Sludge.Factory
Баниран/a
ај дајте еден инвајт да видиме што е толку фама по ова
Трансмишн користи помалку ресурси од другите но тоа не значи дека другите те злоупотребуваат или дека се којзнае колку поголеми рисрс хогс за да ти го кочат компјутерот.Сите оние кои имаат торент софтвер а при симнување компјутерот ви кочи имате во предвид дека софтверот ви го користи компјутерот во цели на развивачот на софтверот ( во мојот случај utorren и qbit torrent) да не речам за копање. Инсталирав нова апликација без реклами без ништо наречена transmission чисто како за проверка пц и рам искористеност 0%. Некој со слично искуство ?
Ниту сум менувал ниту сум едитирал класична дефолт инсталација и апгрејудвање на софтвер. При користење на наведениот софтвер рам и цпу ми беа исполнети / оптеретени 100% и буквално компјутерот не можеше да се користи за ништо освен за моментален даунлоад. Инсталирав transmission а цпу рам искористеност 0% .. искрено крајно сомнително. Едно време се сомневав во лоша инсталација на виндоус па дури и на самиот антивирус додека не пребарав по нет и прочитав дека не сум единствен со овој проблем а поврзан со qbit / utorrent.Трансмишн користи помалку ресурси од другите но тоа не значи дека другите те злоупотребуваат или дека се којзнае колку поголеми рисрс хогс за да ти го кочат компјутерот.
Даваш сериозни обвиненија, без некои поконкретни докази.
Да било ова така, досега ќе дознаев од некаде.
Можеби си имал лоши верзии од другите клиенти. Можеби си чепкал нешто во сетинзите на клиентот.
Јуторент беа обвинети за нешто друго пред неколку месеци.
Јас користев јуторент до пред некој месец кога се појавија безбедносните проблеми. Тогаш на повеќе места луѓето велеа да се префрлиме на qbitorrent и тоа го сторив.
Налетав на некои проблеми со qbittorent, ако ги избришеш податоците од торентот што си го симнал, самиот си правеше redownload (и кога разбрав дека проблемот е пријавен одамна, авторот тврди дека го поправил, а всушност не беше поправен, се напнав) но пред некоја верзија го средија и тоа.
Исто така имав проблеми поради многу конекции и многу торенти, на прво палење ми го дисконектираше интернетот. Ама и тоа се среди со некоја од последните верзии или со некои работи што ги сменив во опциите.
Дали тие места кои ги пребара дадоа некои докази за злоупотребувањето?Ниту сум менувал ниту сум едитирал класична дефолт инсталација и апгрејудвање на софтвер. При користење на наведениот софтвер рам и цпу ми беа исполнети / оптеретени 100% и буквално компјутерот не можеше да се користи за ништо освен за моментален даунлоад. Инсталирав transmission а цпу рам искористеност 0% .. искрено крајно сомнително. Едно време се сомневав во лоша инсталација на виндоус па дури и на самиот антивирус додека не пребарав по нет и прочитав дека не сум единствен со овој проблем а поврзан со qbit / utorrent.
Ај види сега дали е поарно.Еден апел до @Tajson за да го подобри своето рејтио.
Имам јас, пиши ППИма некој за на ип торентс да ми пушти инвајт... пак![]()
Фрилич значи дека download-от нема да ти се рачуна, туку само upload-от.Пред месец за да настакирам ратио на IPtorrents, што да симнам? Тие што се FreeLeech? Што им значи тоа?
Фрилич значи дека download-от нема да ти се рачуна, туку само upload-от.
За да настакираш добро рејтио, симнувај само тазе фрилич торенти, ама ептен тазе, да се ставени пред неколку минути.
Можеби тешко се начекуваат баш на минута-две од upload но просечно има некаде по 1-2 фрилич торента на саат.
Фрилич торентот не е имун на Hit 'N Run
Hit 'N Run е кога ќе симнеш торентот целосно 100% и веднаш го бришеш од твојот торент клиент или го стопираш.
IPTorrent бараат да имаш 1:1 рејтио на симнат торент, односно колку што си симнал толку да upload. Или, да го држиш вклучен торент клиентот со се торентот 14 дена, односно 336 саати.
Читај овде
Torrent Invites Giveaway
И ја исто се заебав. Плус ги тргнав торентите од клеинтот и сеа не можам ни да симнам торент за да качам аплоуд.Го изедов стапот, јас симнав што имаат со најмногу сидери што се бара и сеа пак го ебав ратиото. Јебо вас ајпи торенти...
И ја исто се заебав. Плус ги тргнав торентите од клеинтот и сеа не можам ни да симнам торент за да качам аплоуд.
Постои чаре некое освен донација?![]()