Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Windows 10 генерална дискусија

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
На Windows 10 pro секој пат инсталирам драјвер за АМД графичка и ми поработе после некое време не ми се отвора графички драјвер за подесување и пак деинсталирав ставив одново и поработе и после некое време и пак нејќе да отвори и како да решам макава ???

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.566
19.254
На Windows 10 pro секој пат инсталирам драјвер за АМД графичка и ми поработе после некое време не ми се отвора графички драјвер за подесување и пак деинсталирав ставив одново и поработе и после некое време и пак нејќе да отвори и како да решам макава ???
Со купување на Nvidia или со враќање на Windows 7

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Со купување на Nvidia или со враќање на Windows 7
Немам Нвидиа туку АМД радеон 6870 и да со бекам за Виндоус 7 ултимаејт лиценциран е (платен) и после апдејт за 10-ка и одтогаш ми прави проблем за драјверот за графичка за почетокот се беше добро и после пак не дига графички интерфејс па деимсталирав и добро е по неколку дена пак ми прави пробав и со најнова и постара драјвер и ништо ни бутур??? Што може да зафркава ?

PandaBomber

hello world
13 јуни 2012
489
669
Да претпоставам, зафркава автоматски update на драјверот на графичката. Би било чудо тој windows 10 feature да работи без проблеми.

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Па не знам што може да е, инаку одамна го исклучив автоматски апдејт

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Ги читам мислењава и реално многу критични има. Имам ставено 10ка на два компјутери. Десктопот ми е со АМД графичка и нема никаков проблем со ништо. Игра игрици перфектно.

Лаптопот ми држи батерија 2-3 саати (зависно од брајнтес и се тоа) и тоа со мала батерија (3 cell).

За брзина е ист или подобар од осмица, а осмицата ми беше стално побрза од седмица.

Е сега за на телефон - десеткава не е тоа што очекував. Промените во интерфејс се минорни и некои работи дури ме иритираат. Во поглед на брзина е ист со осмицата, но во поглед на апликации - оние кои се апдејтувани уште имаат многу багови (може и да е до привју дека е оперативниот).

Нови апликации гледам дека слабо излегуваат. Се на се дури и јас се откажувам од виндоус за мобилни.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Јас па сакав на Windows телефон да преминувам. До толку е несреден? Нели ќе правеа да може со неколку реда додатен код Андроид апликации да се портаат на Win 10? Ама има друга тема за тоа ако сакаш да споделиш нешто плус..

Инаку на PC си е супер, и јас имам на 2 - десктоп и лаптоп, и тоа лаптопот е Alienware модел што нема официјална поддршка за 10-ката, мислев ќе прави некои проблеми со драјвери и слично али нема фрка :).

MartinGR1MR

hello world
14 јуни 2014
165
71
Дали е добро да инсталирам Виндоус од сетапот од ИСО фајлот,пошто нит сум во можност да бутирам УСБ нит да изрежам ЦД? Незнаев каде да напишам па еве тука :)

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Инсталирав синоќа 10 ка јас на лаптопов. Сега го средувам малку со програми и слично. Стартапот само некако ми делува бавен, изгледа пак си прави апдејти сама...

R

Roncic

Гостин
На сите што им крашуваат АМД графичките, инсталирајте драјвери од device manager + инсталирајте adobe flash.
Анзип дарјверите , од девице манагер одберете го фолдерот каде се одзиповани , апдејт драјвер на графичката и то е то. Нема да има каталист и сличнo, но проблемот е решен :D.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
E

emet_

Гостин
уф тоа прашање е на место и прашање е само на време кога ќе се појават првите аргументирани шпекулации затоа што за сега се само сомнежи, но исто така е на место да се постави прашањето и на google и на facebook, т.е. веќе е поставено ама малку се информирани луѓето.

на овие две компании им тежат неколку илјади тужби поради нарушена приватност ама чудно е што никој не се откажува од нивните услуги, особено facebook што направиле и некаков тест да проверат дали корисниците и понатаму ќе им останат верни.

за микрософт е прашање на време затоа што имаат малку поголема контрола од претходните верзии на системи.
а прашањето за корисникот е: дали имате друга алтернатива?

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје
на овие две компании им тежат неколку илјади тужби поради нарушена приватност
Доказ?
Без зборење напразно. Ќе прочитате нешто меѓуредови и веднаш си ставате некои заклучоци во глава.
а прашањето за корисникот е: дали имате друга алтернатива?
Ерм... да?
Windows 7? Linux?

CyberMen

hello world
3 ноември 2012
223
311
Со последниов update имам многу RAM usage на system and compressed memory процесот, некогаш иде и преку 1GB. до пред некоја недела го немав тој проблем. Што го мачи, некој поупатен да ми каже чаре, или ќе треба да почекаме нов update?

zmija

hello world
26 мај 2007
329
201
Bitola
zmija's setup  
Processor & Cooler
iNTEL g4560 3.5 ghz
Motherboard
asus h110-r
Storage
Toshiba 1.8 Tera bajti
PSU
350 w jar
RAM
8Gb Silicon 2133 Ddr4
Video card
HD 610
Case
Crveno
Mouse
Crn
Keyboard
Microsoft reculsa so sfetenje
Audio
shit Realtek
Monitor
Crt 1024x768
OS
Windows 10 pro neorginal
ова 10ката ќе го бришам, една недела убо си работеше , сега гледам вергла хардот клокоти почнува да кочи.

Heruvin

Баниран/a
5 ноември 2010
156
112
Добро овие ШУПАЦИВЕ од мајкрософт,добиват некаква повратна информација.Овие проблеми се насекаде изгледа.И јас го инсталирав и на почеток во ред,реков ај таа КОДОШКАТА нивна работа нека тера,ама почна да се блокира самиот,па проблеми со драјвери,те на матична,те на звучна,кој му знае што самиот си НАДГРАДУВА,и на крај БРИШКА,дури не се опаметат колку и да се досадни за надогрдба за 10-ка,повеќе овој систем не го користам.

zmija

hello world
26 мај 2007
329
201
Bitola
zmija's setup  
Processor & Cooler
iNTEL g4560 3.5 ghz
Motherboard
asus h110-r
Storage
Toshiba 1.8 Tera bajti
PSU
350 w jar
RAM
8Gb Silicon 2133 Ddr4
Video card
HD 610
Case
Crveno
Mouse
Crn
Keyboard
Microsoft reculsa so sfetenje
Audio
shit Realtek
Monitor
Crt 1024x768
OS
Windows 10 pro neorginal
За постр пц , со edge ,chrome не работи убо 10ката ,со опера или фирефокс побрз е.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно