данок на цела сума?
ако сум ги купил 5000$ а ги продадам 5100$, ќе платам данок 10% на 5.100 значи 510$, и ќе сум зијан некои 4-500$.
топ.
Дискусијата е за дали смееш, а не дали можеш да ги повлечеш парите.
Постапката е иста од самиот почеток: се регистрираш на берза > поминуваш верификација > продаваш криптовалути за евра > повлекуваш на трансакциска сметка > ??? > плаќаш данок.
"???" е делот каде треба да одлучиш дали ќе ризикуваш со пријавување на приходот под некоја друга ставка.
Голем поздрав до екипата на НБРМ и/или УЈП што ја чита темава, со песната.
Управата за јавни приходи денеска ги потсети граѓаните дека годишна даночна пријава се поднесува најдоцна до 15 март 2017 година, доколку во изминатата 2016 година, освен плата или пензија или приход од земјоделска/самостојна дејност, сте оствариле и дополнителни приходи.Каква друга ставка? Кој е изборот? Како се пријавуваат приходи од заработка преку Upwork? Или од продажба на дигитални производи?
Можеби додека расте е апсурдно, чекај да видиш што ќе се случи кога ќе почне да паѓа.Не ви требаат банки се додека тука на форумот имате луге кој секогаш ке ви ги платат и купат коините за кеш пари, зашто тогаш би ми легнуеле у банка апсурдно е
паникаМожеби додека расте е апсурдно, чекај да видиш што ќе се случи кога ќе почне да паѓа.

сум се усрал ијас 

Повторно ХАПО е мојот избор. Јачи смо од судбинеПлатена и испратена, чекам да ми пристигне.
препорака?Ја само да ви казам внимавајте кај ги чувате паричките на кој берзи се е хаос, и преваранти на секој кош. Пред некое време преку phishing страна ми беа украдени многу етери да не ве боли глава како мене чувајте си ги на сигурно![]()
Огласи се светска работа. Почнаа огласиве да прифаќаат, и толку. Поентата е да има размена. Ништо друго.Не ви требаат банки се додека тука на форумот имате луге кој секогаш ке ви ги платат и купат коините за кеш пари, зашто тогаш би ми легнуеле у банка апсурдно е
Да Xapo.Xapo ?
А?Да Xapo.
Да Xapo.
Да ја укинуваат јас променав адреса во еу и денес добив маил дека картицата ми вази и после 15,10,2017Goodluck with Xapo, utre ja ukinuvaat Xapo za MK.
Да ја укинуваат јас променав адреса во еу и денес добив маил дека картицата ми вази и после 15,10,2017
Јас усте пред две недели им пратив сликана странска лицна карта со место на зивеенје и една сметка со мое име со местото на престој и наредниот ден добив мејл дека се верифицирани податоците а денес добив мејл дека картицата продолзува да вазиИма начин преку акаунтот да се смени? Им пратив документи по меил цела недела ги нема да одговорат.
MOUSE WIRED USB A4TECH Bloody Gaming W60 Max Stone, 10000 cpi, 1ms, RGB, Black
1.400,00 ден
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 8K polling rate,All silent micro switch, White, M6S-A24
4.860,00 ден
MB AM5 B850-A GAMING WIFI 7 ASUS 4xDDR5 8000Mhz (O.C), DP, HDMI, 2xPCI-Ex16 5.0, 4xM.2, 2xSATA6, BT 5.4, 90MB1J50-M0EAY0
15.360,00 ден
CASE LIAN LI E-ATX/EEB LANCOOL 217 INFINITY RGB Mid-Tower w/ Tempered glass, 2x170mm, 1x140mm ARGB, w/850W Seasonic Gold Fully Modular, Black, LANCOOL 217 INF + 850w
15.340,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON BLACK MYTH WUKONG DELUXE EDITION 75% , Metal Body, HS, RGB, 2.4 GHz & BT, Pre-lubed TTC Golden Pink switch, w/knob, WKD-21
16.050,00 ден
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower NORTH MOMENTUM EDITION, 3x120mm Momentum 4-pin PWM fans, w/WINDOW, Front wood panel, Charcoal Black, FD-C-NOR1C-05
11.950,00 ден