Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Torrent Invites Giveaway

xhktw

x
2 август 2009
1.466
1.945
xhktw's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700X3D / Macbook Pro M4 14' 16/512
Motherboard
MSI B350 Tomahawk
Storage
Samsung 870 EVO 1 TB SSD
PSU
Gigabyte Odin 1200W PSU
RAM
G.Skill DDR4-3200 64GB
Video card
PNY 3090 24GB
Case
Logic Portos Case
Mouse
ROG Harpe Ace AimLab Edition
Keyboard
AK820Pro / Monsgeek Fun60 Pro / Custom 3D Printed
Monitor
34" MSI MAG342CQPV 100Hz / ASUS 27" ROG Strix OLED XG27AQDMG
OS
macOS Sequoia / Arch Linux
Имам 3 инвајти, пишете ми mail во порака ако му треба на некој.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.322
И јас имам 3 покани за IPTorrents. Ве молам доколку сакате инвајт пратете ми ПП со вашиот меил.

И рејтингот е дефинитивно поправен од претходниот пат. Одлично момци, само @Tajson и @fuzzjaw да ве замолам да го подобрите. Фала ви!

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Одлично момци, само @Tajson и @fuzzjaw да ве замолам да го подобрите. Фала ви!

До пред 15 минути, минативе три недели немав интернет и работев на hotspot. Ќе си го средам :) Се заебав со големи торенти на почеток, јбг.

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.735
4.340
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D / NZXT Kraken Elite 280 RGB (White)
Motherboard
Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 1.2 (White)
Storage
SSD 2 x Samsung M.2 990 PRO 1TB
PSU
Gigabyte PSU AORUS Elite P850W PG5 ATX 3.1 850W 80+ Platinum
RAM
Kingston 32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM
Video card
Gigabyte nVidia GeForce RTX 5070 EAGLE 12GB 192BIT (White)
Case
NZXT H7 Flow RGB (2024) Case (White)
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
EPOMAKER x AULA F75 / ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 (White)
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
Не е поврзано со инвајти но зашто немаме соодветна тема се одлучив тука да споделам.
Сите оние кои имаат торент софтвер а при симнување компјутерот ви кочи имате во предвид дека софтверот ви го користи компјутерот во цели на развивачот на софтверот ( во мојот случај utorren и qbit torrent) да не речам за копање. Инсталирав нова апликација без реклами без ништо наречена transmission чисто како за проверка пц и рам искористеност 0%. Некој со слично искуство ?

Avid

senior
21 јануари 2009
6.449
11.509
Скопје
Сите оние кои имаат торент софтвер а при симнување компјутерот ви кочи имате во предвид дека софтверот ви го користи компјутерот во цели на развивачот на софтверот ( во мојот случај utorren и qbit torrent) да не речам за копање. Инсталирав нова апликација без реклами без ништо наречена transmission чисто како за проверка пц и рам искористеност 0%. Некој со слично искуство ?
Трансмишн користи помалку ресурси од другите но тоа не значи дека другите те злоупотребуваат или дека се којзнае колку поголеми рисрс хогс за да ти го кочат компјутерот.
Даваш сериозни обвиненија, без некои поконкретни докази.
Да било ова така, досега ќе дознаев од некаде.
Можеби си имал лоши верзии од другите клиенти. Можеби си чепкал нешто во сетинзите на клиентот.
Јуторент беа обвинети за нешто друго пред неколку месеци.

Јас користев јуторент до пред некој месец кога се појавија безбедносните проблеми. Тогаш на повеќе места луѓето велеа да се префрлиме на qbitorrent и тоа го сторив.
Налетав на некои проблеми со qbittorent, ако ги избришеш податоците од торентот што си го симнал, самиот си правеше redownload (и кога разбрав дека проблемот е пријавен одамна, авторот тврди дека го поправил, а всушност не беше поправен, се напнав) но пред некоја верзија го средија и тоа.
Исто така имав проблеми поради многу конекции и многу торенти, на прво палење ми го дисконектираше интернетот. Ама и тоа се среди со некоја од последните верзии или со некои работи што ги сменив во опциите.

Последна промена:

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.735
4.340
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D / NZXT Kraken Elite 280 RGB (White)
Motherboard
Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 1.2 (White)
Storage
SSD 2 x Samsung M.2 990 PRO 1TB
PSU
Gigabyte PSU AORUS Elite P850W PG5 ATX 3.1 850W 80+ Platinum
RAM
Kingston 32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM
Video card
Gigabyte nVidia GeForce RTX 5070 EAGLE 12GB 192BIT (White)
Case
NZXT H7 Flow RGB (2024) Case (White)
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
EPOMAKER x AULA F75 / ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 (White)
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
Трансмишн користи помалку ресурси од другите но тоа не значи дека другите те злоупотребуваат или дека се којзнае колку поголеми рисрс хогс за да ти го кочат компјутерот.
Даваш сериозни обвиненија, без некои поконкретни докази.
Да било ова така, досега ќе дознаев од некаде.
Можеби си имал лоши верзии од другите клиенти. Можеби си чепкал нешто во сетинзите на клиентот.
Јуторент беа обвинети за нешто друго пред неколку месеци.

Јас користев јуторент до пред некој месец кога се појавија безбедносните проблеми. Тогаш на повеќе места луѓето велеа да се префрлиме на qbitorrent и тоа го сторив.
Налетав на некои проблеми со qbittorent, ако ги избришеш податоците од торентот што си го симнал, самиот си правеше redownload (и кога разбрав дека проблемот е пријавен одамна, авторот тврди дека го поправил, а всушност не беше поправен, се напнав) но пред некоја верзија го средија и тоа.
Исто така имав проблеми поради многу конекции и многу торенти, на прво палење ми го дисконектираше интернетот. Ама и тоа се среди со некоја од последните верзии или со некои работи што ги сменив во опциите.
Ниту сум менувал ниту сум едитирал класична дефолт инсталација и апгрејудвање на софтвер. При користење на наведениот софтвер рам и цпу ми беа исполнети / оптеретени 100% и буквално компјутерот не можеше да се користи за ништо освен за моментален даунлоад. Инсталирав transmission а цпу рам искористеност 0% .. искрено крајно сомнително. Едно време се сомневав во лоша инсталација на виндоус па дури и на самиот антивирус додека не пребарав по нет и прочитав дека не сум единствен со овој проблем а поврзан со qbit / utorrent.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.449
11.509
Скопје
Ниту сум менувал ниту сум едитирал класична дефолт инсталација и апгрејудвање на софтвер. При користење на наведениот софтвер рам и цпу ми беа исполнети / оптеретени 100% и буквално компјутерот не можеше да се користи за ништо освен за моментален даунлоад. Инсталирав transmission а цпу рам искористеност 0% .. искрено крајно сомнително. Едно време се сомневав во лоша инсталација на виндоус па дури и на самиот антивирус додека не пребарав по нет и прочитав дека не сум единствен со овој проблем а поврзан со qbit / utorrent.
Дали тие места кои ги пребара дадоа некои докази за злоупотребувањето?
Ако имаш поголем цпу рам јусеџ не значи дека злоупотребуваат.
Во секој случај, убаво што сподели, ете некој друг ако има таков проблем може да се префрли на Трансмишн, кој сепак не го сметам за најсоодветен торент клиент бидејќи провобитно е наменет за мак/линукс.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.322
Имам 3 инвајти за IPTorrents. Сите што сакаат ве молам пратете ми ПП со вашиот емаил. Воедно да ги пофалам и да им се заблагодарам на сите што одржуваат рејтио. Еден апел до @Tajson за да го подобри своето рејтио.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.322
Нови 3 инвајти. Навали народе!

*Пратете ми ПП со вашиот маил.

Викса

lurker
12 март 2011
577
697
Мене сега ми дадоа 3 покани ( инвајтот во септември сум го добил од Daniel86 ) на IPTorrents валда дека качив ратио 5:1. Ако му треба на некој нека пише маил во порака.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.449
11.509
Скопје
Пред месец за да настакирам ратио на IPtorrents, што да симнам? Тие што се FreeLeech? Што им значи тоа?
Фрилич значи дека download-от нема да ти се рачуна, туку само upload-от.
За да настакираш добро рејтио, симнувај само тазе фрилич торенти, ама ептен тазе, да се ставени пред неколку минути.
Можеби тешко се начекуваат баш на минута-две од upload но просечно има некаде по 1-2 фрилич торента на саат.
Фрилич торентот не е имун на Hit 'N Run
Hit 'N Run е кога ќе симнеш торентот целосно 100% и веднаш го бришеш од твојот торент клиент или го стопираш.
IPTorrent бараат да имаш 1:1 рејтио на симнат торент, односно колку што си симнал толку да upload. Или, да го држиш вклучен торент клиентот со се торентот 14 дена, односно 336 саати.
Читај овде
Torrent Invites Giveaway

28 јануари 2017
2.084
4.798
Ресен
Фрилич значи дека download-от нема да ти се рачуна, туку само upload-от.
За да настакираш добро рејтио, симнувај само тазе фрилич торенти, ама ептен тазе, да се ставени пред неколку минути.
Можеби тешко се начекуваат баш на минута-две од upload но просечно има некаде по 1-2 фрилич торента на саат.
Фрилич торентот не е имун на Hit 'N Run
Hit 'N Run е кога ќе симнеш торентот целосно 100% и веднаш го бришеш од твојот торент клиент или го стопираш.
IPTorrent бараат да имаш 1:1 рејтио на симнат торент, односно колку што си симнал толку да upload. Или, да го држиш вклучен торент клиентот со се торентот 14 дена, односно 336 саати.
Читај овде
Torrent Invites Giveaway

Твој пост со 0 трол и сарказам... многу рано клецна бе? :hay:

alexandar23

hello world
29 јули 2017
65
28
Го изедов стапот, јас симнав што имаат со најмногу сидери што се бара и сеа пак го ебав ратиото. Јебо вас ајпи торенти...
И ја исто се заебав. Плус ги тргнав торентите од клеинтот и сеа не можам ни да симнам торент за да качам аплоуд.
Постои чаре некое освен донација? :D

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
И ја исто се заебав. Плус ги тргнав торентите од клеинтот и сеа не можам ни да симнам торент за да качам аплоуд.
Постои чаре некое освен донација? :D

Еве глеј шо праам ја. Четврт акаунт :/

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно