DrMTR
senior
- 27 март 2014
- 7.921
- 8.414
Што верзија е тоа? Некоја Дубајска?po 10ti pat, ledikom mobilex gi drzat modelite bez facetime, ostanatite gi imaat drugite i koga i uleta po nekoe parce od ovie.
Што верзија е тоа? Некоја Дубајска?po 10ti pat, ledikom mobilex gi drzat modelite bez facetime, ostanatite gi imaat drugite i koga i uleta po nekoe parce od ovie.
Telefonot e toj, ima razlika softverot, i pak kje ti kazam 2 aplikaciii i 100 evra. koj del ne ti e jasen ?Што верзија е тоа? Некоја Дубајска?
И јас по 10-ти пат ке ти кажам дека НЕМА ЕВРОПСКА ВЕРЗИЈА од ниеден ајфон ! Една верзија е и тоа е глобална со сите можни бендови и тракатанци. Тоа што во некои нема Facetime не значи дека е НЕ-ЕВРОПСКА верзија туку дека кај Арапите има забрана да се користи Facetime, поради XX легал причини. Истиот тој ајфон однеси го во Европа и ке стане европски и ке си има Facetime. Свативме сеа каде лежи зајакот, или да го бараме уште некаде ?Telefonot e toj, ima razlika softverot, i pak kje ti kazam 2 aplikaciii i 100 evra. koj del ne ti e jasen ?
Nemoze da se stavi na toj model, facetime pa sakas i "pukanki jadi".И јас по 10-ти пат ке ти кажам дека НЕМА ЕВРОПСКА ВЕРЗИЈА од ниеден ајфон ! Една верзија е и тоа е глобална со сите можни бендови и тракатанци. Тоа што во некои нема Facetime не значи дека е НЕ-ЕВРОПСКА верзија туку дека кај Арапите има забрана да се користи Facetime, поради XX легал причини. Истиот тој ајфон однеси го во Европа и ке стане европски и ке си има Facetime. Свативме сеа каде лежи зајакот, или да го бараме уште некаде ?
btw ако го купиш од Кина, ајфонот ке кошта и 200 долари. Што правиме сеа?
s7 od dubai kje raboti, ama s7 od usa nema da raboti. (ne sekoj model. )И јас по 10-ти пат ке ти кажам дека НЕМА ЕВРОПСКА ВЕРЗИЈА од ниеден ајфон ! Една верзија е и тоа е глобална со сите можни бендови и тракатанци. Тоа што во некои нема Facetime не значи дека е НЕ-ЕВРОПСКА верзија туку дека кај Арапите има забрана да се користи Facetime, поради XX легал причини. Истиот тој ајфон однеси го во Европа и ке стане европски и ке си има Facetime. Свативме сеа каде лежи зајакот, или да го бараме уште некаде ?
P.S: Мојот S7 е Дубајски наменет за UK и Азија. Ке работи ако го донесам во МК?
btw ако го купиш од Кина, ајфонот ке кошта и 200 долари. Што правиме сеа?
Упс, додека се објаснам со тебе, се случила Катастрофа во Чернобил и сајтот ми е радиоактивен сеа. Што правиме?
![]()
Drug pazar da, drug model nema. kako sto i bese postaveno prasanjeto na psy taka bese i odgovoreno samo sto ti si nogu pameten.Добро сеа рестрикцијата за апликациите е НЕЕВРОПСКИ модел или ? Како да го сватам ова? Образложи.
s7 od dubai kje raboti, ama s7 od usa nema da raboti. (ne sekoj model. )
Drug pazar da, drug model nema. kako sto i bese postaveno prasanjeto na psy taka bese i odgovoreno samo sto ti si nogu pameten.
Која е разликата од европски и друг пазар, ако не ти е тешко да ни ја посочиш, фала ти.
објаснувањево и пробата да се покажи шо е како е, ме потсети ко во средно шо го убедивме еден дека постојат флопи дискети од 2.88MВ и кажуваше наоколу дека имал такви дискети !!! ххахаахШто нема да работи кај тој од УСА? Како тоа Дубајскиот ке работи? Па нели е само за Дубаи пазар? Како ке работи во Македонија? Дај објасни.. Стварно ме збуни сеа.
Ако јас со мојот европски ајфон отидам во УАЕ на одмор, ке ми стане телефонот неевропски ?
Зошто не сте го убедиле дека постојат и од 5MB дискети, па да знае цела населба дека имал дискета од 5мб тоа време.објаснувањево и пробата да се покажи шо е како е, ме потсети ко во средно шо го убедивме еден дека постојат флопи дискети од 2.88MВ и кажуваше наоколу дека имал такви дискети !!! ххахаах
sto sea se pravis glup so ova poslednoto ? ili sakas mene da me napravis, telefonot ti e neverlock, ima softver so nemozam da si go koristam kaj sto moze da se koristi vo normalni zemji(za dubai factime i imessage), i zatoa ostanalo evropski model po narodov.Што нема да работи кај тој од УСА? Како тоа Дубајскиот ке работи? Па нели е само за Дубаи пазар? Како ке работи во Македонија? Дај објасни.. Стварно ме збуни сеа.
Ако јас со мојот европски ајфон отидам во УАЕ на одмор, ке ми стане телефонот неевропски ?
sto sea se pravis glup so ova poslednoto ? ili sakas mene da me napravis, telefonot ti e neverlock, ima softver so nemozam da si go koristam kaj sto moze da se koristi vo normalni zemji(za dubai factime i imessage), i zatoa ostanalo evropski model po narodov.
USA ima s7 so razlicni gsm frekfencii g930P naprimer, na vip kje raboti samo so 3g bez bilo sto drugo, na telekom samo so 2g.
I sea imas g930V
g930U
g930F
G930FN
G930FD
P,V,U se snapdragon.
F,FN.FD exynos /
Значи останало по народот, не постои Европски Модел надвор од бајката?
po 3ti pat.Drug pazar da, drug model nema. kako sto i bese postaveno prasanjeto na psy taka bese i odgovoreno samo sto ti si nogu pameten.
Која е разликата од европски и друг пазар, ако не ти е тешко да ни ја посочиш, фала ти.
Здраво дечки, пред околу 1 година земав Samsung S7 Edge од Ledikom и сум најзадоволен, нема никаква маана и си го земав со кутија + сите accessories што одат со него, пред тоа користев iPhone 5 и најискрено сакам да се вратам назад на iOS па после еден куп читање на форумов сакав да ве прашам за ваше искуство/препорака каде е најдобрата мобилара од која можам да земам нов iPhone 8?![]()
Ова тврдење за УСА моделите не ти е на место, имам S8 G950U1 значи отклучен модел што не е врзан за ни еден оператор наменет за УС пазар, затоа и орео касни. На телефонот не му фали ништо, напротив, си работи 4Г/ЛТЕ и нема болат од операторот. Додека го пишував ова ми дојде ОТА update за орео, е сега ништо не му фали.sto sea se pravis glup so ova poslednoto ? ili sakas mene da me napravis, telefonot ti e neverlock, ima softver so nemozam da si go koristam kaj sto moze da se koristi vo normalni zemji(za dubai factime i imessage), i zatoa ostanalo evropski model po narodov.
USA ima s7 so razlicni gsm frekfencii g930P naprimer, na vip kje raboti samo so 3g bez bilo sto drugo, na telekom samo so 2g.
I sea imas g930V
g930U
G930T
g930F
G930FN
G930FD
P,V,U se snapdragon, ovie ne rabotat kaj nas ko sto treba kje fali sekad nesto.
F,FN.FD exynos /
Го имаме изразот на 2018Nemoze da se stavi na toj model, facetime pa sakas i "pukanki jadi".
Zdravo, gledam razmisluvate za Mobikom od Bitola, iskreno jas sum prezadovolno od uslugata koristam iPhone X zemen od kaj niv, si naracav boja koja sto sakav mi stigna navreme kako sto rekoja, mi dadoja IMEI se bese vo red eve go telefonot e PERFEKTEN. Mozam da kazam deka se najdobra mobilara momentalno i vo odnosot so klienti i so uslugata.
i da dodadam telefono bese zapecaten jas si go otvoriv samata i za Evropski pazar e
S8 imas, s7 takva serija bea sto duri u mkd stasuvaa takvi za 100 evra pomalce od realnata cena.Ова тврдење за УСА моделите не ти е на место, имам S8 G950U1 значи отклучен модел што не е врзан за ни еден оператор наменет за УС пазар, затоа и орео касни. На телефонот не му фали ништо, напротив, си работи 4Г/ЛТЕ и нема болат од операторот. Додека го пишував ова ми дојде ОТА update за орео, е сега ништо не му фали.
Испратено од SM-G950U1 преку IT.mk форум апликација
Има мала разлика, но не е толку значајна колку што ја прават некој членови.АЈ пак да те разочарам.. Нема Ајфон за европски пазар.. Еден модел е Worldwide, па ако сакаш купи го и од Казакстан.
Еј дајте пишувајте на кирилица па после исправајте дрини и барајте совети!S8 imas, s7 takva serija bea sto duri u mkd stasuvaa takvi za 100 evra pomalce od realnata cena.
Испратено од [device_name] преку IT.mk форум апликација
Без разлика на чипот внатре, еден модел е, нема повеќе.Има мала разлика, но не е толку значајна колку што ја прават некој членови.
Еве, конкретно за мојот тел, 7 плус има 3 модели, и имаат различни модеми, а ова е разликата во чиповите.
А1661 со Qualcomm MDM9645M чип
А1784 со Intel XMM7360 чип
Исто така, според Apple разликата во моделите е според фрекфенцијата која ја подржуваат, но генерално е еден модел за worldwide употреба.
MONITOR 27" GIGABYTE GS27QA SS-IPS, 1ms, 180Hz, 2560 x 1440, 2x HDMI, DP
10.380,00 ден
VGA ACER RX 9070 Predator BiFrost Radeon OC 16GB GDDR6 256-bit, HDMI, 3xDP, DP.Z4GWW.P01
40.790,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C 3.2 Gen 2x2, Black, DD2-U3M2
4.980,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL MINI HAMA RAGE EXODUS 760 RGB LED 60% w/palm rest OUTEMU Red switch , Black, 217828
2.580,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SILENT KEY PRO, Black, KBS-WMS-01
900,00 ден
PSU 550W BE QUIET! PURE POWER 12 w/PCIe 5.1, 80 Plus GOLD, BP001EU
5.490,00 ден