riki_staff
hello world
- 28 ноември 2015
- 480
- 202
Наместо гориво,гуми троши 
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Лесно е ако знаеш како, а ако тегнеш и запињаш само ќе се нервираш. Јас завршив работа за еден час.Не е баш лесна за вадење тоа е поентата. Првиот пат кога пробав го искршив и алатот за менување гуми па на крај ја вадев со рачки од вилушкиЕдноставно неам живци да се ебавам пак со тоа.
Pro m365 ќе биде можеби подобар од обичниот м365 со кој дефинитивно има доста проблеми.
Мобелих го немаат и тешко да го добијат наскоро демек имале проблем со Увозот на крај од сезона ако го донесат тешко дека ќе ги продадат.
Добар бренд Hamachi ?
Да не се лажеме добар скутер е над 700-800 евра.
Zero , Inokim , Dualtron Twow, итн.
Се останато е хмм
Најголем проблем кај сите наши дистрибутери е немањето сериозен сервис и продажен салон.
Пример.
Одам кај овие Хамачи пред Водњанска и му викам ако ми се дупне гума?
Ааа ние тоа не се замараме ...
Ако се расипе го праќаме во Штип и тоа е.
Да ме прашаш за Велосипед ќе ти кажам за овие врска немам.
А не се ни свесни дека за 2 години за 50% ќе му падне продажбата на велосипеди заради “оние тротинетите”.
За секој цена можеш да најдеш оптимум... За цена до 500е дефинитивно м365 е врв.
Се слагам со тебе дека има мн подобар избор за цени од 2-5к еур ама нашиот пазар не е на тоа ниво, кај на се чека субвенвија за да се земе м365... така да.
Инаку незнам на кој zero алудираш, но јас бев на тест драјв во австрија на Zero SR 14.4 појако нешто не сум возел. Сакам да го земам но најблизу сервис има во хрватска, а во ГР сеуште нема... иако не бара одржување освен гуми, по форуми пратам дека си бара адјусмент на фирмверот упдејти и слично. Е тоа е иднината
Здраво на сите,
Размислував за тротинетов вака ептен има примамливи понуди, но сум скептичен заради нашиве раскопани тротоари и улици, и ќе треба нонстоп да го дигаш и спушташ за можеш да преминеш улица или да се симнеш на улица поради што не можеш на тротоар да поминеш. Да не излезе тротинетов повеќе да го носиш во раце отколку што го возиш, сепак 12.5 кила на секое преминување улица нонстоп дигај-спуштај не е лесно. Највише ми е за возење по град заради потреба (не толку за рекреација).
Друго, какво искуство досега имате со менување гуми и други делови и со сервис тука (прашањето е повеќе за тие што возат подолго) или мора да се нарачува од странство.
Фала
Немам многу намера да возам со полн гас туку лагана вожња, само читав нешто гумите одма се јаделе некои пак немале гајле. Ова е како ќе ти се погоди...
Во меѓувреме пребарував малку и најдов еден сајт од Литванија има резервни делови за тротинетов само треба да ги прашам знам дали испорачуваат до тука.
Vilda Shop Lithuania впишете во Google и ќе ви отвори.
Фала на одговор mkiptv.
Немам многу намера да возам со полн гас туку лагана вожња, само читав нешто гумите одма се јаделе некои пак немале гајле. Ова е како ќе ти се погоди...
Во меѓувреме пребарував малку и најдов еден сајт од Литванија има резервни делови за тротинетов само треба да ги прашам знам дали испорачуваат до тука.
Vilda Shop Lithuania впишете во Google и ќе ви отвори.
Фала на одговор mkiptv.
Имаш 2 резерви во пакет, кај гумите најголем проблем е недоволен притисок. Првата гума ми се дупна на 250КМ немаше дупка или оштетување, отидов кај механичар да ја сменам и ми рекоа дека гумата (внатрешна) е преоштетена од внатрешно стругање поради ненапумпаност. Сега сум 3.5 Бари притисок.
Дали би издржала батеријата со едно полнење да идеш од К.Вода до Вип Арена (Сала Борис Трајковски) и назад?? Сум меѓу 80 и 85 кила ама носам често лаптоп со мене (понекогаш морам)
Има испорака до тука, сум купувал неколку работи од човекот.Vilda Shop Lithuania
Има ли некое упатство во кутијата или на интернет сам да смениш гума или мора да однесеш кај некој. Читам некои сами менувале без проблем други не се снаоѓале.Има испорака до тука, сум купувал неколку работи од човекот.
Не сум купувал гуми. Во пакетот со тротинетот имаш 2 резервни гуми, комплет со надворешни.Има ли некое упатство во кутијата или на интернет сам да смениш гума или мора да однесеш кај некој. Читам некои сами менувале без проблем други не се снаоѓале.
At a load of 50-70kg: the front wheel is 35-40psi, the rear wheel is 40-50psi.
At a load of 70-90kg: the front wheel is 40-45psi, the rear wheel is 45-55psi.
At a load of 90-100kg: the front wheel is 45-50psi, the rear wheel is 50-60psi.
At a load of more than 100 kg: it is recommended to pump up to 50-55psi front and 60-65psi rear, but careful driving is recommended. The risk of puncture increases with weight gain.
Не е Xiaomi, копија е.ПРОМОКЛУБ
Zemal nekoj od ovie? Dobar popust bi bil nekade 280 evra izleguva. Sakam da zemam uate eden za devojkata ili da cekam da zemaam pro za mene.
MOUSE WIRED USB GEMBIRD G-LASER, 2400DPI, Black ,MUS-GU-02
390,00 ден
SSD M.2 2TB Lexar NM790 NVMe PCI Express 4.0 x4, 7400/6500 MB/s LNM790X002T-RNNNG
17.900,00 ден
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower NORTH, 2x140mm Aspect 4-pin PWM fans, w/WINDOW TEMPERED GLASS DARK, Side Mesh+Front wood panel, Charcoal Black, FD-C-NOR1C-02
10.050,00 ден
HEADPHONES HAMA NHS-P100, w/microphone, 2x3,5mm, Black
640,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 3200D RS, Black, CC-9011344-WW
6.130,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset Virtuoso Max Wireless RGB w/microphone, 2.4Ghz/Bluetooth/Type-C, Black, CA-9011372-WW
18.540,00 ден