Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
Статус
Затворена за нови мислења.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Да да приметив дека без вода тешко се накиснува памукот, значи што наблажува малце во ред е тоа ?

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Имам пробано :) Одлично чим е така.
Мене ми беше некако, што знам да не има некој шеќери во вг (дека благо), да не ми се налепат али чим нема и чим е проверено ќе си терам :)
Можда ќе го откажам никотинот-мал чекор за човештвото, но голем за мене хехе.
Читајќи каков отров е никотинот некако шубе ми стана да го консумирам... Бетер од пипс бил :)
Ти благодарам.

28 јануари 2017
2.081
4.786
Ресен
Никотинот е штетен и отровен во концентрирана количина и затоа на сите што почват да мешаат им го напоменуваме тоа, да не се игра играчи со 10% никотин или 100mg, еднаш се греши со него, за мали деца и домашни миленичиња уште полош. Со разредениот кој го конзумираме не е страшно, пример ако ти се истури поголема количина на 6, 9, 12мг никотин најмногу шо ќе добиеш ако не се измиеш веднаш е благо никотинско труење (му треба едно 15тина секунди да почне да се впива преку кожа).
За овај што го вејпаме, немам слушнато/прочитано да има некој јаки последици а пред то да конзумирал цигари.

Околу ВГто, овде има Метузалем пишано, и уназад сигурно уште повеќе ама немам можност да го побарам.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Јасно, 15 год пушам, сепак колку што можам ќе гледам да го намалам.

28 јануари 2017
2.081
4.786
Ресен
Намалувањето немој да го форсираш, само грлото ќе ти кажи кога ќе му е јака дозата и постепено ќе си го регулираш и намалуваш.

Jobel

read-only
20 февруари 2017
38
34
Пошо ми ја поделија нарачката од Фастек, може некој да ми каже отприлика колку се чека дури да ја испорачаат?
Ова го пишува за модот:
Last updated: Wednesday, March 14, 2018 7:49:07 AM
Restocking
ETA 3/17/2018 (in 3 days)
А за греачите ме известија дека ќе ги пуштат во наредните 12 саати.
И уште нешто, за другиот пакет ми напиша Shipped уште на 10ти, а не ми дава ништо на тракинг. Знам дека сум нестрплива, ич не ми се чека :D

Измена:
За тракинг пробувам и на 17track и на quantiumsolutions и на ФТ.

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
^ Тие (се надеваат дека) ќе ја добијат за три дена, обично се брзи, тој ден или следниот праќаат. И тие не сакаат да имаат застои (затоа и ги делат пратките), но начинот на работа им е таков што многу работи не зависат од нив (работат со голем број ситни добавувачи/посредници со кои секогаш може да има проблеми, покрај тие со фабриките).

Слично е и за поштите, некои различно прикажуваат тракинг од другите, а дури и ако се појави на тракинг тоа не значи дека ја имаат (Information received може да значи само дека добиле абер да чекаат таква пратка, но некои „не признаваат“ дека ја добиле и тој статус си стои, иако ја имаат).

За Сингапурска пошта, на Фастек посредник им е Quantium (шпедитер) кој веројатно ги собира сите пакети и еднаш неделно или на неколку дена ги носи до поштата (не сум сигурен дали и до Сингапур). Тие пратки од Сингапурска пошта можат подобро да се следат овде. Едит: Сега ги пробав моите броеви и не ги препознава, можеби нешто смениле или дури и го откачиле шпедитерот.

Еве за моите две пратки, тргнати на 2 и 3 март, едната се појави на тракинг пред 5-6 дена и тргна преку океанот пред 3, другата дури денеска се појави на тракинг (Information received).

Но никогаш не може со сигурност да се предвиди како ќе се движи пратката, различно е во различни периоди од годината (празници, одмори, пренатрупаност на поштите што не го знаеме, менување на авиолинии (возен ред), самите пошти ако си нашле алтернативна рута, застој во попатните точки (околу Нова година имаше огромен застој во Чешка) и така натаму...)

Jobel

read-only
20 февруари 2017
38
34
^ Тие (се надеваат дека) ќе ја добијат за три дена, обично се брзи, тој ден или следниот праќаат. И тие не сакаат да имаат застои (затоа и ги делат пратките), но начинот на работа им е таков што многу работи не зависат од нив (работат со голем број ситни добавувачи/посредници со кои секогаш може да има проблеми, покрај тие со фабриките).

Слично е и за поштите, некои различно прикажуваат тракинг од другите, а дури и ако се појави на тракинг тоа не значи дека ја имаат (Information received може да значи само дека добиле абер да чекаат таква пратка, но некои „не признаваат“ дека ја добиле и тој статус си стои, иако ја имаат).

За Сингапурска пошта, на Фастек посредник им е Quantium (шпедитер) кој веројатно ги собира сите пакети и еднаш неделно или на неколку дена ги носи до поштата (не сум сигурен дали и до Сингапур). Тие пратки од Сингапурска пошта можат подобро да се следат овде. Едит: Сега ги пробав моите броеви и не ги препознава, можеби нешто смениле или дури и го откачиле шпедитерот.

Еве за моите две пратки, тргнати на 2 и 3 март, едната се појави на тракинг пред 5-6 дена и тргна преку океанот пред 3, другата дури денеска се појави на тракинг (Information received).

Но никогаш не може со сигурност да се предвиди како ќе се движи пратката, различно е во различни периоди од годината (празници, одмори, пренатрупаност на поштите што не го знаеме, менување на авиолинии (возен ред), самите пошти ако си нашле алтернативна рута, застој во попатните точки (околу Нова година имаше огромен застој во Чешка) и така натаму...)
Фала по 100ти пат :) ќе си чекам па кога ќе стигне ќе се пофалам.

VapeS

hello world
12 август 2016
218
263
Прилеп
Другари, на Hcigar капакот за затворање на батериите од долу од внатрешната страна е заштрафен со танка пластика која ги стега федерите од негативните пинови. Е таа се скрши! :(
Што сега? IMG_20180314_232233_HDR.jpg

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Ако ти е купен пред помалку од 6 месеци, прашај ги Фастек (или од каде и да си го купил, но другите даваат пократко гаранција, ако даваат).

Инаку прашај ги Hcigar на Фејсбук или на Али или ако најдеш на некое друго место. Гледам дека одговараат, а на линкот на Али има клик за сервисен центар.

Од кратко пребарување, не најдов на некој да му се скршил овој дел или да го има да се купи посебно.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Другари, на Hcigar капакот за затворање на батериите од долу од внатрешната страна е заштрафен со танка пластика која ги стега федерите од негативните пинови. Е таа се скрши! :(
Што сега?Погледнете го атачментот 62868
@VapeS ај пушти слика од целиот мод тука или во п.п.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Skopski4Ever

hello world
3 април 2017
71
130
До сите што сакаат да пробуваат Bottom feeder а не сакаат да инвестираат многу.Пофалено во Турскиот форум има доста луѓе што го користат и задоволни се. Online-Shop RHS 1 stück Spule öl Eliquid Feeder 7 ML Flasche Hinzufügen E-saft Flüssigkeit Mod Vape Zubehör Für E E-zigarette Weiche Silikon Squonk Flasche | Aliexpress Mobil

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.102
14.219
Немој да ми се лутите :)

Ме чешаше џебот пак. Сакав нешто поентузијастичко од Т18/22 ама да вејпа исто. Море дури и кајфун прајм оригиналот ми се моткаше во глава и скоро бев решен. Ме одврати пост по форуми дека за закорели МТЛ вејпер дури ни тој не можел да го донесе блиску до призмата на инокин. Значи сепак е прашање на вкус а не само на пари.

И што да ви кажам, ми светна па го бапнав на ордер ова:

$38.39 Authentic Innokin iTaste SD20 VW Mod w/ Prism T22 Clearomizer Kit - 4.5ml / 1.5ohm / 5-20W / 2-6.3V / stainless steel + glass at FastTech - Worldwide Free Shipping

Мислам дека ако сакам да експериментирам со МТЛ танкови колку толку ќе поддржува. Најважно ми беше што има зарези за воздух на модот. Точно за призма танкот на инокин. Малку поскапо од Т22 ама колку толку поентузијастичко. Знам дека ДТЛ-ци сега ќе речат-глупости :). И да ограничено е на 20W мах без контрола на температура. Ама мене ми треба строго за МТЛ т.е. аналогна цигара цуг. Плус да си користам исти грејачи со ендурата.

Ај ќе видиме. Многу време потрошив читајќи. Доста е сега. Да искулирам малку. Нарачав па ќе чекам.

BTW го има и поефтино ама немав време да барам дали доставуваат до МК. Уште тоа ми фалеше.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Готово, колега, заразен си. Одвој една соба за опрема. :hay:

Да не ти го кршам меракот, ова е малку застарено во поглед на технологија, но сепак е квалитетно, затоа и држи цена.

Нема збор, и таа застарена технологија е прецизна (ДНА чипсет), само што оди до само 20 вати, а знаеме (или би требало да знаеме) дека не чини модовите да се тераат цело време до „гравираното“ (до крај), па може во иднина да ти фалат вати. Не за Ендурата, таа и така е наменета строго за 14 вати (колку што испорачуваат нејзините модови), но ако планираш за иднина (како што планираш), може да ти затребаат само малку повеќе вати и стигна до границата...

Температурна контрола засега не ти треба, многу е тешко да се намести. И јас цела година се мачев, па ќе пробам, па нема да работи добро, па ќе се откажам... Уходај се прво.

За цената, тешко да го најдеш значително поевтино на друго место, можеби за неколку долари, но шипингот и услугата на Фастек тешко да ги најдеш.

Но оправдано е поради потребата (каналите за воздух).

А за атомизер... Да прашаше, ќе ти кажевме дека Berserker mini може да се затвори исто или слично како Ендурата, има многу други постари, а и нови како fumytech rose mtl и неговиот наследник Gotank... Но и овие си имаат свои мани, Берсеркерот тече при полнење, другите два имаат анти-spitback „заштита“ на врвот која го убива вкусот и треба да се сече со дремел, а сите (според мое мислење) по една мана, различна кај секој - преголема комора или канали за течност (а сите други работи им се добри за усно)...

Од постарите има многу, но претежно се укинати (старите Тајфуни и Ружи на пример), но Кајфун Лајт е легенда која не умира и идеален за прв атомизер со мотање - ако го научиш него, ги знаеш повеќето, а простува грешки (освен ако грешката е во кинеската обработка, за жал). Тука некаде по „теснотијата“ е и Doggy Style. И Kayfun Mini V3 не е за фрлање, ако има некоја разлика во „теснотијата“, таа е многу мала. Но не знаеме кој е добар клон од него.

Па дури и Ruzgar за кој го искаравме @Chaeld10_8 (три поста еден по друг), а и со право, затоа што му стигна дефектен, но на крај го среди и беше задоволен. :hay:

Chaeld10_8

user
29 март 2011
1.064
926

Да не ти го кршам меракот, ова е малку застарено во поглед на технологија, но сепак е квалитетно, затоа и држи цена.

Нема збор, и таа застарена технологија е прецизна (ДНА чипсет), само што оди до само 20 вати, а знаеме (или би требало да знаеме) дека не чини модовите да се тераат цело време до „гравираното“ (до крај), па може во иднина да ти фалат вати. Не за Ендурата, таа и така е наменета строго за 14 вати (колку што испорачуваат нејзините модови), но ако планираш за иднина (како што планираш), може да ти затребаат само малку повеќе вати и стигна до границата...

Температурна контрола засега не ти треба, многу е тешко да се намести. И јас цела години се мачев, па ќе пробам, па нема да работи добро, па ќе се откажам... Уходај се прво.

За цената, тешко да го најдеш значително поевтино на друго место, можеби за неколку долари, но шипингот и услугата на Фастек тешко да ги најдеш.

А за атомизер... Да прашаше, ќе ти кажевме дека Berserker mini може да се затвори исто или слично како Ендурата, има многу други постари, а и нови како fumytech rose mtl и неговиот наследник Gotank... Но и овие си имаат свои мани, Берсеркерот тече при полнење, другите два имаат анти-spitback „заштита“ на врвот која го убива вкусот и треба да се сече со дремел, а сите (според мое мислење) по една мана, различна кај секој - преголема комора или канали за течност (а сите други работи им се добри за усно)...

Од постарите има многу, но претежно се укинати (старите Тајфуни и Ружи на пример), но Кајфун Лајт е легенда која не умира и идеален за прв атомизер со мотање - ако го научиш него, ги знаеш повеќето, а простува грешки (освен ако грешката е во кинеската обработка, за жал). Тука некаде по „теснотијата“ е и Doggy Style. И Kayfun Mini V3 не е за фрлање, ако има некоја разлика во „теснотијата“, таа е многу мала. Но не знаеме кој е добар клон од него.

Па дури и Ruzgar за кој го искаравме @Chaeld10_8 (три поста еден по друг), а и со право, затоа што му стигна дефектен, но на крај го среди и беше задоволен. :hay:
Многу добар за МТЛ :) ама сега така ми седи на полица :) сега појќе 1521082342736.jpg 1521082457147.jpg :)

Испратено од SM-J330FN преку IT.mk форум апликација

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.102
14.219

Температурна контрола засега не ти треба, многу е тешко да се намести. И јас цела година се мачев, па ќе пробам, па нема да работи добро, па ќе се откажам... Уходај се прво.

Благодарам за појаснувањето. Да, знаев дека е стар и знаев дека се малку вати. Исто така знаев за берсеркер, доги, кајфун мини 3/лајт. Но ми промакнале розата и готанкот.

Ги изгледав видеата на јутуб (Phil е дефинитивно најдобар со најмногу детали). И тој е мераклија на МТЛ. Ама го искритикуваа за Арес кој го дизајнираше со гркот.

Од се она што видов и прочитав сепак разликите и не се до толку страшни или фантастично големи за МТЛ. На многу сајтови и форуми една ендура е споредена со великаните. Истата е во ризнииците на најголемиот дел заразени вејпери. Многумина го бараат нејзиниот шмек во многу поскапи уреди.

DeJaVu пробал многу танкови па на крај се вратил на призмата која сега исклучиво си ја користи само неа.

Па тогаш си реков зошто да менувам формула која ми е страшно добро погодена. Танкот ќе биде тој сега за сега. Ама сакав повеќе батерија. Мислев дека Т22 ми е единствениот избор без трзавици да бушам, сечам, адаптирам и да изгледа убаво. Но случајно налетав на овој мод па за мала разлика во цена реков зошто да не.

Јас навистина се надевам дека овде и ќе застанам. Ако заборавам дека целта е да престанам да пушам тогаш кај ми е крајот.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Благодарам за појаснувањето. Да, знаев дека е стар и знаев дека се малку вати. Исто така знаев за берсеркер, доги, кајфун мини 3/лајт. Но ми промакнале розата и готанкот.

Ги изгледав видеата на јутуб (Phil е дефинитивно најдобар со најмногу детали). И тој е мераклија на МТЛ. Ама го искритикуваа за Арес кој го дизајнираше со гркот.

Од се она што видов и прочитав сепак разликите и не се до толку страшни или фантастично големи за МТЛ. На многу сајтови и форуми една ендура е споредена со великаните. Истата е во ризнииците на најголемиот дел заразени вејпери. Многумина го бараат нејзиниот шмек во многу поскапи уреди.

DeJaVu пробал многу танкови па на крај се вратил на призмата која сега исклучиво си ја користи само неа.

Па тогаш си реков зошто да менувам формула која ми е страшно добро погодена. Танкот ќе биде тој сега за сега. Ама сакав повеќе батерија. Мислев дека Т22 ми е единствениот избор без трзавици да бушам, сечам, адаптирам и да изгледа убаво. Но случајно налетав на овој мод па за мала разлика во цена реков зошто да не.

Јас навистина се надевам дека овде и ќе застанам. Ако заборавам дека целта е да престанам да пушам тогаш кај ми е крајот.
Rosa 2 има кај мене. Ја поклонувам.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.102
14.219
Rosa 2 има кај мене. Ја поклонувам.

Ако ова се однесува на мене ти благодарам многу. Сепак немам време за да учам нови работи и сега за сега танкот на ендурата ми е доволен. Така што на некој друг ќе му се најде многу подобро.

Туку сега ми текна и сакам да ти се извинам дека скроз заборавив да те вклучам во фастек нарачката т.е. за она што разговараме по ПП. Извинување уште еднаш. Баш ми е мака. Но наскоро секако ќе ми требаат грејачи и дефинитивно ќе те имам во предвид. Ќе ни одговара и на двајцата за над 20 долари нели.

Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно