Така е, треба да се истражува прво. Јас го напишав пошо видов дека има, а кој планира да зема, нека истражи која му е најдобра опција. Не треба да се брза, еве јас така избрзав со нарачката за Ендурата, па после испадна дека ја имало и поевтино (не дека е огромна разлика ама сепак).Го едитирав постот над тебе.
Сепак ако не е работата за брзање, може да се најдат подобри понуди на FT, Али, ибеј e.t.c ....
Кога сме кај дигиталните ваги, се подновив со нова за 11.11 фестивалот и оваа е моја препорака, има 7400 порачки.
500g x 0.01g Portable Mini Electronic Digital Scales Pocket Case Postal Kitchen Jewelry Weight Balanca Digital Scale With 2 Tray-in Weighing Scales from Tools on Aliexpress.com | Alibaba Group
Старата шо ја имав од Ибеј не беше толку осетлива ко оваа и ја баталив, а оваа новава е одлична, регистрира капка во секундата, додека другата регистрираше на 3-4 па и 5 капки.
Тукушто направив пињау на 2*5Л ВГ и 1*5Л ПГ од кај аромашите. Имав малце забуни со адресите и им пишав мејл. За рок од 15ина минути разменивме 4 мејла, ги платив и одма стигна потврден мејл "Order Realized". Дечкиве се топ.. одговараат експресно на мејлови и се надевам пакетот ќе тргне сабајле накај братјата.
Споредив со иста количина од Амбрелата и излегува поскапо за 800денари од кај Аромашите, ама затоа квалитетот е Инавера (пробав 100мл) и знам кога ќе го имам, за разлика од Амбрелата шо спомна Шарло дека се влечеле по месец дена, а квалитетот... кој да ми каже.![]()
Прашање за PG/VG ratio и Endura/eGO.
Сакам да пробам 70/30 па дури и 80/20 (нека биде и дестилирана вода наместо PG. Endura има поголеми шуплини на грејачот ама малку проток на воздух. АИО не пати за воздух.
Што ми препорачувате. Дали некој пробал поинаков сооднос од 50/50 на ендура. Ако грејачот оди за ден-два тогаш ништо не сме направиле.
Кој е добар tank за поголем VG ratio кај нас и во светот. RBA ми е непознатица. Прво да разгледам опции со купечки грејачи (знам дека не е идеално за оваа намена).
@gokica ти кажав кој танк. Имаш и греачи во кутијата и кој ти одговаа ке си нарачаш такви.5ком се 7-8$ а еден трае околу еден месец. И земиго поевтиниотПрашање за PG/VG ratio и Endura/eGO.
Сакам да пробам 70/30 па дури и 80/20 (нека биде и дестилирана вода наместо PG. Endura има поголеми шуплини на грејачот ама малку проток на воздух. АИО не пати за воздух.
Што ми препорачувате. Дали некој пробал поинаков сооднос од 50/50 на ендура. Ако грејачот оди за ден-два тогаш ништо не сме направиле.
Кој е добар tank за поголем VG ratio кај нас и во светот. RBA ми е непознатица. Прво да разгледам опции со купечки грејачи (знам дека не е идеално за оваа намена).
Ендурата можиш да ја тераш на 10/90, лично ја имам пробано само ќе треба после 2 тргања да и дајш малце да се соземи, на ова ставам и 4-5% дестилирана вода така да би дошло повеќе како 15/85.
30/70 нема никаков проблем и греачите траат стандард.
Егото немој на повеќе од 30/70 посебно со чести тргања, и таа сум ја имал, дур научив од шо мака ми траат малце греачите... касно беше. Идеално за неа е 40/60.
Колку повеќе им даваш на нубци да пробаат што е тоа електронска цигара, толку помалку ќе ти траат греачите, кажи им 2-3 збора пред да им ја дајш.
Ако бараш тесен отвор како Ендурата а да се готови греачите... нема да најдиш некоја што ќе вози со многу ВГ освен Наутилусот.
@gokica ти кажав кој танк. Имаш и греачи во кутијата и кој ти одговаа ке си нарачаш такви.5ком се 7-8$ а еден трае околу еден месец. И земиго поевтиниот
Sent from my SM-N910F using Tapatalk
Благодарам. Супер вести. Тогаш да одам со 70/30 па дури и 80/20 во една тура течности па да пробам.
BTW дали е ова наутилусот: Aspire Nautilus Mini - Aspire® Official Site
Ти благодарам и тебе. Ми прати повеќе танкови па сум изгубен. Извини но кој танк ми го препорачуваш уште еднаш ако може линк.
И за крај на постов дали оној модот од амбрела е добар за овие танкови и за 80/20 па дури и 100% ВГ со тоа што грејачите би ги купувал:
iStick Power-Е-цигари
Поидеално ми е вградена батерија отколку овие 16500 или како и да беа.
Како што кажа и Шарло, модот е одличен за цената. Ама не таа во Амбрела.Благодарам. Супер вести. Тогаш да одам со 70/30 па дури и 80/20 во една тура течности па да пробам.
И за крај на постов дали оној модот од амбрела е добар за овие танкови и за 80/20 па дури и 100% ВГ со тоа што грејачите би ги купувал:
iStick Power-Е-цигари
Поидеално ми е вградена батерија отколку овие 16500 или како и да беа.
Како што кажа и Шарло, модот е одличен за цената. Ама не таа во Амбрела.
За истите пари ќе си земеш два од Фасттек.
Погледнете го атачментот 62824
Или еден мод и еден атомајзер + пакување греачи (ако одиш со Наутилус 2).
Ако нешто не се погоди, гаранцијата во ФТ е подолга и посигурна од таа во Амбрела (ако нашиве воопшто и даваат гаранција).
Инаку и јас го користам тој мод повеќе од една година, работи одлично. Финишот е квалитетен, има добра ергономија и за таа класа доста е лесен. Вградените батерии се квалитетни и траат ли траат (5000mAh). Дисплејот е мал, ама лесно се маневрира во менито. Температурната контрола работи одлично.
Ако бараме маани, батериите се полнат околу 6 часа и предвиден е за атомајзери со ширина од 22 мм. Мада и тие од 24 мм не штрчат видливо.
Што се однесува до соодносот на ПГ/ВГ во течностите, би било добро да појасниш зошто инсистираш на максимум ВГ. Ако си алергичен на ПГ, тогаш ок. Најголемиот дел од нас сме на 50 - 70% ВГ. Глицеринот прави повеќе облаци и е "помазен" на грло. Но затоа го намалува вкусот на аромите и треба да се разредува со вода поради густината.
Кога се парат течности со доминантно ВГ во затворен простор се создава и повеќе густа бела пареа, па треба да се проветрува почесто, а сето тоа може и да не им биде пријатно на другите што го делат истиот простор со тебе...
Зависи дали течноста е тутунска, овошна, тортеста, со засладувач или без, начин на тргање... Ај ќе земам просек... Треба да ти трае од 7-10 дена ама да знаеш дека некој греач можи да е од мајка... не баш погоден па да го смениш после 5мл.Дечки, на колку време се мења греач на Ендура ако динамика на вајпање е отприлика 10мг дневно?
Препорачуваме МТЛ, нека не е Ендура нека е Јамаха без разлика, таа што ја сметаме за најдобра. @bicikle веќе е упатен и има искуство, за апла нов е друга приказната, барем кај повеќето.Вака. На секој нов му препорачувате Ендура. Како само тоа да постои. Пак ќе кажам како Аналгин за сите болести. Еве сега @bicikle проба од мојот сетап OBS engine Nano со 0.30ома греач на 35W со 3мг. Повлече и Колегата кажа дека тоа му одговара. Срекја за Атомизерот што му го препорачав.
Колега се ми е јасно. Само едно ме нервира. Што да не се препорача AIO 11$ e или некој друг стартер кит.Препорачуваме МТЛ, нека не е Ендура нека е Јамаха без разлика, таа што ја сметаме за најдобра. @bicikle веќе е упатен и има искуство, за апла нов е друга приказната, барем кај повеќето.
Маните се поголеми на Аиото без разлика шо е дупло поефтино, и то не е само моја констатација туку барем уште на 10 души. Имаш на ум некој друг стартер кит кој е пали вози и налик на аналогна цигара (влечење, големина на дрип, топла пареа)Колега се ми е јасно. Само едно ме нервира. Што да не се препорача AIO 11$ e или некој друг стартер кит.
АIO на Aspire,kит од Kanger,wismec, Smok...има стартер китовиМаните се поголеми на Аиото без разлика шо е дупло поефтино, и то не е само моја констатација туку барем уште на 10 души. Имаш на ум некој друг стартер кит кој е пали вози и налик на аналогна цигара (влечење, големина на дрип, топла пареа)
NET LAN WIRELESS USB TP-Link ARCHER T3U, AC1300, MU-MIMO, Dual Band, USB3.0
1.100,00 ден
CONVERTOR PCI-E TO IEEE 1394 FIREWIRE ESTILLO (1394AV 3+1 port)
1.370,00 ден
PROJECTOR CEILING MOUNT WANBO, 328 x 141 mm, max.5KG, SILVER, WBCA01
2.000,00 ден
MB AM5 X870 STEEL LEGEND ASROCK 4xDDR5 8000(OC),1xPCIe5.0x16,1xPCIe4.0x16,1xM.2 Gen5,2xM.2 Gen4,4xSATAIII,HDMI,DP
16.760,00 ден
HDD 3,5" 4TB WD RED PLUS NAS 5400RPM 128MB 24x7 SATAIII WD40EFZZ
11.650,00 ден
GAME SONY PLAYSTATION 5 Slim Digital Edition 1TB + Fortnite Flowering Chaos
36.990,00 ден