Па не е баш нормално маж ми не е задоволен со тоа вели дека треба да престане. Ја стоплува собата а потоа ја ладиДа, нормално е ова.
Па не е баш нормално маж ми не е задоволен со тоа вели дека треба да престане. Ја стоплува собата а потоа ја ладиДа, нормално е ова.
Па не е баш нормално маж ми не е задоволен со тоа вели дека треба да престане. Ја стоплува собата а потоа ја лади
Нормално е за инвертер клими при што на ауто фан дувањето се намалува на апсолутен минимум (ама сепак не престанува до крај)Па не е баш нормално маж ми не е задоволен со тоа вели дека треба да престане. Ја стоплува собата а потоа ја лади
Na autohan e i na follow me e na 24Пробај стави на Auto Fan.
Vidi vaka jas znam za toa ama ova e koga kompresorot ke se izgasne ventilatorot vnatre ne se gasi. Znam kako rabotat inverterite. P.s. mazot na Yoana. Nema poreba od komentari veke . Ne sum zadovolen so taa funkcija. Tocka.Нормално е за инвертер клими при што на ауто фан дувањето се намалува на апсолутен минимум (ама сепак не престанува до крај)
Вака се дизајнирани инвертерите.
Кај он/офф престанува во потполност и тоа една минута после гаснењето на компресорот.
За истото ти зборувам де. Компресорот гасни а внатре не. Ај сети се дали некаде си видел да биде поинаку?Vidi vaka jas znam za toa ama ova e koga kompresorot ke se izgasne ventilatorot vnatre ne se gasi. Znam kako rabotat inverterite. P.s. mazot na Yoana. Nema poreba od komentari veke . Ne sum zadovolen so taa funkcija. Tocka.
Исто и кај AERI и кај секоја инвертер клима. Ме чуди што има луѓе што се изненадени од ова.На FH35VE кога ќе изгасне компресорот внатре фанот е на ултра споро вртење и вратичката е крената нагоре.
И кај мојот даикин е така. Ме чуди ова со ладниот воздух кај другите клими.Здраво од поодамна сум член овде чат-пат читам, ама не сум коментирал досега.Ме „испровоцира“ постот на @FLEGMA па морав да споделам мое искуство.Имам Daikin FTX50GV, кога ќе постигне зададена температура компресорот се гаси, престанува да врти внатрешниот вентилатор перките остануваат спуштени.Кога ќе падне темп. компресорот се вклучува и по некое време се вклучува внатрешниот вентилатор.Кај аери-то не знам зошто така работи, ама тој начин на работа не е кај сите клими.
ме интересира на пример ја работиш во трета брзина климата(аери) гаси компресорот и што се случува додувува во трета брзина минута.две. па после се крева.дифузерот нагоре и се намалува вртењето на вентилаторот и придолжува.да.врти така додека пак не.се уклучи комптесорот.Исто и кај AERI и кај секоја инвертер клима. Ме чуди што има луѓе што се изненадени од ова.
Термисторот во внатрешната единица мора да дава точни податоци према електрониката од компресорот. Ова е дел од концепцијата за заштеда на енергија.
Во сервисните упатства се објаснети овие „логики“.
кај хансолот е исто како кај даикинот а кај лг то додувува да се излади изменувачот па потоа се подзатвора и врти во супертивка брзина.Здраво од поодамна сум член овде чат-пат читам, ама не сум коментирал досега.Ме „испровоцира“ постот на @FLEGMA па морав да споделам мое искуство.Имам Daikin FTX50GV, кога ќе постигне зададена температура компресорот се гаси, престанува да врти внатрешниот вентилатор перките остануваат спуштени.Кога ќе падне темп. компресорот се вклучува и по некое време се вклучува внатрешниот вентилатор.Кај аери-то не знам зошто така работи, ама тој начин на работа не е кај сите клими.
И кај мојот даикин е така. Ме чуди ова со ладниот воздух кај другите клими.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Така е и на мојот Хансолкај хансолот е исто како кај даикинот а кај лг то додувува да се излади изменувачот па потоа се подзатвора и врти во супертивка брзина.
Точно и кај мене на AERI во дефрост се подигнува лептирот и се гаси вентилаторот. После дефростот почнува да дува млак воздух па нормално топол во насока каде е наместен. Компресорот не можам да го слушнам од внатре бидејки е тивок, само перката надвор кога се става климата на OFF дува со голема брзина некои 30-60 сек не знам точно.На Vivax при дефрост престанува да дува компетно. Ова се нарекува anti cold air и е опишано во сервисното упатство. При постигната температура вентилаторот врти на своите апсолутно ниски 300 rpm (под ова се активира заштита)
При оваа брзина, со крената перка треба визуелно да видиш дека врти затоа што не се сеќава дури ни со подадена рака ниту пак се слуша.
Вака сега сензорот што ти го спомнуваш се наоѓа на горниот дел од изменувачот(прицврстен на него) и служи за да и даде информација на електрониката колкава е темп.на изменувачот.Додека сензорот за амбиентална темп. се наоѓа на долниот дел од климата обично кај on/off копчето (барем кај Дајкинот е така) и не е на патот на струењето на воздухот.Тој е одговорен дали климата ќе вклучи/исклучи поради постигната/намалена амбиентална температура.Така да твојава констатација не држи вода.и кога ќе размислиш логички тоа е добро бидејќи ја врти стоплента воздушна маса низ внатрешната каде што е сензорот.
кога ќе примети сензорот дека е оладено тогаш се вклучува компресорот и појаува фанот,перките се отвараат.
Кај нив проблемот е наречен IfeelДали кај нив има некој проблем или нешто не е добро пренесено
Вака сега сензорот што ти го спомнуваш се наоѓа на горниот дел од изменувачот(прицврстен на него) и служи за да и даде информација на електрониката колкава е темп.на изменувачот.Додека сензорот за амбиентална темп. се наоѓа на долниот дел од климата обично кај on/off копчето (барем кај Дајкинот е така) и не е на патот на струењето на воздухот.Тој е одговорен дали климата ќе вклучи/исклучи поради постигната/намалена амбиентална температура.Така да твојава констатација не држи вода.
значи дали вака работи виваксот попластично објаснето пример ја работиш во втора брзина исклучува компресорот -климата продолжува да дува во втора брзина 1-2мин дури не го излади изменувачот па ја намалува брзината на најспоро па се крева дифузерот нагоре и продолжува да врти наспоро.Кај нив проблемот е наречен Ifeel
Иако електронски се софистицирани од кај да знае климата дека тебе не ти е пријатно кога сакаш да постигнеш температура каде што е сензорот на далечинското? Оваа се ќе направи да постигне и одржува па макар и да гасне компресор и да дува од натрупаниот жежок воздух кој се најдува горе на плафонот.
Најпрво намалува снага, дува млак воздух и потоа гасни компресор па го доискористува жешкиот воздух од околината. Кога и ова станало доволно перката се крева нагоре и дува breeze кој одвај се сеќава.
Нема чуда, нема спектакли.
Тоа што некој ќе стави сплит клима и сака да му го замени комплетното централно греење во станот а при тоа се однесува "заповеднички" со машината е негов проблем.
Намести 25, стави фан на ауто или 2-ка и чекај да дојде април.
Комфор греење без изненаденост само со парапетна или топлотна пумпа со радијатори или подно.
HEADPHONES LOGITECH ZONE 305 MIDNIGHT BLACK Wireless + bluetooth, w/microphone 981-001458
5.790,00 ден
PASTE THERMAL ARCTIC ULTIMATE PerformanceMX-7 (8g) TC: 4.2 W / mk ACTCP00091A
610,00 ден
GAMING DESK NITRO CONCEPTS D16M, CARBON BLACK, GABU-209
33.990,00 ден
HEADPHONES HAMA NHS-P100, w/microphone, 2x3,5mm, Black
640,00 ден
MB AM5 X870 STEEL LEGEND ASROCK 4xDDR5 8000(OC),1xPCIe5.0x16,1xPCIe4.0x16,1xM.2 Gen5,2xM.2 Gen4,4xSATAIII,HDMI,DP
16.760,00 ден
HDD 3,5" 8TB WD RED PRO NAS 7200RPM 256MB 24x7 SATAIII WD8005FFBX
20.200,00 ден