор за два модели со два различни верзии на Андроид.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.295
1.320
1. Вие што сте со Самсунг уредите има некоја новост околу проблемот? Како се однесува после еве подолго време користење?

2. Дали досега некој користел роаминг од овие и дали е се во ред со оваа услуга?

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
1. Вие што сте со Самсунг уредите има некоја новост околу проблемот? Како се однесува после еве подолго време користење?

2. Дали досега некој користел роаминг од овие и дали е се во ред со оваа услуга?
Сега сум во роаминг, сам рачно одбрав мрежа.
Проблемот со 4г постои и не е решен.

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
Еве сега, не добив смс пораки што ги праќа за верификација Мајкрософт.
Во роаминг сум.

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
На некои мрежи не можеш да се регистрираш.
Некои мрежи не даваат смс услуга не можеш да праќаш не може да добиваш.
На некои добиваш смс ама не можеш да праќаш
Вика сим картичката не ја поддржува оваа мрежа за некои мрежи.
Смс не можам да праќам кон МКД.

Последна промена:

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.295
1.320
Пепел. :| Уште фурни леб за јадење.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Цццццц. У 2019 СМС да неможат саглам да го проработат после 5 месеци. Да се чудиш дали да отидеш или не у странство со операторов. На среќа, имало мрежа имало. Немало, чорба. СМС не ти требаат бе шо ќе ти се.
Абе, земи отвори, дај на 100-200 души бројчиња, истестирај се живо и диво, па после прај се оператор.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
@dipetar Доколку може информација за која земја станува збор?
Словачка.
Тестирав на 3 мрежи од кои за една картичката на Телекабел е блокирана (Оrange).
Смс не можам да пратам кон МКД, од сите мрежи пробав.

Има некаде, некаква одредба за кршење на правила? Као смс не можам да праќам кога сум во роаминг, што остана за друго?
И тоа пораките за верификација не стигаат. А кога си на друга локација такви мораш да имаш. Осакатен.

Последна промена:

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.295
1.320
Словачка.
Тестирав на 3 мрежи од кои за една картичката на Телекабел е блокирана (Оrange).
Смс не можам да пратам кон МКД, од сите мрежи пробав.

Има некаде, некаква одредба за кршење на правила? Као смс не можам да праќам кога сум во роаминг, што остана за друго?
И тоа пораките за верификација не стигаат. А кога си на друга локација такви мораш да имаш. Осакатен.
Пиши им ведаш штом можеш, ова е недозволиво сеуште да не им функционира. На ФБ не враќаат преку викенди, мене ми кажаа на Вибер (074609609) да ги контактирам, побрзи се, пробај, да не трошиш минути за да им пријавиш проблем од нивна страна.

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
Пиши им ведаш штом можеш, ова е недозволиво сеуште да не им функционира. На ФБ не враќаат преку викенди, мене ми кажаа на Вибер (074609609) да ги контактирам, побрзи се, пробај, да не трошиш минути за да им пријавиш проблем од нивна страна.
Еве им звонев сега не дигаат.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно