Тука и процесорот игра солидна улога. Со овие спецификации можеби не си ни на i3?Недела дена користам Windows 10 со 4GB рам и механички диск, чудо какво измачување е.
Firefox со 3-4 таба, Chrome со 2 таба и толку почнуваат болките.
Тука и процесорот игра солидна улога. Со овие спецификации можеби не си ни на i3?Недела дена користам Windows 10 со 4GB рам и механички диск, чудо какво измачување е.
Firefox со 3-4 таба, Chrome со 2 таба и толку почнуваат болките.
Ги најавија одамна иконите и рибонот во офис, ама во твојот случај мислам дека станува збор за ransomware. Припремај битокините за откуп !!!!Ми се смени иконата за .docx фајлови и ми се појави ова откако отворив .docx фајл.
Погледнете го атачментот 74734 Погледнете го атачментот 74735
Погледнете го атачментот 74733
Ништо немам чепкано, Офисот е секако пиратски активиран со microsoft toolkit одамна.
Некој апдејт се десил шо ли се десило? Некој друг ова да му се деси?
Офисот е 2019.
не му давај лажна надеж, ransomware e 100% проверена работа@Avid не е ransomware не се плаши. Microsoft Toolkit како и повеќето е базиран на KMS активација односно на Volume клуч а не retail. Прозорчето ти излегло затоа што Администраторот на КМС серверот дал дозвола да се update-не офисот и додал нови програми на серверот како OneDrive, а Microsoft само те известува како end user. Немај гајле.
Немој бе за вакви работи не се зафркавајне му давај лажна надеж, ransomware e 100% проверена работа![]()
Ќе го стрефи срчка.Фала за објаснувањето. Видов отпосле дека е некој апдејт, да.@Avid не е ransomware не се плаши. Microsoft Toolkit како и повеќето е базиран на KMS активација односно на Volume клуч а не retail. Прозорчето ти излегло затоа што Администраторот на КМС серверот дал дозвола да се update-не офисот и додал нови програми на серверот како OneDrive, а Microsoft само те известува како end user. Немај гајле.
Ако сум дошол ја до степен @architect да ми објаснуе работи, нигде не сум стигналНемој бе за вакви работи не се зафркавајЌе го стрефи срчка.
Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk
Абе ќе прочита некој друг, нема да знае дека микрософт немале попаметна работа па си играле, и ќе падне у несвестАко сум дошол ја до степен @architect да ми објаснуе работи, нигде не сум стигнал![]()

И онака немаш ништо битно на компјутерот така да и да те енкриптираат само у трошок ќе се стават тие што ти пуштиле ransomware.Фала за објаснувањето. Видов отпосле дека е некој апдејт, да.
Немам гајле остај го овој искомплексираниов, фала богу ќе приметев одма ако е рансомвер или нешто
Ако сум дошол ја до степен @architect да ми објаснуе работи, нигде не сум стигнал![]()
Така е, целосно се согласувам.И онака немаш ништо битно на компјутерот така да и да те енкриптираат само у трошок ќе се стават тие што ти пуштиле ransomware.
Ја пред 5-6 години закачив рансомвер (и тоа од зорле тражење на кракове) на пентијум 4ката и нишо озбилно не се деси. Само по некој безначаен текст фајл се заеба и тоуку (а незнам дали уопште и имам некој значаен фајлИ онака немаш ништо битно на компјутерот така да и да те енкриптираат само у трошок ќе се стават тие што ти пуштиле ransomware.
Да, проверив веќе, се работи за STOP (DJVU) кој ги претвара фајловите во CODNAT type file. Синоќа читнав малце и не налетав на бесплатно чаре. И таму нудат софтвери за парички, додуша бааги поефтино него шо тражат хакерите, ама мислам дека беа 150-160 долара. Да имаше нешто за 20 долара ај да пробам, ама ногу се. Имено хакерите нудат 50 % дискаунт ако се контактираат за 72 часа, значи наместо 980$ за само 460$Треба да се провери дали има бесплатна јавно достапна декрипција за фајловите.
Од ова што го кажа не можам да откријам за кој рансомвер станува збор.
Расчитај тука
ID Ransomware - Identify What Ransomware Encrypted Your Files - Ransomware Help & Tech Support
пробај да откриеш кој рансомвер го имаш, па барај на форумот/прашувај дали има бесплатна јавно достапна декрипција за тој вид рансомвер.
Јебига, живот. Ако веќе си проверил и не си нашол, мислеше тука ќе се најде јунак?Да, проверив веќе, се работи за STOP (DJVU) кој ги претвара фајловите во CODNAT type file. Синоќа читнав малце и не налетав на бесплатно чаре. И таму нудат софтвери за парички, додуша бааги поефтино него шо тражат хакерите, ама мислам дека беа 150-160 долара. Да имаше нешто за 20 долара ај да пробам, ама ногу се. Имено хакерите нудат 50 % дискаунт ако се контактираат за 72 часа, значи наместо 980$ за само 460$
Како доказ нудат декриптирање на само еден и тоа невреден фајл![]()
Нада задња умиреЈебига, живот. Ако веќе си проверил и не си нашол, мислеше тука ќе се најде јунак?
Ех, да не се преценуваме...
Истата верзија? Бидејќи е Insider preview build.@Rukfash како успеваш да фаќаш рансомвери така лагано?
Иначе го инсталирав мајскиов апдејт и јас сега. Running smoothly. Прва промена што ја приметив е што го одвоиле Search од Cortana. A со Cortana не можеш да се допишуваш него кога ќе кликнеш на иконката одма се активира говорна команда. Така да goodbye Cortana, иако не дека и претходно нешто многу ја користев, само за пребарување, али сега нема да ми служи за ништо.
Истата верзија? Бидејќи е Insider preview build.