Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Ваши искуства со Сетек

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Од секогаш било тоа така. Користење ваучери на редовни цени.

Sent from my iPhone using Tapatalk

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
Последно во Сетек мене ми дадоа на поголема, за секои 10.000мкд може да се користи 5% од тие поени.

И

Избришан член 42370

Гостин
А што е всушност улогава на редовнава цена кога ни цената не е редовна, а Клуб цената е всушност таа што треба да биде редовна (читај реална цена) ?

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
А што е всушност улогава на редовнава цена кога ни цената не е редовна, а Клуб цената е всушност таа што треба да биде редовна (читај реална цена) ?
Точно, баш тоа сакав да го пишам.
Редовните цени им се пишувани од ракав, безвеза цени..мада во глобала и тие клуб цените им се у 3лепе нетокму.
Се сеќавам, пред едно 4години сакав да купам СТ-апарат за еспресо.
Во сетек му беше клуб цената 5999 денари како сега памтам, а основната ја имаа 7500 мислам..
И вртев по фејзбук, имаше некоја онлајн страна Online shop или како и да беше, го гледам истиот кафемат 3900(а не знам како може производи наменети за Сетек, да ги продаваат и други фирми и тоа по дупло поевтини цени од Сетек)

А иначе за поениве...
Имав 1000че, во септември имаа некоја акција, и ај гледам инџект принтер 1900 денари, ај реков ке го земам ке искористам поените и уште 900 ке доплатам.

Одам на каса, фино лепо средија се, и на крајот ми вика вработениот, треба сега да доплатиш уште 2890 денари.
Пошо нели поените се сметале на редовна цена... Да не ја должам и картичката гратис им ја оставив..

• лол
Реакции: Ceco

no_retreat

lurker
22 јануари 2011
626
1.519
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
intel core i7 14700kf w/ NZXT KRAKEN 280mm AIO Liquid Cooler with LCD Display
Motherboard
Gigabyte Aorus Elite AX Z790 Black
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
Corsair HX 1200i Platinum
RAM
2x16gb DDR G-Skill Trident Z5 ARGB 6000mhz cl30
Video card
RTX 4070 ti Super MSI Ventus 3X
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Keychron Q3 modded with Lime Green Switch and Glorious GPBT Black Ash Dye Keycaps
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
Samsung Neo G8 32" 240hz UHD MiniLED + QLED Panel
OS
windows 11 pro
Така е, маркетингшки евтин трик за да си помислиш дека добиваш попуст на "реалната цена" и згора на се добиваш и кеш бек, поените би се исплателе до некоја мера ако имаш во план да земеш нешто ситно, напајање, маус, тастатура и слично, ако ги користиш за нешто поскапо веќе не ти се исплати да ги трошиш.

Имав ситуација каде што имав поени во вредност од 12000 денари, требаше да купувам лаптоп, лаптопот што го сакав имаше раслика од редовна и клуб цена 10000 денари.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.790
3.970
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Незнам зошто ставаат и редовна цена и клуб кога сите работи што ги имам земено сум ги земал по клуб цени (немам картичка нит поени)

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Незнам зошто ставаат и редовна цена и клуб кога сите работи што ги имам земено сум ги земал по клуб цени (немам картичка нит поени)
Редовната цена е, за да не можеш да ги искористиш реално поените...

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.792
4.504
Неготино
(а не знам како може производи наменети за Сетек, да ги продаваат и други фирми и тоа по дупло поевтини цени од Сетек)
И јас реално се прашувам дали СТ се наменети само за сетек или не. Јас земав онлајн од рандом фб страна миксер за нескафе на СТ со 6 чаши подарок за 1200 денари. Гледам и многу други ФБ страни продаваат СТ производи.

И

Избришан член 42370

Гостин
Така е, маркетингшки евтин трик за да си помислиш дека добиваш попуст на "реалната цена" и згора на се добиваш и кеш бек, поените би се исплателе до некоја мера ако имаш во план да земеш нешто ситно, напајање, маус, тастатура и слично, ако ги користиш за нешто поскапо веќе не ти се исплати да ги трошиш.

Имав ситуација каде што имав поени во вредност од 12000 денари, требаше да купувам лаптоп, лаптопот што го сакав имаше раслика од редовна и клуб цена 10000 денари.

Не сум правник, али ова не е еден вид на измама? Знам каде живееме, али во Европа е дозволено вакво нешто?
Ова е скалпирање на големо, како е легално?

Ова е затоа што поените си ги редат кај нив, најчесто одат кај тој што ти извршил наплата.

Јас искрено кога и да листам на нивнана страна, е игнорирам неосетно редовнана цена, не знам стварно зошто постои. Изгледа за постариве генерации да се мамат, како некој член што спомна.
Да не зборувам за црни петок што имаа направено со цените... и тоа ви е јасно.

no_retreat

lurker
22 јануари 2011
626
1.519
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
intel core i7 14700kf w/ NZXT KRAKEN 280mm AIO Liquid Cooler with LCD Display
Motherboard
Gigabyte Aorus Elite AX Z790 Black
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
Corsair HX 1200i Platinum
RAM
2x16gb DDR G-Skill Trident Z5 ARGB 6000mhz cl30
Video card
RTX 4070 ti Super MSI Ventus 3X
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Keychron Q3 modded with Lime Green Switch and Glorious GPBT Black Ash Dye Keycaps
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
Samsung Neo G8 32" 240hz UHD MiniLED + QLED Panel
OS
windows 11 pro
Не сум правник, али ова не е еден вид на измама? Знам каде живееме, али во Европа е дозволено вакво нешто?
Ова е скалпирање на големо, како е легално?

Ова е затоа што поените си ги редат кај нив, најчесто одат кај тој што ти извршил наплата.

Јас искрено кога и да листам на нивнана страна, е игнорирам неосетно редовнана цена, не знам стварно зошто постои. Изгледа за постариве генерации да се мамат, како некој член што спомна.
Да не зборувам за црни петок што имаа направено со цените... и тоа ви е јасно.
Секако дека е против законски, неколку пати напоменувам, во одел кој што треба да го контролира ова има вработени иснпектори кој што зимаат плата секој месец, а не си ја работат работата.
Главниот заклучок со цела државна администрација е дека, има вработени кој што не идат на работа, си бркаат приватни обврски во работното време, а зимаат плата,па оттаму потекнува и овој проблем.
Вториот еднакво голем проблем е што во оваа држава секој на секого веќе му е пријател, и се што неможе да се подмити со пари, може со повеќе пари.

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
Секако дека е против законски, неколку пати напоменувам, во одел кој што треба да го контролира ова има вработени иснпектори кој што зимаат плата секој месец, а не си ја работат работата.
Главниот заклучок со цела државна администрација е дека, има вработени кој што не идат на работа, си бркаат приватни обврски во работното време, а зимаат плата,па оттаму потекнува и овој проблем.
Вториот еднакво голем проблем е што во оваа држава секој на секого веќе му е пријател, и се што неможе да се подмити со пари, може со повеќе пари.
Ова е тоа што сакаш да го кажеш :
Наједноставно објаснето :

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.204
1.225
Скопје
Колку што знам истава пед*рска финта ја прават и телеком со купување уреди, пример ова е ајфон 15 и буџетот не ти го рачуна како тарифата што ја имаш (да речеме Магента 1М) 57.990 денари, туку како “само уред” по цена од 64.990 денари, и ти јаде огромен дел од буџетот, што не е фер навистина. IMG_1057.png

IMG_1058.png

И

Избришан член 42370

Гостин
Колку што знам истава пед*рска финта ја прават и телеком...

Јас имам заприметено дека во Телеком, секогаш цената од Само Уред е повисока на уредот него во сите други продавници во државава (Анхоч, Сетек, да не зборувам за Ледиком, Мобеликс колкава разлика има). Со ова прават маркетинг трик да ги земеш како демек поефтино, доколку користиш некоја од тарифите и мислам дека е крајно безобразно како што кажа.
Не знам која инспекција го контролира ова, ама време е да се разбудат.

Од друга страна, пак Анхоч во последно имаат една цена, редовна, и за попусти кога даваат не знаеш од колку ја намалиле, а законски треба да е пишуваат најниската цена што била во последните 30 (или 60?) денови, и под неа цената со попуст.

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 1700 w/Stock Cooler (Wraith Spire RGB)
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
Cooler Master Vanguard 750+ Gold
RAM
HyperX Predator 2x8GB // 3200Mhz
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Gigabyte K85 Mechanical RGB
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Denovive ke odam da pazaram setek pa da iskoristam poenite. Kje snimam pa ako mrcat ke bidat objaveni po portali.

7 март 2014
1.295
750
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X + AMD Ryzen Wraith Prism RGB
Motherboard
ASUS TUF GAMING ATX B550-PLUS
Storage
500GB Samsung 980 NVMe M.2 + ADATA LEGEND 710 512GB
PSU
CoolerMaster Elite V3 500W
RAM
x2 Kingston 8GB 3200MHz DDR4 CL16 DIMM FURY Beast RGB
Video card
GeForce® GTX 1660 SUPER™ OC 6G
Case
ATX Midi Tower Case Deepcool CC560 Black
Mouse
ASUS ROG Strix Impact II Wireless
Keyboard
AOC GK500 Gaming Full RGB Mechanical Keyboard
Audio
AOC GH300 USB Gaming Headset
Monitor
AOC Gaming Monitor 24G2SAE 1080p/VA/165 Hz
OS
Windows 11 PRO
Ја не знам што не ви е јасно... или секогаш се чита тоа што ни одговара.

Сите поени односно пари може да ги користите само на редовна цена, имаат некој производи кој што се со минимална разлика во цена редовна и акциска, а некој производи само со редовна. Е сеа дали ќе ви одговара тој производ.. е прашање.

Пример: SAMSUNG 870 QVO SATA3 2TB

''Во случај да купувате по клуб цени, тогаш износот на вредносните ваучери може да учествува само со 5% во износот на цената на производот. (На пример, ако производот има клуб цена од 60 000 денари, тогаш можете да користите, ваучери до износ од 3000 денари, односно 6 ваучери по 500 денари, а остатокот да го доплатите на еден од начините за плаќање кои ги нуди Сетек (во готово, со кредитна или дебитна картичка)''.

orce97

Баниран/a
19 декември 2022
509
522
linktr.ee
Тоа ти е турски попуст, прво го покачува артиклот и после му става попуст, секако некој мисли направил добар дил а фактички го купил по почетна цена :D

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Denovive ke odam da pazaram setek pa da iskoristam poenite. Kje snimam pa ako mrcat ke bidat objaveni po portali.

Што би снимал уопште ме интересира? Нешто што да отиде било кој и праша за поени , ке му го кажат истото...?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Snaga

hello world
2 јануари 2015
72
71
Класична македонска фирма се СЕТЕК, не можам да ги добијам на телефон, 20 пати ѕвонев и вчера и денес. Платено бојлерче пред 2 недели, абер немаат да ми се јават. Добив некоја линија таму рекоа мора во сетек гтц да се јавам кај шо го платив бојлерчето. Ми го кажува истиот број што го вртев 20 пати.
  • Ѕвонев 20тина пати, дали треба да сум поупорен?
  • Хехе да да или да одите таму ако сте во можност

orce97

Баниран/a
19 декември 2022
509
522
linktr.ee
Класична македонска фирма се СЕТЕК, не можам да ги добијам на телефон, 20 пати ѕвонев и вчера и денес. Платено бојлерче пред 2 недели, абер немаат да ми се јават. Добив некоја линија таму рекоа мора во сетек гтц да се јавам кај шо го платив бојлерчето. Ми го кажува истиот број што го вртев 20 пати.
  • Ѕвонев 20тина пати, дали треба да сум поупорен?
  • Хехе да да или да одите таму ако сте во можност
Менјај држава брат, хаха :D што знам јас лично сум немал проблем со сетек еднаш направив рекламација на матична и маус и ми завршија работа малце почекав али јбг и тие имаат некоја процедура да испратат, во твојот случај јас да сум коа купувам најдобро е идеш на лице место и земаш.

maci

poweruser
2 април 2008
3.388
976
моментално се води трговска војна помеѓу Сетек(македонски газди),Техномаркет(бугарски газди) и Нептун (албански газди)

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.522
2.978
моментално се води трговска војна помеѓу Сетек(македонски газди),Техномаркет(бугарски газди) и Нептун (албански газди)
Техномаркет е неколку години наназад купен од Анхоч.
Не е бугарски.

Испратено од телефоно

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.790
3.970
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Балканска чорба хахаха

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно