Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

YouTube ја откажува поддршката за IE6

sdarko

user
28 септември 2008
1.051
64
На интернет форумите со неверојатна брзина се прошири информација дека YouTube наскоро ќе ја прекине поддршката за најстариот и во моментов најлошиот пребарувач на пазарот Internet Explorer 6.
youtube-ie6.jpg

Доколку имате IE6 и го посетите YouTube.com, на врвот на страницата ќе ви се појави порака дека овој сајт наскоро ќе ја прекине пораката за вашиот пребарувач, со препорака да симнете секој понов програм како што се Google Chrome, Firefox 3.5 и IE8.

Ова е одлична вест за сите веб-програмери, бидејќи за прилагодување на страниците за застарениот IE6 трошат драгоцено време кое можат да го искористат за креирање подобри услуги во новите пребарувачи

YouTube сè уште официјално ги нема потврдено ваквите информации, но предупредувањето кое стои на нивниот сајт е сосема доволно за сериозно да ја сфатиме најавата. Ова би можело да биде почеток на крајот за IE6, бидејќи само ако големите сајтови почнат да ги игнорираат така застарените производи, „мрзливите“ корисници ќе бидат принудени да преминат на поновата технологија.

Измени

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
хмм... од кој аспек да гледате IE е нај сигурен пребарувач ама не за обичните корисници туку за тие што напаѓаат страниции SQL инекции кој вршат упади сите користат IE, иначе IE има многу по сигурна заштита од Mozilla тоа е факт

spiderman

lurker
16 април 2007
783
44
хмм... од кој аспек да гледате IE е нај сигурен пребарувач ама не за обичните корисници туку за тие што напаѓаат страниции SQL инекции кој вршат упади сите користат IE, иначе IE има многу по сигурна заштита од Mozilla тоа е факт

Toa e tocno. IE e najsigurniot. Na poslednoto testrianje/hakuvanje... IE bese posleden probien.. prv padna mozilata.
IE e closed source, i zatoa e mnogu potesko da se najdat propusti vo nego, dodeka pak mozilata e open source, kodot e dostapen 24/7 i kako sto e pootvoren za sorabotka taka e i maksimalno podolozen na propusti i upadi

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.490
5.607
Редно беше да се тргне подршката за тој глуп прелистувач.

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.490
5.607
Aбе сега гласини си се гласини, на никој не му чине фајрфокс а сите го користат. :) Едни викат фајрфокс е најсигурен, други опера, трети ИЕ. Да прашаш 50 луге сите различно ке ти кажат.
Никогаш нема да го сменам Фајрфокс па дури ИЕ никој никогаш да не го хакнал. Некако не ми се чека по 10 минути за да влезам во некоја страна.

Maki

hello world
29 февруари 2008
135
3
Toa e tocno. IE e najsigurniot. Na poslednoto testrianje/hakuvanje... IE bese posleden probien.. prv padna mozilata.
IE e closed source, i zatoa e mnogu potesko da se najdat propusti vo nego, dodeka pak mozilata e open source, kodot e dostapen 24/7 i kako sto e pootvoren za sorabotka taka e i maksimalno podolozen na propusti i upadi

closed source = помалку луѓе поправаат багови и сигурности пропусти

toteto

Баниран/a
19 ноември 2008
916
40
Па тие што користат уште IE 6 нека извршат самоубиство на YouTube Live да ги гледаме.

Мала шала, баш пред некој ден на стариот ком немав инсталирано ништо и реков ај да слезам мозилата, дур да пуштам страна еден сат ми помина.

CyberSpic

lurker
14 април 2007
823
26
howtoformatacomputer.com
Да прашаш 50 луге сите различно ке ти кажат.
Никогаш нема да го сменам Фајрфокс па дури ИЕ никој никогаш да не го хакнал.

Прашај луѓе кои се професионалци на тоа поле а не којгоде :). А кога ќе почне македонија да работи со онлине плаќање и слично, тогаш сигурноста ќе е на прво место ;)
Лично мислам дека IE 6 e побрз од IE 7 и 8 при сурфање или така ми се чини, нзн.

Туку за ова со youtube, зошто прекинуваат со подршка за IE6 - недоволно слобода во додавање додатоци на страната или ептен мал процент од посетителите користат IE 6 ?

SkechBoy

hello world
28 јуни 2009
61
20
www.skechboy.com
Одамна се чека ова :) :) ќе ни дојде големо олеснување. Иначе да напоменам дека пред 5 години бев заљубен во IE6 и ако требаше за него крв паѓаше, се додека еден ден при посетување на една страница за кракови на компјутерот ми се префрлаше вирус но касперски одма ми го бришеше па си велам дај да пробам со мозила и опера што ќе се случи .... и еве сега после 5 години сум активен член на кампањата brig down IE6 by .net - magazine :) :) Како и да е IE6 си го зазема своето место помеѓу антиките

sdarko

user
28 септември 2008
1.051
64
Добро еве и јас да искоментирам
Редно беше и ова чудо да се тргне од пазарот. Доколку големите се откажуваат од него и немарљивите ке мораат да го сменат. Сега уште гугл да најде начин google.com да не е компатибилна со IE6 и супер ке е.

SkechBoy

hello world
28 јуни 2009
61
20
www.skechboy.com
@dare_ku хахах е тек тогаш ќе биди јако :) :) Малце :eek:fftopic: мислам имав видено некаде низ нет му праќаш на чичко гоогле по пошта писмо со формулар потполнат што да ти бараат и они ти враќаат исто така :) :) али ваљда беше заебанција :) :) големо извинување до админите за отклонувањето од темата :)

sdarko

user
28 септември 2008
1.051
64
Епа ако не е заебанција тогаш добро би било некој да си го искористи.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно