Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Torrent Invites Giveaway

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.190
16.323

krema

OG
24 јуни 2009
15.748
15.840
youtu.be
Не сум до толку упатен, но претпоставувам дека има начин.
Што знам, крсти го фолдерот „dangerous_virus" и стај го во некој сабфолдер "hidden", мада мислам дека и има некои алатки за оваа намена.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.190
16.323
Не сум до толку упатен, но претпоставувам дека има начин.
Што знам, крсти го фолдерот „dangerous_virus" и стај го во некој сабфолдер "hidden", мада мислам дека и има некои алатки за оваа намена.

Ајде бре! Експерт за сајберсекјурити да има на домашен компјутер фолдер со назив dangerous_virus? Ти мислиш моите дома глупи се? :eek:h::eek:h::eek:h:

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Тазе freelech фимови е исто добра опција.

рутрацкер, не знам кој е пубав дали англискиов или рускиов, газат двата.
У принцип и за програмчиња ми треба, не е проблем за филмови, на rarbg има скоро се. Се исклучок на раритети кои ги наоѓав во iptorrents.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.449
11.509
Скопје
Ајде бре! Експерт за сајберсекјурити да има на домашен компјутер фолдер со назив dangerous_virus? Ти мислиш моите дома глупи се? :eek:h::eek:h::eek:h:
Фолдерот и неговите сабфолдери и фајлови ќе ги направиш system hidden, attrib +s +h и qbittorrent на пример има ваква опција
upload_2019-2-18_18-22-35.png

krema

OG
24 јуни 2009
15.748
15.840
youtu.be
Ти реков дека не сум упатен но има начини, а јас ти дадов само насоки и тоа беше само пример.

Еве ти конкретно од @Avid со конкретен начин како да скриеш фолдери.
Инаку далеку од тоа да правам некого глуп.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.190
16.323
Ти реков дека не сум упатен но има начини, а јас ти дадов само насоки и тоа беше само пример.

Еве ти конкретно од @Avid со конкретен начин како да скриеш фолдери.
Инаку далеку од тоа да правам некого глуп.
Се шалам па и ти, далеку од тоа дека и јас сум експерт за сајберсекјурити.

OldSchoolPvP

lurker
13 февруари 2014
744
1.169
Shutter Island
Дечки од кај симињате торенти? Освен rarbg и rutracker? Iptorrents го изместив ratio-то, не ми дозволува веќе да симнувам....

Сакаш инвајт од TorrentsDay ?

TorrentDay | TD | General | 2018 Review

Имам уште 2 за torrentsday. Горе доле истите правила се со IPtorrent и скоро истите торенти. Малку се по неригорозни. Рејтинг треба да одржаваш 1:1 и не треба да ти отиде под 0.3, и да отиде само ке те опоменат дур не го средиш. Торентите треба да се сеедуваат 72 саати за да не ти ги важи како hit and run. Добивате бонус поени за сеедување и со тие купувате уплоад кредити така да и да не го симнува никој торентот може со поените да си купите уплоад. Во главно го користат за серии али има се што има и на ip.

Последна промена:

MusicFreak

lurker
18 јуни 2009
990
115
Да не сличајно некој има инвајт за ипторентс? И да како се добиваат, пошто имам добар ратио, а немам покани. Ова за другар ми е.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Да не сличајно некој има инвајт за ипторентс? И да како се добиваат, пошто имам добар ратио, а немам покани. Ова за другар ми е.
Ако држи и другар ти добар ratio, прати ми мејл адреса по ПП. :)

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647
Ми треба една игрица стара многу, но на овие free торент сајтовите никаде ја нема, или ја има ама со 0 сидери.
Дали би бил некој од вас фин и да провере на овие со инвајт да не ја има "Imperial Glory" со сидери?

Avid

senior
21 јануари 2009
6.449
11.509
Скопје
Ми треба една игрица стара многу, но на овие free торент сајтовите никаде ја нема, или ја има ама со 0 сидери.
Дали би бил некој од вас фин и да провере на овие со инвајт да не ја има "Imperial Glory" со сидери?
Со 10 сидери ја има на пајрат беј, ти пуштив пп линк.

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
Некој да има покана за регистрација на ипторентс да ми прати?

AndrejFerdzo

lurker
18 ноември 2013
862
331
AndrejFerdzo's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600X
Motherboard
Gigabyte X470 Aorus Ultra Gaming
Storage
WD 256GB NVME +Toshiba 4TB + WD Green 2TB + Samsung 850 500GB EVO
PSU
CoolerMaster V1000
RAM
Kingston HyperX Predator 2x8GB 3200MHz
Video card
2x Saphire Nitro + RX570
Case
DeepCool Matrexx 70
Mouse
Logitech MX Master
Keyboard
Microsoft Comfort Curve Keyboard 2000
Audio
Topping DX3 Pro
Monitor
MSI MAG271CR
им се „наплашив“ на пиратите кога беше она што копаа со твој компјутер, па не ги ни отварам веќе некое време :D

Фала, фрчит торентов :)
Уште копаат Монеро :). Ама немора да се секираш инсталирај си адблокер и нема да имаш проблеми.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.449
11.509
Скопје
Дали некој знае како може да се направи некако да ми стигне нотификација на телефон кога ќе излезе некој филм/серија?
Нешо као RSS кое го читам можеби откако сум ставен на интернет а до ден денес го немам искористено и целосно разбрано :D
На пример сега сакам да знам точно кога ќе излезе на warez сцената новата сезона од The OA серијата, со цел да ја спуштам најрано од IPTorrents и да напраам поќе seed.
Пред неколку години местев и торент клиентот некако сам автоматски да симнува (уствари ова било RSS) ама мислам дека не функционираше баш како што треба или го немав наместено добро.

Последна промена:

lumibi

hello world
5 јуни 2008
270
77
Дали некој знае како може да се направи некако да ми стигне нотификација на телефон кога ќе излезе некој филм/серија?
Нешо као RSS кое го читам можеби откако сум ставен на интернет а до ден денес го немам искористено и целосно разбрано :D
На пример сега сакам да знам точно кога ќе излезе на warez сцената новата сезона од The OA серијата, со цел да ја спуштам најрано од IPTorrents и да напраам поќе seed.
Пред неколку години местев и торент клиентот некако сам автоматски да симнува ама мислам дека не функционираше баш како што треба или го немав наместено добро.

Мислам дека на IPtorrenys има можност да се направи RSS Feed од твоите омилени категории на торенти, и ти дава директно RSS линк.

Ако си на IPtorrents, барај има таму поле RSS каде пишува.

Последна промена:

Avid

senior
21 јануари 2009
6.449
11.509
Скопје
им се „наплашив“ на пиратите кога беше она што копаа со твој компјутер, па не ги ни отварам веќе некое време :D

Фала, фрчит торентов :)
Е де, како што ти кажаа со adblocker/noscript add-on немаш гајле.
А и да покопаат малку дур си таму, не е страшно, не се задржуваш многу.
Мислам дека на ИПторрентс има можност да се направи РСС Феед од твоите омилени категории на торенти, и ти дава директно РСС линк.

Ако си на ИПторрента, барај има таму поле РСС каде пишува.
Ама тоа е за категорија, јас сакам специфично за одреден филм/серија/игра.
Аха, отпосле тоа се местело во торент клиентот.
Ваљда наместив како што треба?
Тоа што пишува со црвено не важи, го чекирав у сетингс.
qP4LTBc.png

Последна промена:

Avid

senior
21 јануари 2009
6.449
11.509
Скопје
Добро, освен VPN има друг бесплатен начин да се скрие IP адрсата од peers у torrent програма?
Мислам ептен е дегенски да ти ги покажува сите IP со тие со кои си поврзан, страхотен пропуст е ова и не знам како досега по дифолт не е изнајден начин да не се покажува.
Јасно ми е дека кај и да се поврзеш на интернет, секоја веб страна/броусер ти го гледа ипто ама...

Balanar

Баниран/a
6 декември 2016
1.066
1.220
Добро, освен VPN има друг бесплатен начин да се скрие IP адрсата од peers у torrent програма?
Мислам ептен е дегенски да ти ги покажува сите IP со тие со кои си поврзан, страхотен пропуст е ова и не знам како досега по дифолт не е изнајден начин да не се покажува.
Јасно ми е дека кај и да се поврзеш на интернет, секоја веб страна/броусер ти го гледа ипто ама...

Јавна ИП адреса е тоа, уживај.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.449
11.509
Скопје
Зошто да го исклучиш?
Дали сите тие торенти се симнати?
Ако се симнати, и не сакаш веќе да ги сидаш, можеш да ги избришеш.
Ако сакаш да продолжиш да ги сидаш, ќе мора да помине тоа.
Ова се случува ако смениш локација на фајловите, ако ти се деси некој ненамерен рестарт на компјутер дур се симнувале фајлови и слично.
Нека не те нервираат, знам дека се спори, остај ги нека си траат.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно