Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Ваши искуства со Сетек

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.522
2.978
обратно да не е,Техномаркет го купил Анхоч
Не ѐ.
Пред неколку години македонскиот огранок на техномаркет беше тргнат надолу.
Андреј Хочај искористил прилика и го купил.

Испратено од телефоно

Последна промена:

crossfire_hurricane

hello world
20 ноември 2020
91
79
"Купувач морал да се обрати до пола институции во државата и да потроши 3 месеци за да врати производ со скриена маана" би бил соодветниот наслов, оти од овој се заклучува дека институциите навремено си ја вршат работата.

CloudConnected

hello world
18 февруари 2016
141
129
Скопје
"Купувач морал да се обрати до пола институции во државата и да потроши 3 месеци за да врати производ со скриена маана" би бил соодветниот наслов, оти од овој се заклучува дека институциите навремено си ја вршат работата.
Во еден нефункционален и скапан бирократски систем каков што е Македонија, 3 месеци за разрешница е баш брзо за било што во кое е вмешана државата и нејзините институции.

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.067
3.526
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux
Во која земја мислите е побрзо баш ме интересира?

no_retreat

lurker
22 јануари 2011
626
1.519
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
intel core i7 14700kf w/ NZXT KRAKEN 280mm AIO Liquid Cooler with LCD Display
Motherboard
Gigabyte Aorus Elite AX Z790 Black
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
Corsair HX 1200i Platinum
RAM
2x16gb DDR G-Skill Trident Z5 ARGB 6000mhz cl30
Video card
RTX 4070 ti Super MSI Ventus 3X
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Keychron Q3 modded with Lime Green Switch and Glorious GPBT Black Ash Dye Keycaps
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
Samsung Neo G8 32" 240hz UHD MiniLED + QLED Panel
OS
windows 11 pro
Во која земја мислите е побрзо баш ме интересира?
Во нормална држава а и во нашава рокот е 30 дена за RMA, очугледно е дека станува збор за изолиран случај, тоа што врти поглед кон овој случај е тоа што доби малку повеќе внимание на социјалните мрежи.
Моја претпоставка е дека некој во менаџмент јако се заинаетил да не даде зелено светло да и се вратат парите или да и се даде нов лаптоп на клиентката, можеби била дрска, навредила вработен или слично, личи на еден од они одмаздливи случаи, сепак не ја знаеме и втората страна од приказната.
Како и да е, ова не им дава за право да ги газат правата на купувачот и во ваква една ситуација каде што имаме држава со еден тон вработена администрација, инспекторат и све остало, требало да се реагира многу побрзо. Добивам впечаток дека, случајот да не добиеше медиумска подршка ќе се влечеше уште многу месеци и кој знае дали воопшто ќе имаше некаква разврска.
По се изгледа мотивација за нашата дебилна администрација да мрдне со прст е да добие медиумско внимание, па потоа директорите пробуваат да го свртат ова во нивна корист, се фалат како нивната институција излегла на терен и си ја работела работата за која што е платена од наши џебови, мизерно и патетично. Замислете сите ние што работиме приватно на секоја завршена работа за одреден клиент да пишувавме статуси по Фејз...

Во која држава е побрзо ? Може не е побрзо во други држави (читај развиени, не ко нашава вукојебина и нашите соседи), ама сигурен сум дека целиот пристап и целото искуство нема да биде со волкав стрес и страв дека парите се пропаднати а лаптоп нема да добиеш...

Последна промена:

Ile bocev

hello world
15 ноември 2015
354
294
Сум зборел и порано. Сетек се тешка превара. Но некој народ никако да разбере.

Пред 1 месец пријателка зема "нов" Сони ПС5. Напоменала да и дадат нов неотпакуван.
За жал неможела да земе од друго место.

Преварантиве од Сетек како и обично не им е денот ако не те зезнат.

Се гледаме и кога гледам сонито со кутија од Фифа 23.
И велам отворен е овој. Си ја извадиле играта ( да си ја продаваат посебно) да ќарат некое денарче плус нели.

Оваа Вика нема шанси. Еве спакуван е
Кога гледаме мангупиве од Сетек го отвориле, и залепиле врз веќе постоечките, други бандероли.

Абе преваранти ни едни. Целосно ја подржувам девојката. За свои пари да те прават будала.
Да сум на место на Девојкава, треба да си барам и пари за изгубено време и нерви со будаливе.
Тешки морони се Сетек.
Со години истите превари ги прават.

Julian

lurker
20 август 2016
521
352
Пред неполн месец зедов слушалки од кај нив. Не беа скапи, 1200 денари мислам дека беа. Се гледаше дека не беа отворени. Кога дојдов дома само лепенката ја тргнав и се гледаше дури неизвадени дека се скршени. Одма ојдов назад без ниту еден збор ми ги заменија за други.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.279
2.708
не знам овие како постојат и се најголеми кога најфушарски работат толку години. Уште пред 10 години ми продаваа отворен таблет што се рестартира сам од себе, и уште со тие фори идат.

Sparkplug folf

hello world
5 јануари 2021
362
280
Ова значи дека гаранциите кои ги имам се безвредни и да не очекувам да ми заменат производ? На некои производи имаат далеку повеќе гаранција од Анхоч. Досега имам искуство со замена на дефектени производи со Анхоч и брзи се дечките. Одржувањето на сајтот им е крш, често им е паднат поради фул меморија или можеби од ddos на лути купувачи. Да стискам палци за замена во Сетек и да запалам некоја свеќа или само неколку молитви ќе бидат доста?

Vlad944

lurker
3 март 2015
786
1.759
Ова значи дека гаранциите кои ги имам се безвредни и да не очекувам да ми заменат производ? На некои производи имаат далеку повеќе гаранција од Анхоч. Досега имам искуство со замена на дефектени производи со Анхоч и брзи се дечките. Одржувањето на сајтот им е крш, често им е паднат поради фул меморија или можеби од ddos на лути купувачи. Да стискам палци за замена во Сетек и да запалам некоја свеќа или само неколку молитви ќе бидат доста?
12+години сум немал проблем со замена на производ доколку се расипи по некое време а е под гаранција.
Барем во БТ се донекаде ОК со почитување на гаранциите.Имав многу случаи каде и по 3 пати го враќав производот кој претходно биле на сервис а не го поправиле,после 4ти пат ми вратија пари целиот износ кој сум го платил или пак нов производ ист таков доколку сакаш.

Последна промена:

Chiller

user
8 март 2012
1.566
1.173
Скопје Аеродром
Сетек или порано (сет компјутери) ги знам уште од 1998 година. На почеток беа најкрвави кога цените им беа во долари. Па кога ќе отидеш да купиш нешто во денари, ти ги сметаат од долари во марки па во денари (курсни разлики миљон) и имаа еден минијатурен лифт каде ги ставаа парите што си им ги дал во моментот и ги пуштаа нагоре кај двајцата браќа „газди“ директно ли беа незнам.. :ROFLMAO:
Па ако се предомислиш со производ да не го сакаш поради било која причина ти вика а неможе отидоа парите иако не поминале ни 5 минути.. :confused:
А па ако недај боже нешто се расипеше отиде со стандадна шема, ти паднало. Абе пред 30 минути го купив „а по пат ти паднало нема гаранција“.

Од тогаш до денешен ден ги избегнувам за секогаш.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Абе пред 30 минути го купив „а по пат ти паднало нема гаранција“.
Ова се случува многу пати, баш по купување да ти падне и да си ибе мајката. Познаник така купува телефон, само што излезе од салон, му паѓа телефонот. Отиде назад по некој час демек да го сменат(ја напукна камерата задна). Многу јасно, си се врати со опашката свиткана, откако му вратија камери кога го уклучија пред него дека телефонот беше исправен комплетно.

Chiller

user
8 март 2012
1.566
1.173
Скопје Аеродром
Ова се случува многу пати, баш по купување да ти падне и да си ибе мајката. Познаник така купува телефон, само што излезе од салон, му паѓа телефонот. Отиде назад по некој час демек да го сменат(ја напукна камерата задна). Многу јасно, си се врати со опашката свиткана, откако му вратија камери кога го уклучија пред него дека телефонот беше исправен комплетно.
Во тоа време немаше камери, имаше дискови кои ги купував по 50 ком и толку матични, напојувања .... Немаше ни салон беше каубојско време. :cool:

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
маа еден минијатурен лифт каде ги ставаа парите што си им ги дал во моментот и ги пуштаа нагоре кај двајцата браќа „газди“ директно ли беа незнам.. :ROFLMAO:
Па ако се предомислиш со производ да не го сакаш поради било која причина ти вика а неможе отидоа парите иако не поминале ни 5 минути.. :confused:
Све сум слушала за нив, ама ова со париве ми е крај на програмата! :) Ги тураш во лифт и ко на децана им викаш "аш пари"! :LOL:

crossfire_hurricane

hello world
20 ноември 2020
91
79
тоа лифтот у она дуќанчето у гтц кај дискотеката у подрум шо се идеше? едно алуминиумско киосче

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно