Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Мобилари во Македонија - искуства и мислења

deni.mitev

user
7 октомври 2014
1.024
1.027
Што верзија е тоа? Некоја Дубајска?
Telefonot e toj, ima razlika softverot, i pak kje ti kazam 2 aplikaciii i 100 evra. koj del ne ti e jasen ?
Da ne ti kazuvam i za drugi zemji, sovladaj go ovoa prvo, pa kje ideme so kina i japonija, za mute na kamerata, za facetime audio, video, i drugi raboti, pa za kozmetickio usa model, razlicen od evropskiot. poleka sve kje stasame,

Последна промена:

DrMTR

senior
27 март 2014
7.921
8.414
Telefonot e toj, ima razlika softverot, i pak kje ti kazam 2 aplikaciii i 100 evra. koj del ne ti e jasen ?
И јас по 10-ти пат ке ти кажам дека НЕМА ЕВРОПСКА ВЕРЗИЈА од ниеден ајфон ! Една верзија е и тоа е глобална со сите можни бендови и тракатанци. Тоа што во некои нема Facetime не значи дека е НЕ-ЕВРОПСКА верзија туку дека кај Арапите има забрана да се користи Facetime, поради XX легал причини. Истиот тој ајфон однеси го во Европа и ке стане европски и ке си има Facetime. Свативме сеа каде лежи зајакот, или да го бараме уште некаде ?

P.S: Мојот S7 е Дубајски наменет за UK и Азија. Ке работи ако го донесам во МК?

btw ако го купиш од Кина, ајфонот ке кошта и 200 долари. Што правиме сеа?

Упс, додека се објаснам со тебе, се случила Катастрофа во Чернобил и сајтот ми е радиоактивен сеа. Што правиме?

SRGIh91.png

Последна промена:

deni.mitev

user
7 октомври 2014
1.024
1.027
И јас по 10-ти пат ке ти кажам дека НЕМА ЕВРОПСКА ВЕРЗИЈА од ниеден ајфон ! Една верзија е и тоа е глобална со сите можни бендови и тракатанци. Тоа што во некои нема Facetime не значи дека е НЕ-ЕВРОПСКА верзија туку дека кај Арапите има забрана да се користи Facetime, поради XX легал причини. Истиот тој ајфон однеси го во Европа и ке стане европски и ке си има Facetime. Свативме сеа каде лежи зајакот, или да го бараме уште некаде ?

Nemoze da se stavi na toj model, facetime pa sakas i "pukanki jadi".
i kina e edna od najskapite zemji za ajfon x , 1250 dolari, dodeka vo usa e 999.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.921
8.414
Добро сеа рестрикцијата за апликациите е НЕЕВРОПСКИ модел или ? Како да го сватам ова? Образложи.

deni.mitev

user
7 октомври 2014
1.024
1.027

P.S: Мојот S7 е Дубајски наменет за UK и Азија. Ке работи ако го донесам во МК?

Упс, додека се објаснам со тебе, се случила Катастрофа во Чернобил и сајтот ми е радиоактивен сеа. Што правиме?

SRGIh91.png
s7 od dubai kje raboti, ama s7 od usa nema da raboti. (ne sekoj model. )

deni.mitev

user
7 октомври 2014
1.024
1.027
Добро сеа рестрикцијата за апликациите е НЕЕВРОПСКИ модел или ? Како да го сватам ова? Образложи.
Drug pazar da, drug model nema. kako sto i bese postaveno prasanjeto na psy taka bese i odgovoreno samo sto ti si nogu pameten.

Која е разликата од европски и друг пазар, ако не ти е тешко да ни ја посочиш, фала ти.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.921
8.414
s7 od dubai kje raboti, ama s7 od usa nema da raboti. (ne sekoj model. )

Што нема да работи кај тој од УСА? Како тоа Дубајскиот ке работи? Па нели е само за Дубаи пазар? Како ке работи во Македонија? Дај објасни.. Стварно ме збуни сеа.

Drug pazar da, drug model nema. kako sto i bese postaveno prasanjeto na psy taka bese i odgovoreno samo sto ti si nogu pameten.

Која е разликата од европски и друг пазар, ако не ти е тешко да ни ја посочиш, фала ти.

Ако јас со мојот европски ајфон отидам во УАЕ на одмор, ке ми стане телефонот неевропски ?

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
Што нема да работи кај тој од УСА? Како тоа Дубајскиот ке работи? Па нели е само за Дубаи пазар? Како ке работи во Македонија? Дај објасни.. Стварно ме збуни сеа.

Ако јас со мојот европски ајфон отидам во УАЕ на одмор, ке ми стане телефонот неевропски ?
објаснувањево и пробата да се покажи шо е како е, ме потсети ко во средно шо го убедивме еден дека постојат флопи дискети од 2.88MВ и кажуваше наоколу дека имал такви дискети !!! ххахаах

DrMTR

senior
27 март 2014
7.921
8.414
објаснувањево и пробата да се покажи шо е како е, ме потсети ко во средно шо го убедивме еден дека постојат флопи дискети од 2.88MВ и кажуваше наоколу дека имал такви дискети !!! ххахаах
Зошто не сте го убедиле дека постојат и од 5MB дискети, па да знае цела населба дека имал дискета од 5мб тоа време. :D

deni.mitev

user
7 октомври 2014
1.024
1.027

sto sea se pravis glup so ova poslednoto ? ili sakas mene da me napravis, telefonot ti e neverlock, ima softver so nemozam da si go koristam kaj sto moze da se koristi vo normalni zemji(za dubai factime i imessage), i zatoa ostanalo evropski model po narodov.

USA ima s7 so razlicni gsm frekfencii g930P naprimer, na vip kje raboti samo so 3g bez bilo sto drugo, na telekom samo so 2g.
I sea imas g930V
g930U
G930T
g930F
G930FN
G930FD

P,V,U se snapdragon, ovie ne rabotat kaj nas ko sto treba kje fali sekad nesto.
F,FN.FD exynos /

DrMTR

senior
27 март 2014
7.921
8.414
sto sea se pravis glup so ova poslednoto ? ili sakas mene da me napravis, telefonot ti e neverlock, ima softver so nemozam da si go koristam kaj sto moze da se koristi vo normalni zemji(za dubai factime i imessage), i zatoa ostanalo evropski model po narodov.

USA ima s7 so razlicni gsm frekfencii g930P naprimer, na vip kje raboti samo so 3g bez bilo sto drugo, na telekom samo so 2g.
I sea imas g930V
g930U
g930F
G930FN
G930FD

P,V,U se snapdragon.
F,FN.FD exynos /

Значи останало по народот, не постои Европски Модел надвор од бајката?

deni.mitev

user
7 октомври 2014
1.024
1.027
Значи останало по народот, не постои Европски Модел надвор од бајката?

po 3ti pat. :)
ostaj ne ti ide, ne pocinjaj pak.

tedoz

read-only
31 декември 2017
6
2
Здраво дечки, пред околу 1 година земав Samsung S7 Edge од Ledikom и сум најзадоволен, нема никаква маана и си го земав со кутија + сите accessories што одат со него, пред тоа користев iPhone 5 и најискрено сакам да се вратам назад на iOS па после еден куп читање на форумов сакав да ве прашам за ваше искуство/препорака каде е најдобрата мобилара од која можам да земам нов iPhone 8? :)

Ќе може одговор? :)

mrmarko4fun

hello world
26 јули 2017
219
229
Куманово

I sea imas g930V
g930U
G930T
g930F
G930FN
G930FD

P,V,U se snapdragon, ovie ne rabotat kaj nas ko sto treba kje fali sekad nesto.
F,FN.FD exynos /
Ова тврдење за УСА моделите не ти е на место, имам S8 G950U1 значи отклучен модел што не е врзан за ни еден оператор наменет за УС пазар, затоа и орео касни. На телефонот не му фали ништо, напротив, си работи 4Г/ЛТЕ и нема болат од операторот. Додека го пишував ова ми дојде ОТА update за орео, е сега ништо не му фали.

Испратено од SM-G950U1 преку IT.mk форум апликација

Атачменти

• Screenshot_20180405-065555.jpg
    Screenshot_20180405-065555.jpg
    45,8 KB · Прегледи: 51
Последна промена:

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.235
Zdravo, gledam razmisluvate za Mobikom od Bitola, iskreno jas sum prezadovolno od uslugata koristam iPhone X zemen od kaj niv, si naracav boja koja sto sakav mi stigna navreme kako sto rekoja, mi dadoja IMEI se bese vo red eve go telefonot e PERFEKTEN. Mozam da kazam deka se najdobra mobilara momentalno i vo odnosot so klienti i so uslugata.
i da dodadam telefono bese zapecaten jas si go otvoriv samata i za Evropski pazar e

Здраво Христинамихаил и за што го користиш сега телефонот освен за ало-ало? Ама искрено.

deni.mitev

user
7 октомври 2014
1.024
1.027
Ова тврдење за УСА моделите не ти е на место, имам S8 G950U1 значи отклучен модел што не е врзан за ни еден оператор наменет за УС пазар, затоа и орео касни. На телефонот не му фали ништо, напротив, си работи 4Г/ЛТЕ и нема болат од операторот. Додека го пишував ова ми дојде ОТА update за орео, е сега ништо не му фали.

Испратено од SM-G950U1 преку IT.mk форум апликација
S8 imas, s7 takva serija bea sto duri u mkd stasuvaa takvi za 100 evra pomalce od realnata cena.

Испратено од [device_name] преку IT.mk форум апликација

draganamon

lurker
24 јануари 2016
700
906
Skopje
draganamon's setup  
Processor & Cooler
i7-12700H
Storage
2 x 1TB SSD
RAM
32gb DDR5
Case
XPS 17
Mouse
Logitech 502
Keyboard
Logitech G Pro
Audio
Logitech G51 5.1 & Creative Sound Blaster X-Fi 5.1
Monitor
Dell U2419H
OS
Windows 11
АЈ пак да те разочарам.. Нема Ајфон за европски пазар.. Еден модел е Worldwide, па ако сакаш купи го и од Казакстан.
Има мала разлика, но не е толку значајна колку што ја прават некој членови.
Еве, конкретно за мојот тел, 7 плус има 3 модели, и имаат различни модеми, а ова е разликата во чиповите.
А1661 со Qualcomm MDM9645M чип
А1784 со Intel XMM7360 чип

Исто така, според Apple разликата во моделите е според фрекфенцијата која ја подржуваат, но генерално е еден модел за worldwide употреба.

Jovan2389

lurker
22 април 2013
719
700

DrMTR

senior
27 март 2014
7.921
8.414
Има мала разлика, но не е толку значајна колку што ја прават некој членови.
Еве, конкретно за мојот тел, 7 плус има 3 модели, и имаат различни модеми, а ова е разликата во чиповите.
А1661 со Qualcomm MDM9645M чип
А1784 со Intel XMM7360 чип

Исто така, според Apple разликата во моделите е според фрекфенцијата која ја подржуваат, но генерално е еден модел за worldwide употреба.
Без разлика на чипот внатре, еден модел е, нема повеќе. ;)

killerrche

read-only
30 октомври 2012
25
18
Се подновив со Galaxy S9 од Мобеликс. Дечкото крајно пријатен и услужлив. Телефонот си беше во оригиналната паковка со сите додатоци внатре. Едино полначот не е за наш стандард али тоа лесно се решава со адаптер.
Засега презадоволен од телефонот, ќе видиме иднината што ќе каже :)

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно