goranzoran
poweruser
Па они ме принудуваат да го продавам, не ми даваат continuum. 
а колку телефони се фрлаат во ѓубре глобално на годишно ниво?
што е толку проблемот со старите/новите модели? :annoyed:
@goranzoran абе само мобилен треба да си купиш.
стариот компјутер нема да ти треба во иднина.
значи нема да има потреба од процесор, кулер, напојување, графика, рам.
од сите овие работи ќе куртулиш, а само монитор, маус и тастатура ќе ти треба.
на крајот помала цена ќе платиш вака отколку сега.
башка ко ќе патуваш нема да има потреба да носиш со себе ранец и лаптоп од 5кг. само мобилката во џеб и компјутерот е со тебе.![]()
едно време и за смартфоните имаше аверзија ама денес скоро сите ги користат.Дали ке заштедиш не верувам, бидејќи ако е потребен понов хардвер, веројатно ќе биде и поскап, претпоставувам нешто околу 250-300 евра (се разбира и поскап) по телефон, за да го надокнади отсуството од стандардниот PC, кој за истите потреби што би ги користел преку телефон, би ти вршел работа. Но се разбира- повеќе струја би влечело, погломазно би било и најверојатно после некое време ќе почне напајањето да му брмчи.
Тука си у право - практичноста пред се'.
Па дури сега ја вградија таа опција која други ја имааат со години. И ќе почекаме финална верзија да видиме дали ќе имплементираат можност за манипулација со виртулните десктопи. На пример да можам да одберам една програма секогаш да ја отвара на трет десктоп и сл. ствари.шуќур нешто асално да се случи последниве години.
повторно некој да не се најде да каже дека дури сега микрософт почнале да користат мулти десктоп опција или можеби на некого му недостасува "aero glass" од Win7!![]()
Фонт смутингот е одличен.Па дури сега ја вградија таа опција која други ја имааат со години. И ќе почекаме финална верзија да видиме дали ќе имплементираат можност за манипулација со виртулните десктопи. На пример да можам да одберам една програма секогаш да ја отвара на трет десктоп и сл. ствари.
Се надевам и дека нема да чекаме 22-ри век за подобар фонт smoothing(барем 50% од она што го има osx) ,табови во фајл менаџер и отворање фолдери со еден клик .
Основни работи се ова кои други ги имаат со години, не се холографи.
Твое е како член да пресудиш на кои членови вреди да им појаснуваш, а на кои не.Барање работи што други ги имаат со години не е плукање. Овие работи се кажани и на почеток на темава, ти тогаш не си бил член на форумов па ќе те замолам да ги прочиташ пред да судиш дека некој плука.
Фонт смутингот на виндовс е очаен, јас а верувам и многу други корисници користиме програмчиња како mactype за добар фонт смутинг. И сега лошо е што барам од мајкрософт да поправат нешто што нечини ?
А за тоа дека никој не ме тера да користам не си во право си, на времето мајкрософт да дозволеше компаниите да развиваат софтвер за линукс сега кујзнае дали ќе постоеше виндоус.
Така да на некој начин мајкрософт ме принудува да користам виндоувс, а и јас сакам да користам(сакам да си поиграм некоја игра од време на време) само не заслужуваат да ги величам додека не направат добар ос.
да не испадне како fb месинџерот и нивната полиса на користење која дозволуваше да ги придобие сите контакти па дури да си уклучи камера кога на „џукелберг“ ќе му текне/свирне во умот!