ARMac
senior
Медиа Центар едишн се шушка дека е најјачи!!!1!ме интересира меѓу windows 10 Pro, Education и Enterprise(64 бит), кој е најдобар од овие!!!
Медиа Центар едишн се шушка дека е најјачи!!!1!ме интересира меѓу windows 10 Pro, Education и Enterprise(64 бит), кој е најдобар од овие!!!
Види од овие 2 опции, првото како да е некоја апликација/кратенка:Препорака за некоја апликација или скрипта што ќе функционира како toggle?
Конкретно ми треба нешто што кога ќе го кликнам ( или притиснам shortcut на тастатурата ) да го мести телевизорот ( поврзан преку HDMI на графичката ) да биде primary display и звукот да го намести да биде преку HDMI ( да се слуша од телевизорот ). И да ја прави истата операција обратно, да го намести мониторот ( поврзан преку DP на графичката ) да биде primary display и звукот да биде преку интегрираната звучна.
ПС: Знам дека се на се се 7 клика, но здосадува кога се повтара повеќе пати во денот.
Немора да значи, ја на 1803 немам никаков проблем, играм р6, пабг, цс. Исти перформанс имам како и претходно, пробај да не ти е уклучено Фокус асист(settings > system > focus assist) отштиклирај све и стави на офф.Значи кое срање е 1803 човече .. Darksiders 1 ја играм со 60 фпс, и од време на време паѓа на 35 - 40 онака без причина, на 1709 имав константни 60 цела игра до крај ..
Ќе пробам утре дома. Фала.Немора да значи, ја на 1803 немам никаков проблем, играм р6, пабг, цс. Исти перформанс имам како и претходно, пробај да не ти е уклучено Фокус асист(settings > system > focus assist) отштиклирај све и стави на офф.
Исто не напоменав дека и хард дискот ми е при крај, ама мислам дека тоа нема врска со губење фрејмови ако почнам да се вртам у круг ..Немора да значи, ја на 1803 немам никаков проблем, играм р6, пабг, цс. Исти перформанс имам како и претходно, пробај да не ти е уклучено Фокус асист(settings > system > focus assist) отштиклирај све и стави на офф.
њтф на екстерниот ми клал некој фајл
Погледнете го атачментот 66250
лелееле добро е што не ми го сахранил
океј е сето тоа ама не глеам како успеале на екстерниот да го клаатDudeне го бриши .ESD, конвертирај го во .ISO и за навек ќе имаш инсталационен фајл.
https://www.itechtics.com/convert-esd-to-iso-easily-using-dism-gui/
Едит: со исо фајлот потоа можеш да направиш чиста инсталација на најновата верзија на 10-ка и веројатно да ги немаш овие проблеми што настанале при апдејт
Го бара дискот со најмногу слободен простор во моментот. Нормално е тоа.океј е сето тоа ама не глеам како успеале на екстерниот да го клаат
Добро што се деси со Мајкрософт, одеднаш заборавија како се прави оперативен систем? Им заминаа клучни програмери?
И Офисот им носи (пре)многу пари. Згора на се, сега брзо прочитав дека се шушка дека ќе наплаќаат месечно на корпоративни корисници за апдејти и одржување.3. Azure (клауд услуги) им носат најмногу пари. И Виндоус го тераат кон тоа да биде само глуп клиент на клауд ОС-от.
Ни за мене не е нормално ама работите така функционираат. Ако немало место на C:\ тогаш инсталацијата (ESD) мора да ја стави на првиот слободен простор на кој ќе наиде иначе ќе добиеш insufficient space грешка.Не знам што подразбираш под нормално , но за мене не е нормално оперативниот автоматски на екстерен да става било што.
Јас кога се бунев за ваквото самоволие ти велеше дека цепидлачам or something.И уште нешто, пред недела дена го избришав каталист контрол центарот на амд за графичкава пошо имав некои проблем и мислев до него дека е (испадна не е до него, но не го вратив и онака) и самиов апдејт ми го инсталирал пак.
Не бе брату, имам доволно простор на C, секогаш има околу 30-40-50 гига.Ни за мене не е нормално ама работите така функционираат. Ако немало место на C:\ тогаш инсталацијата (ESD) мора да ја стави на првиот слободен простор на кој ќе наиде иначе ќе добиеш insufficient space грешка.
И не е чудо заради тоа да ти се има појавено оној error со корисниците.
Во право си.Јас кога се бунев за ваквото самоволие ти велеше дека цепидлачам or something.
Мене дефендерот ми е жива нервоза и троши рам за безвезе. Си користам Kaspersky Free од коа испадна, и неам мака.Не бе брату, имам доволно простор на C, секогаш има околу 30-40-50 гига.
Во право си.
Иначе уште нешто, откако ми се деси април апдејтов, на секое пуштање му треба две минути овие две да ги изврти
Погледнете го атачментот 66377
И ова знакчево секако си стои со црвено долу дур не завршат
Погледнете го атачментот 66378
Зошто му треба 2 минути еве не знам, ссд имам.
Никогаш не ми праел проблеми дифендерот и имам Авира.Мене дефендерот ми е жива нервоза и троши рам за безвезе. Си користам Kaspersky Free од коа испадна, и неам мака.
Види дали неговиот сервис е Automatic (Delayed) и (или) употреби го оваНикогаш не ми праел проблеми дифендерот и имам Авира.
Само да се задржиме до „проблемов“ а не до тоа дали ми треба дифендер или не.
MOUSE WIRED USB GEMBIRD G-LASER, 2400DPI, Black ,MUS-GU-02
390,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset HS55 Wired w/microphone, PC/PS5/PS4/MAC, White, CA-9011261-EU
4.710,00 ден
RAM DDR5 8GB 5200MHz CL42 Innovation IT, 1.10V, 4251538819961
7.990,00 ден
VGA ASROCK RX 9060 XT STEEL LEGEND OC 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, 90-GA5JZZ-00UANF
34.390,00 ден
NET LAN WIRELESS DUAL BAND WIFI6, USB 2.0, CUDY WU900
680,00 ден
UPS 650VA / 360W POWERWALKER VI 650 SH, 2xSHUKO, USB, RJ11, 10120048
4.460,00 ден