Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

Chaeld10_8

user
29 март 2011
1.064
926
Денеска останав без т2 амортизерот, поточно тоа цуцулето најгоре, што го допираш со усните, после многу лупања се предаде.
Е сега дали да барам такво цуцулче, т.е. дали има во умрела ( не знам колку е паметно да барам онлајн), или па, бидејќи рековте дека е застарен моделот, да барам друг ароматизер?
Модот е х-моде 20 ватна верзија. Стриктно м2л, пошто за директ инџекш’н нели кангото што со нетрпение го очекувам :)
Модов мислам до 1.6 оми поддржава, али може да биде и посаглам ароматизер, ребилдабал, со можност да се смени 1,6 омски греач, или да се премота. Уште еднаш ви благодарам, и извинете за гњаважа и моите безконечни прашања.
1520693390476.jpg можи да поможам ?

Испратено од SM-J330FN преку IT.mk форум апликација

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@gokica Јас порано го препорачував тој 1,5-омскиот, но на некои не им се допадна, не се сеќавам што беше работата... Може да беше премногу ладна пареа или големо чекање додека се загреее (батеријата во АИО не може да постигне). Но пробај, можеби ќе ти се погоди. Барај во темава Кубис или Cubis, истиот танк е и важи скоро се` (освен капацитетот на течност).

-----

@Bambuca Нема многу разлики од голфот тројка што го имаш (Mini V3), најзначајната е полесното местење воздух, а поради елипсовидната дупка под грејачот викаат дека дава „помек“ вкус, односно не ги истакнува „екстремите“ во аромата. На некои тоа им се допаѓа (не е толку остро), на некои не (каде ми е аромата?). Јас појма немам, антиталент сум за оценување ароми. :hay:

Други разлики се кукичките зад шрафчињата (демек за полесно прифаќање на жицата, но и со В3 сум немал никаков проблем) и малку поголемиот дијаметар (но сепак фаќа на Пико), како и обликот на капата за полнење (што е небитно за оценување на вкусот, но сепак е подобрување - демек помалку тече при преполнување и собира некој микролитар повеќе :hay:).

Од Фастек најмногу ја фалат YFTK верзијата (во споредба со другите „брендирани“ клонови), но и на неа и` наоѓаат маани, а оваа твојата ми изгледа ветувачки со тоа што има позитивни ривјуа, но малку се.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
@Chaeld10_8 ти благодарам на понудената помош, но најдов такво цуцулче.
Патем немаше стигнато ни пг ни вг. Во рамстор демек имало али само пг.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.055
14.134
Купив пред малку. 1.5 оми создава пореално чувство на аналогна цигара при повлекување. Потешко протекува воздух.

Точно е дека се троши помалку течност. Но факт е и дека има помалку чад.

Јас сепак мислам дека AIO D22 е создадена за комбинација со 0.6 оми. Потргав малку од 1.5 но пак се вратив на 0.6. Ако сте го гледале видеото кое метузалем го постави со ендура Т18, нема шанси со 1.5 AIO да направи облак како Ендурата.

На AIO 1.5 оми е подобро за просторија со други каде не сакаш да димиш премногу. Малку повеќе и подолги цугови со поблиско чувство до аналогна ќе завршат работа.

Е сега јас користам течност со 3-4мг никотин. Можеби појака течност со 1.5 оми ќе биде подобра комбинација и чувство.

Па ќе си правам комбинации.

Како и да е заклучокот е сосема точен дека 1.5 оми е многу посоодветно за човек кој преминува од аналогна на е цигара за прв пат.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Така е, колега.

За поголем облак на тој грејач треба поголема снага (појака батерија), но таа не може да се менува на AIO.

За појак throat hit, течност со повеќе никотин.

DennyMK

lurker
5 февруари 2009
643
998
тaму
www.twitch.tv
DennyMK's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 5950X/ Noctua NH-D15 chromax.black
Motherboard
Gigabyte X570 Aorus Ultra
Storage
Samsung 970 Evo Plus 1TB + 3TB HP HDD SATA 3 (128MB cache)
PSU
EVGA SuperNOVA 850 P2 80+ PLATINUM 850W
RAM
2 x 32GB G.Skill TridentZ Neo 3200 CL16-18-18-38 @1.35v
Video card
Gigabyte GTX980Ti XTREME
Case
Cooler Master HAF XB II Evo
Mouse
Steel Series Rival 600
Keyboard
Razer Black Widow Ultimate 2016 Edition
Audio
Microphone: Samson C01U Pro USB Studio Condenser Microphone/Audio Card: On-Board/Speakers: Rosewill SP-7260
Monitor
Dell SE2717Hx, Dell P2311HB, Dell P2212H
OS
Windows 10 Pro x64
Што е тоа potato strac?
Pire vo prav

Sent from my SM-N910F using Tapatalk
Potatoe Starch = Скроб, т.е. густин од компири.

[Измена]: Да ви се "пофалам": Една од 12мината величествени батерии, LG HG2 (кафените), испушти душа.
Дури ни XTAR VP4 полначот не ја оправа.
Си стои на полнач цело време покажува дека полни на 4.20 волти и е топла (не жешка), а кога ќе ја тргнам од полнач и ќе излади, кога пак ќе ја ставам на полнач - истата песна, пак полни и загрева.
Јас ја отпишав од "тимот" и не би ја користел, ама баш ме интересираат мислењата на поискусните овде.

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Ако не мери полначот, измери ја со мултиметар. Некои полначи не мерат точно, туку на пример за полно викаат 4,2, колку и да е вистинската вредност. Тоа не е ни грешка поради начинот на полнење (треба полначот да детектира кога ќе намали струјата на полнење, па „полно“ не мора да биде 4,2 волти, а и не смее да ја дополнува).

Ако по долго стоење (неколку саати) паднала под 4 волти, фрлај. Ако цело време паѓа, не се стабилизира, фрлај.

Имам една што кога ќе ја извадам од полнач паѓа на 4,13V, но не оди пониско од тоа сама од себе и си работи нормално. Веројатно и јас би требало да ја фрлам, но... :hay:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64

Chaeld10_8

user
29 март 2011
1.064
926

[Измена]: Да ви се "пофалам": Една од 12мината величествени батерии, LG HG2 (кафените), испушти душа.
Си стои на полнач цело време покажува дека полни на 4.20 волти и е топла (не жешка), а кога ќе ја тргнам од полнач и ќе излади, кога пак ќе ја ставам на полнач - истата песна, пак полни и загрева.
Јас ја отпишав од "тимот" и не би ја користел, ама баш ме интересираат мислењата на поискусните овде.
Ако не можиш да ја опоравиш пуштуми ја за Битола јас ќе ја Опоравам :)

Испратено од SM-J330FN преку IT.mk форум апликација

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром

Бато @DennyMK колку време беше во ред батеријата? И оваа мистерија околу Potatoe Starch го има во секој поголем маркет.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.055
14.134
И јас пак со нубско прашање до професионалците:

Сакам добра и помоќна комбинација на мод. Но да имам резервни делови кај нас. Немам време да мотам, набавувам памук итн. Значи ќе си купувам готови грејачи од нет ама некогаш ако не стигнат да имам и кај нас.

Што би купиле а кое може да вози грејачи од амбрела на пример. Кој атомајзер? Во комбинација со кој мод? Ми треба за MTL пред се.

BTW дали кај нас се наоѓа добар памук и жици за мотање или и тоа анарачувате од нет?

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
И јас пак со нубско прашање до професионалците:

Сакам добра и помоќна комбинација на мод. Но да имам резервни делови кај нас. Немам време да мотам, набавувам памук итн. Значи ќе си купувам готови грејачи од нет ама некогаш ако не стигнат да имам и кај нас.

Што би купиле а кое може да вози грејачи од амбрела на пример. Кој атомајзер? Во комбинација со кој мод? Ми треба за MTL пред се.

BTW дали кај нас се наоѓа добар памук и жици за мотање или и тоа анарачувате од нет?
@gokica има такви ќе ти пишам во п.п. само да видам

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Како ги оправаш жити леб.. Имам приметено дека на рикнатите батерии тој прстенот пластичен што ги двои + и - им е како потемнет или како валкан, со темни точки. Мислам дека тоа е знак декасе истечени и дека им нема сопас...

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@gokica @Tom Ford Во индексот: прескапо (првите две работи во постот не ги гледате, а се` е од Умрела).

Модот од Фастек.

Атомизерот на Фастек го нема или е укинат, има други компатибилни, но јас не знам точно кој. Нека кажат членовите кои имаат искуство со овој атомизер.

Глави без премотување од Фастек.

Глави за премотување од Фастек.

Материјал за премотување од Фастек (втората половина од постот)

* Едитирано (лоша навика)

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
@gokica @Tom Ford Во индексот: прескапо (првите две работи во постот не ги гледате).

Модот од Фастек.

Атомизерот на Фастек го нема или е укинат, има други компатибилни, но јас не знам точно кој. Нека кажат членовите кои имаат искуство со овој атомизер.

Јас им пишав за готови греачи што ги има кај нас да се купат

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.055
14.134
@gokica @Tom Ford Во индексот: прескапо (првите две работи во постот не ги гледате, а се` е од Умрела).

Модот од Фастек.

Материјал за премотување од Фастек (втората половина од постот)

* Едитирано (лоша навика)

Благодарам.

Модот е одличен зашто ми изгледа многу флексибилен. Лошо е што е со вградена батерија. Но па вака цената е ОК.

Дали ова е добар атомајзер за MTL:

Атомизер Cubis Pro-Е-цигари

т.е. дали е подобар од препорачаниот

Aтомизер eGo ONE V2 MEGA-Е-цигари

Cubis pro има повеќе флексибилност за различни омажи ако не се лажам. Е сега не знам кои грејачи се подобри (тие компатибилни со првиот или со вториот).

BTW дали двоен грејач е подобар од единечен (сори не знам како да се изразам). На пример ендурата Т18/22 има двоен нели. Ако е подобро двоен тогаш посочете ми некој таков во умбрела и дали тој ќе работи на овие атомајзери погоре?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@gokica Вградената батерија не се троши толку брзо. И јас на почетокот со тоа размислување бев против вградените, но сигурно ќе ти трае најмалку две години (а и тогаш ќе има само намален капацитет), во меѓувреме е многу поверојатно дека ќе го скршиш или изгубиш или ќе ти здосади и ќе си купиш друг, а сега ги избегнуваш трошоците и компликациите со набавка и одржување на 18650 батерии (+полнач) и нивните опасности. Јас сега да почнувам, со ова знаење што го имам, за мене би го одбрал тој или сличен мод со вградена батерија.

Кубис (од индексот): за и против. Читај повеќе постови надолу. Мое мислење е дека е ист како АИО што го имаш сега, а и двата, бидејќи не се специјализирани, не се најпогодни за МТЛ (има и попогодни). Позитивно би било дека ќе ги користиш истите глави што и сега, па на пример 1,5-омската да ја потераш на поголема снага. Јас не сум за тоа, но ако сакаш да пробаш...

По мое мислење eGo ONE е попогоден за усно од Кубис/АИО (односно нивните грејачи). И не само по мое. Ако не од Фастек, може да се најде од други кинески продавници. Ако сакаш, кажи, ќе побараме. А од eGo ONE подобра за усно е Ендура. :)

Двоен грејач наспроти еден - може да е подобар, но не мора да значи. Подобро е што има поголема површина за испарување, но (за усно) е потешко да се постигне поголем отпор (за ладна или нежешка пареа) затоа што грејачите (отпорниците) се врзани паралелно (општо, се избегнува сериска врска освен при егзотични билдови). Ендура го постигнува тоа така што стартува со големи отпори на грејачите (тенка жица), а поради таа тенка жица брзо реагира - нема голема маса на метал што треба да чекаш да се загрее. Инаку општо се поретки дупли грејачи кај усно, освен кај некои понапредни за билдање. Предностите на двојниот грејач може да се добијат или симулираат со користење различна жица, вати, % на никотин...

OldSchoolPvP

lurker
13 февруари 2014
744
1.169
Shutter Island

Кај нас не сум гледал дали има квалитетен памук и жица. Можеби да има во умбрела мuji памук али не се исплати според мене. Mоже да начекаш топ квалитетен памук само негде на нива ако најдеш да набереш. Обично памук од интернет исто нарачуваме поголеми кеси кои знаат да траат и до година две а се доста евтини пари.
200 парчиња puff
80 парчиња Koh gen do
135 парчиња muji
180 парчиња muji
Да знаеш само дека тие што се поголема количина се помала димензија али вршат работа. Од овие сите ги имам пробано моментално сум на puff али ако би купувал пак би земал koh gen do. ( мислам дека се подебели али не памтам точно ).
Жици имаш на нет готови исто за по 5 долари 200 парчиња 1ohmски . Сигурно ако пробуричкаш ке најдеш и различна омажа.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.055
14.134
@gokica Вградената батерија не се троши толку брзо. И јас на почетокот со тоа размислување бев против вградените, но сигурно ќе ти трае најмалку две години (а и тогаш ќе има само намален капацитет), во меѓувреме е многу поверојатно дека ќе го скршиш или изгубиш или ќе ти здосади и ќе си купиш друг, а сега ги избегнуваш трошоците и компликациите со набавка и одржување на 18650 батерии (+полнач) и нивните опасности. Јас сега да почнувам, со ова знаење што го имам, за мене би го одбрал тој или сличен мод со вградена батерија.

Кубис (од индексот): за и против. Читај повеќе постови надолу. Мое мислење е дека е ист како АИО што го имаш сега, а и двата, бидејќи не се специјализирани, не се најпогодни за МТЛ (има и попогодни). Позитивно би било дека ќе ги користиш истите глави што и сега, па на пример 1,5-омската да ја потераш на поголема снага. Јас не сум за тоа, но ако сакаш да пробаш...

По мое мислење eGo ONE е попогоден за усно од Кубис/АИО (односно нивните грејачи). И не само по мое. Ако не од Фастек, може да се најде од други кинески продавници. Ако сакаш, кажи, ќе побараме. А од eGo ONE подобра за усно е Ендура. :)

Двоен грејач наспроти еден - може да е подобар, но не мора да значи. Подобро е што има поголема површина за испарување, но (за усно) е потешко да се постигне поголем отпор (за ладна или нежешка пареа) затоа што грејачите (отпорниците) се врзани паралелно (општо, се избегнува сериска врска освен при егзотични билдови). Ендура го постигнува тоа така што стартува со големи отпори на грејачите (тенка жица), а поради таа тенка жица брзо реагира - нема голема маса на метал што треба да чекаш да се загрее. Инаку општо се поретки дупли грејачи кај усно, освен кај некои понапредни за билдање. Предностите на двојниот грејач може да се добијат или симулираат со користење различна жица, вати, % на никотин...

Благодарам. Потрагата продолжува.

Сега сум на размислување дали Ендура Т18/22 или модот од погоре со его уан атомајзерот. Второто ми е попривлечно како ентузијаст а првото можеби ќе брка подобро работа за одвикнување од аналогни. Многу комплициран овој светов на вејпање.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Добро ги дефинира што е за што, па на тебе е да решиш.

Не сум пробал Его Уан (или не се сеќавам), инаку ќе ти кажев колкава е разликата (може не е голема).

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Кај нас не сум гледал дали има квалитетен памук и жица. Можеби да има во умбрела мuji памук али не се исплати според мене. Mоже да начекаш топ квалитетен памук само негде на нива ако најдеш да набереш. Обично памук од интернет исто нарачуваме поголеми кеси кои знаат да траат и до година две а се доста евтини пари.
200 парчиња puff
80 парчиња Koh gen do
135 парчиња muji
180 парчиња muji
Да знаеш само дека тие што се поголема количина се помала димензија али вршат работа. Од овие сите ги имам пробано моментално сум на puff али ако би купувал пак би земал koh gen do. ( мислам дека се подебели али не памтам точно ).
Жици имаш на нет готови исто за по 5 долари 200 парчиња 1ohmски . Сигурно ако пробуричкаш ке најдеш и различна омажа.
Tој 135ком. Излегува како 200 помала димензија и плус заштедуваш и ке дојде како 235 50мм х 60мм

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно