Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Xiaomi Mijia M365 Electric Scooter

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Не е баш лесна за вадење тоа е поентата. Првиот пат кога пробав го искршив и алатот за менување гуми па на крај ја вадев со рачки од вилушки:) Едноставно неам живци да се ебавам пак со тоа.
Лесно е ако знаеш како, а ако тегнеш и запињаш само ќе се нервираш. Јас завршив работа за еден час. :)

Mr.Mrak

read-only
14 октомври 2016
13
4
Ги разгледувам тротинетиве и сум на ум да земам... па викам да читнам како се снаоѓате, какви ви се искуствата:
1. Подвижно сретство е и нормално е да троши нешто, сет полна гума за 25$земаш и цела сезона вади маст, неспоредливо е со резервоар гориво, време драгоцено изгубено (а времето е пари) у кола, итн...
2. Мал мејтененс мора да сме спремни, барем и на точак е исто ќе рипне ланец ќе олабави штраф... ако несакам мејнтененс ќе се возам у такси...
3. Помислата да тргнеш негде без гужва, без стрес без мн гнавење е прицлесс!!
4. Од претходни искуства, гледам да си купувам топ брендот наместо малку поевтиното а со истите квалитети... каде што секогаш сум се покајал... па така анализирам и овој пат што да земам, меѓутоа повеќе на дали м365 или про...
Мислам дека повеќе би се забавувал со про-то..мада и обичниот одма би го хакнал...

Инаку доколку 450е се многу мислам дека имате доста поевтина понуда со доста сличен квалитет, тоа ви е TurboX кој е идентичен со м365 ѕолку ист што мислам дека во иста фабрика се прават само лепат др лого, а истата прича е и со Hamacito... па ете ви тротинет со цена како со субвенција...
Turbo-X E-Scooter Black

HAMACHI ET-A11

БтВ. цената кај нас и ви ГР се горе доле исти, тоа што даваат данок назад е дупка во системот што ја користиме, увозникот мора да го наплати тој данок не дека кај нас од што им се сака го акаат 18%... и ние може сме со најниски цени за некој што си враќа данокот од КС...
Ама сите сакаме цени како кога искача од фабрика од кина...
Поминал некој да види дали стигна прото во мобелих??

Последна промена:

damil

user
2 јануари 2015
1.067
1.361
Јас уште не сум се решил, комшијава го дава неговиот m365 со помалце од 100км за 300 еур.

Гледав некои полни гуми со дупки по нетов, викаат биле поудобви од полните.

Goran.

hello world
19 септември 2017
198
165
Pro m365 ќе биде можеби подобар од обичниот м365 со кој дефинитивно има доста проблеми.
Мобелих го немаат и тешко да го добијат наскоро демек имале проблем со Увозот на крај од сезона ако го донесат тешко дека ќе ги продадат.
Добар бренд Hamachi ?

Да не се лажеме добар скутер е над 700-800 евра.
Zero , Inokim , Dualtron Twow, итн.

Се останато е хмм

Најголем проблем кај сите наши дистрибутери е немањето сериозен сервис и продажен салон.
Пример.
Одам кај овие Хамачи пред Водњанска и му викам ако ми се дупне гума?
Ааа ние тоа не се замараме ...
Ако се расипе го праќаме во Штип и тоа е.
Да ме прашаш за Велосипед ќе ти кажам за овие врска немам.
А не се ни свесни дека за 2 години за 50% ќе му падне продажбата на велосипеди заради “оние тротинетите”.

Mr.Mrak

read-only
14 октомври 2016
13
4
За секој цена можеш да најдеш оптимум... За цена до 500е дефинитивно м365 е врв.
Се слагам со тебе дека има мн подобар избор за цени од 2-5к еур ама нашиот пазар не е на тоа ниво, кај на се чека субвенвија за да се земе м365... така да.

Инаку незнам на кој zero алудираш, но јас бев на тест драјв во австрија на Zero SR 14.4 појако нешто не сум возел. Сакам да го земам но најблизу сервис има во хрватска, а во ГР сеуште нема... иако не бара одржување освен гуми, по форуми пратам дека си бара адјусмент на фирмверот упдејти и слично. Е тоа е иднината

Pro m365 ќе биде можеби подобар од обичниот м365 со кој дефинитивно има доста проблеми.
Мобелих го немаат и тешко да го добијат наскоро демек имале проблем со Увозот на крај од сезона ако го донесат тешко дека ќе ги продадат.
Добар бренд Hamachi ?

Да не се лажеме добар скутер е над 700-800 евра.
Zero , Inokim , Dualtron Twow, итн.

Се останато е хмм

Најголем проблем кај сите наши дистрибутери е немањето сериозен сервис и продажен салон.
Пример.
Одам кај овие Хамачи пред Водњанска и му викам ако ми се дупне гума?
Ааа ние тоа не се замараме ...
Ако се расипе го праќаме во Штип и тоа е.
Да ме прашаш за Велосипед ќе ти кажам за овие врска немам.
А не се ни свесни дека за 2 години за 50% ќе му падне продажбата на велосипеди заради “оние тротинетите”.

Goran.

hello world
19 септември 2017
198
165
За секој цена можеш да најдеш оптимум... За цена до 500е дефинитивно м365 е врв.
Се слагам со тебе дека има мн подобар избор за цени од 2-5к еур ама нашиот пазар не е на тоа ниво, кај на се чека субвенвија за да се земе м365... така да.

Инаку незнам на кој zero алудираш, но јас бев на тест драјв во австрија на Zero SR 14.4 појако нешто не сум возел. Сакам да го земам но најблизу сервис има во хрватска, а во ГР сеуште нема... иако не бара одржување освен гуми, по форуми пратам дека си бара адјусмент на фирмверот упдејти и слично. Е тоа е иднината

Zero 10x
View: https://youtu.be/_zQ-n6w-jEU

Овој е единствен скутер кој му е конкурент на Dualtron.
Jaс сакам да земам зеро 9.
Околу 730 евра излегува.
Ги има во Бугарија...
https://e-point.bg/category/pokazhi-vsichki
Разговарав со сопственикот заинтересиран е да дојде да отворе во Македонија.
Он работи со 4 брендови има 2 години гаранција итн.

Последна промена:

NIKOLAP7

read-only
1 јули 2017
34
17
Здраво на сите,

Размислував за тротинетов вака ептен има примамливи понуди, но сум скептичен заради нашиве раскопани тротоари и улици, и ќе треба нонстоп да го дигаш и спушташ за можеш да преминеш улица или да се симнеш на улица поради што не можеш на тротоар да поминеш. Да не излезе тротинетов повеќе да го носиш во раце отколку што го возиш, сепак 12.5 кила на секое преминување улица нонстоп дигај-спуштај не е лесно. Највише ми е за возење по град заради потреба (не толку за рекреација).

Друго, какво искуство досега имате со менување гуми и други делови и со сервис тука (прашањето е повеќе за тие што возат подолго) или мора да се нарачува од странство.
Фала

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Здраво на сите,

Размислував за тротинетов вака ептен има примамливи понуди, но сум скептичен заради нашиве раскопани тротоари и улици, и ќе треба нонстоп да го дигаш и спушташ за можеш да преминеш улица или да се симнеш на улица поради што не можеш на тротоар да поминеш. Да не излезе тротинетов повеќе да го носиш во раце отколку што го возиш, сепак 12.5 кила на секое преминување улица нонстоп дигај-спуштај не е лесно. Највише ми е за возење по град заради потреба (не толку за рекреација).

Друго, какво искуство досега имате со менување гуми и други делови и со сервис тука (прашањето е повеќе за тие што возат подолго) или мора да се нарачува од странство.
Фала

Добро е за возење низ град од Аеродром до Влае. Нивелирани се на 0 на некои места тротоарите и само цепаш. Нормално, ќе подзакочиш некогаш а не со пун гас да влезеш. Мене еднаш ми се дупна гума (задната) и ја сменив дома. Не е тешко, само треба да си спремен со алатки.

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

NIKOLAP7

read-only
1 јули 2017
34
17
Немам многу намера да возам со полн гас туку лагана вожња, само читав нешто гумите одма се јаделе некои пак немале гајле. Ова е како ќе ти се погоди...

Во меѓувреме пребарував малку и најдов еден сајт од Литванија има резервни делови за тротинетов само треба да ги прашам знам дали испорачуваат до тука.
Vilda Shop Lithuania впишете во Google и ќе ви отвори.

Фала на одговор mkiptv.

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Немам многу намера да возам со полн гас туку лагана вожња, само читав нешто гумите одма се јаделе некои пак немале гајле. Ова е како ќе ти се погоди...

Во меѓувреме пребарував малку и најдов еден сајт од Литванија има резервни делови за тротинетов само треба да ги прашам знам дали испорачуваат до тука.

Фала на одговор mkiptv.

Имаш и делови на aliexpress, не се скапи.

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

sickjcoe28

hello world
26 декември 2018
120
92

Фала на одговор mkiptv.

Имаш 2 резерви во пакет, кај гумите најголем проблем е недоволен притисок. Првата гума ми се дупна на 250КМ немаше дупка или оштетување, отидов кај механичар да ја сменам и ми рекоа дека гумата (внатрешна) е преоштетена од внатрешно стругање поради ненапумпаност. Сега сум 3.5 Бари притисок.

NIKOLAP7

read-only
1 јули 2017
34
17
Имаш 2 резерви во пакет, кај гумите најголем проблем е недоволен притисок. Првата гума ми се дупна на 250КМ немаше дупка или оштетување, отидов кај механичар да ја сменам и ми рекоа дека гумата (внатрешна) е преоштетена од внатрешно стругање поради ненапумпаност. Сега сум 3.5 Бари притисок.

Дали би издржала батеријата со едно полнење да идеш од К.Вода до Вип Арена (Сала Борис Трајковски) и назад?? Сум меѓу 80 и 85 кила ама носам често лаптоп со мене (понекогаш морам)

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro

NIKOLAP7

read-only
1 јули 2017
34
17
Има испорака до тука, сум купувал неколку работи од човекот.
Има ли некое упатство во кутијата или на интернет сам да смениш гума или мора да однесеш кај некој. Читам некои сами менувале без проблем други не се снаоѓале.

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Има ли некое упатство во кутијата или на интернет сам да смениш гума или мора да однесеш кај некој. Читам некои сами менувале без проблем други не се снаоѓале.
Не сум купувал гуми. Во пакетот со тротинетот имаш 2 резервни гуми, комплет со надворешни.

Инаку пред 2 дена ја менував задната гума. Доколку имаш алатки, не е тешко.

Мојата беше изедена странично, претпоставувам пошто го возев со недоволно напумпана.

Еве инфо околу притисокот:
At a load of 50-70kg: the front wheel is 35-40psi, the rear wheel is 40-50psi.
At a load of 70-90kg: the front wheel is 40-45psi, the rear wheel is 45-55psi.
At a load of 90-100kg: the front wheel is 45-50psi, the rear wheel is 50-60psi.
At a load of more than 100 kg: it is recommended to pump up to 50-55psi front and 60-65psi rear, but careful driving is recommended. The risk of puncture increases with weight gain.

6 ноември 2012
2.074
2.235
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700x / AMD Wraith Prism Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD
PSU
Corsair HX1000 (full modular)
RAM
4 x 8gb G-SKILL Sniper X 3200Mhz
Video card
Gainward RTX 3090 Phoenix
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Razer Deathadder v2 X Hyperspeed
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Asus ROG Delta Core \ HyperX USB Amp
Monitor
Samsung Odyssey G7 32" QHD 240Hz \ BenQ PD3200Q 32" QHD
OS
Windows 11 Pro
Vip во комбо пакет од некои 2300-2800 ден. месечно, даваат и скутер на рати за плус 600-700 ден. месечно што е релативно евтино (или за кого-како)

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU