Astro
sensei
- 20 јуни 2012
- 10.170
- 16.258
И мене ме дупеше цело време но во претходната верзија (Anniversary Update), Creators не ме мачи.![]()
Исто е. Плачи-*ичка!
И мене ме дупеше цело време но во претходната верзија (Anniversary Update), Creators не ме мачи.![]()
Никако на секој рикавери на 7 ке ти бара да ја активираш нановоЗдраво, користам 2 ОС на лаптопот, Windows7 Ultimate и Windows 10 Pro. Откако ја инсталирав 10-та не ја користев многу ниту пак ја апдејтував се до денес. Откако се апдејтува на Верзија 1507 излегов и се вратив на 7-ца. Тука се случи мал проблем, имено 7-ца ме информира дека не е активирана, па морав повторно да ја активирам. Би Ве замолил тие со поголемо искуство да ми помогнат или упатат како да во иднина не ја губам активацијата на 7-ца после апдејт на 10-та.
Не дека ми е примарен browser, али чат-пат знам да се уклучам на Edge. +20 табови, не мрда никад над 500mb (вкупно со сите останати гига да речеме)Е стварно не е саглам Edge. Само форумов е отворен а 10 процеси у позадина тера.
Погледнете го атачментот 57272
Ништо не ми го цица дискот другарче, него Edge се затупува и отвара сам процеси, гледаш таму 4 процеси за еден отворен прозорец и 4,4Gb RAM ангажирал а отворен само еден таб. Кујзнае што работи во позадина.Не дека ми е примарен browser, али чат-пат знам да се уклучам на Edge. +20 табови, не мрда никад над 500mb (вкупно со сите останати гига да речеме)
Погледнете го атачментот 57274
Башка нешто ти го цица дискот, тоа треба да си провериш. Не може форумов да ти цица толку![]()
Зарем е тешко да се одговориНишто не ми го цица дискот другарче, него Edge се затупува и отвара сам процеси, гледаш таму 4 процеси за еден отворен прозорец и 4,4Gb RAM ангажирал а отворен само еден таб. Кујзнае што работи во позадина.
Е стварно не е саглам Edge. Само форумов е отворен а 10 процеси у позадина тера.
Како да стиганм до "легална" 10ка на тазе PC?
- Инсталација на 7 / 8.1
- Активација со microsoft toolkit
- Assistive technologies (вајда работи уште оваа финта)
- Upgrade to 10.
И чиста инсталација на 10ка при што овојпат веќе ке ме препозане по hardware ID и не треба да внесам клуч?
Божем да не активирам со KMS / MS toolkit е работава пошто ако активирам вака на реинсатлација пак ке терба да им барам клуч нели (или грешка сум)?Зашто директно не симнете 10ка од Микрософт, него преку 7ца комплицирате, па апгрејди па 300 чуда?
Download Windows 10
По инсталација за 2 секунди активираш со KMS Pico и готово.
Или на ибеј има лиценци по 2-3 долара, зимаш една и тераш.
Симни го изото директно од мајкрософт, од никое друго место, исклучиво од мајкрософт! Креирај бутабилно усб со нивната алатка . Направи чиста инсталација(за неа не ти треба клуч). Земи клуч за 4 долари од тука, инстантно го добиваш клучот на имејл. Внеси го и засекогаш ќе имаш лиценциран win 10 врзан за таа матична плоча. За 4 долари не ти се исплаќаат заебанциите со торенти, активатори и остали срања, за да на крај добиеш пиратерија за која ќе кукаш по форумиве дека не чинела, епа не чини зашто некој нешто таму си модификувал за свои потреби и не е тоа win 10 туку некоја сосема друга творевина.Божем да не активирам со KMS / MS toolkit е работава пошто ако активирам вака на реинсатлација пак ке терба да им барам клуч нели (или грешка сум)?
А ако добијам 10ка како апгрејд, клучот е како OEM врзам за матичната, и колку сакаат нека реинсатлираат секојапт ке биде активен.
Или нешто сум пропуштил.
Да ти покажам логови и скрин шот од Norton Security firewall да видиш што све пробува да оди надвор и какви не портови да слушаат + егзотични протоколи кои би да одат на нет ќе ме бараш да им пукаме во нозе.Ништо не ми го цица дискот другарче, него Edge се затупува и отвара сам процеси, гледаш таму 4 процеси за еден отворен прозорец и 4,4Gb RAM ангажирал а отворен само еден таб.
Да замолам некој да ми пушти проверен активатор по ПП. Пробував со Microsoft Toolkit, нешо као помина успешно, но пак ми излага она дека треба да го активирам на секое уклучување.
Благодарност унапред.
Да замолам некој да ми пушти проверен активатор по ПП. Пробував со Microsoft Toolkit, нешо као помина успешно, но пак ми излага она дека треба да го активирам на секое уклучување.
Благодарност унапред.
NET ACCESS POINT CUDY AP1300E WALL, Gigabit Ethernet PoE, AP1300E WALL
2.770,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C2 Pro 8K QMK RGB, Full Size, Super Brown switch, C2PX-M3
4.640,00 ден
NET Switch CUDY 8-port Gigabit GS108U, Plastic, White, GS108U
950,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM BROWN switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M3
15.770,00 ден
OD DVD RW SATA ASUS DRW‑08D6MT, Black, 90DD0340-B19000
1.960,00 ден
KEYBOARD WRIST REST SILICON KEYCHRON V1/V2/Q2/Q9/Q1 Pro/Q2 Pro, Black, PR47
940,00 ден