Мислам како шо изгледа му продале користен производ како нов, не станува збор за дали има попуст или не. Треба многу убаво да биди наведено дека производот е користен и НЕ Е нов. Во Анхоч барем има наведено за некои од производите дека се OUTLET или REFURBISHED (само ги земам како добар пример, повеќе тука) и многу убо си е наведено што не чини со производотKoga Setek go pravat toa so umisla, znaejki a ne kazuvajki, i nedavajki popust togas treba masta da im se izvadi ne samo parite nazad.
Добро е што ти вратиле пари, лошо е што си останал без производ.
Како без попуст? Сетек се пермаментно во попуст мод, еден "попуст" завршува друг почнува.
Хронолошки од март:
бев сега, им покажав и скрин шот прво тие двајцата со пола уста викаа треба на сервис да се однесе да се види,
им реков во рок од 15 дена треба одма да ми го сменат или пари да ми вратат,
ја викнаа шефицата и ми вратија пари.
Они се потрудиле искрено, чекале некој користен, некој да врне па да ти го шибнат. Ама ти не си бил доволно трпелив.Мене Сетек ме поматкаа со кулер за процесор, прво Вторник ке биде кај нас, па послем Среда ке биде, па на крај не, не во Сабота ке биде кај нас. Иако имав чуство дека продавачката во Сетек во Велес се потруди ама изгледа имаат проблем со комуникација меѓу нив. На крајот ги откачив и си купив од ДДСтор, го нарачав онлајн и за неполни 24 часа го испорачаа во Велес. Едно големо БРАВО за нив.
Почнале да ги продаваат веќе копаните значи.
Баш ме интересира кој ќе ги сервисира?Сетек станал ексклузивен застапник за Merida?!
На чудесите им нема крај...
Погледнете го атачментот 101525
Баш ме интересира кој ќе ги сервисира?
Сетек имаат ли сервис?
Порано увозник и сервисер беше Лари од бајк маркет на фонтана.
Се знаеше дека кога ќе купи човек велосипед таму дека ќе биде сигурен стегнат итн.
Баш нека праша некој кој им е овластен сервис
Овие скренале скроз бе...
Во пазарна оди.Сакам да пробам, затоа и прашувам, дека 4 парчиња имам купено од производот, а секое парче од производот ми е наплатен со попуст од 30.000мкд
120.000мкд е целосниот попуст за сите 4 парчиња.
таква пракса прават сиуте пример ако нарачаш нешто да ти донесат од друг град, магацин унапред плаќаш. Ваква работа мислам порано немаше и не е само сетек исто и техномаркет (од искуство)
За поскапи работи бараат капар да се остави ти даваат фискална и потоа го минусираат тоа кога ќе стигне продуктот од цената. (ова важи за Сетек)Константно порачувам од други градови/продавници, во Сетек и во Анхоч, никогаш не ми побарале да платам унапред. Плаќам при подигање. Во два-три наврати и прашав дали треба да платам нешто унапред, ми рекоа не. Од каде ова?
@BigBull, не смееле да ти дадат фискална без производ. Ако не сакаат да го испочитуваат попустот на платен производ, ОПМ, па ДПИ.
За поскапи работи бараат капар да се остави ти даваат фискална и потоа го минусираат тоа кога ќе стигне продуктот од цената. (ова важи за Сетек)
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C2 Pro 8K QMK RGB, Full Size, Super Red switch, C2PX-M1
4.640,00 ден
Бесплатна достава
GAMING CHAIR FragON 2X Rev. 2.0 BLACK
11.780,00 ден
Бесплатна достава
CE SMART VACUUM ROBOT XIAOMI H50 PRO, White, BHR089NEU
32.690,00 ден
Бесплатна достава
CE SMART DESKTOP AIR CIRCULATION FAN XIAOMI, White, BPLDS10DM
6.120,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M7, w/bluetooth, 30000 DPI, 8000Hz, Black, M7-A23
4.870,00 ден
Бесплатна достава
NET ROUTER MESH SYSTEM AX3000 Dual Band, CUDY M3000 (1-Pack), 2.4/5 GHz, 574 - 2402 Mbps,
2.360,00 ден