LG 43UK6950PLB од Нептун
Или
PHILIPS 43PUS7303 (7363) од Сетек
АЈДЕ ДАЈТЕ МИСЛЕЊЕ КОНЕЧНО ДА СЕ ОДЛУЧАМ КОЈ ДА ГО ЗЕМАМ
Неможам да најдам за LG то колку меморија има,, ,, RAM, ROMШто ти е битно кај телевизорот? Слика, Звук, Боја, Оперативниот?
И двата се добри, од тебе зависи кој тебе повеќе ти одговара. И двата се 4к, 43", сребрени, имаат ips панели.. Разликата е во острината и бојата на панелот што ќе мораш да одиш во продавница и сам да одлучиш која повеќе ја сакаш, звукот ќе треба да го слушнеш, и оперативниот е ствар на вкус, сакаш андроид или не? И двата имаат нетфликс, јутуб, пребарувач.. И двата имат напредни далечински, philips от има и микрофон во неговото но дали ти треба тоа воопшто?
Неблагодарно е ја да ти кажам, или било кој овде во што ќе гледаш во наредниве х години само врз база на наше/нечиво мислење.
Последниот чекор е сепак за тебе, види кој ти се допаѓа повеќе и тој земи го, секако нема да згрешиш.
Мислам дека рам меморијата е битена за брзината за отварање и работа на апликациите. Најдов за LG RAM 1.5GB ROM 4GB.Рам, ром, јадра..? Зашто ти е битно ова кај LG, се што ти нуди webOS ти е веќе инсталирано. Херцажата што ја пишува на телевизорот е на кратко неговата брзина, а не квалитет на слика. Доколку сакаш да знаеш што има хардверски нажалост ќе треба да го расклопиш и да си ѕирнеш сам![]()
А ти што мислиш за андорид тв бокс ? да си купиш телевизор со добар панел , гаранција и цена , и да не ја тупиш за рам ?Мислам дека рам меморијата е битена за брзината за отварање и работа на апликациите. Најдов за LG RAM 1.5GB ROM 4GB.
А што мислиш за SONY BRAVIA KD43XE7077SAEP ?
Предложи нешто конкретноА ти што мислиш за андорид тв бокс ? да си купиш телевизор со добар панел , гаранција и цена , и да не ја тупиш за рам ?
Предложи нешто конкретно
Другар, купив тв од 9000 серијата на самсунг во 2016та, 2400е. ТВ-то имаше најсрање софтвер во универзумов, купив Apple TV и сега мило ми е да го користам.Мислам дека рам меморијата е битена за брзината за отварање и работа на апликациите. Најдов за LG RAM 1.5GB ROM 4GB.
А што мислиш за SONY BRAVIA KD43XE7077SAEP ?
А PHILIPS?За што ти треба ТВ што запна за РАМ-РОМ ??
Сони број 8ххх па нагоре
Самсунг број 7ххх па нагоре
ЛГ број 7ххх па нагоре
Такви серии ќе земеш било кое
Sent from my iPhone 8 Plus using Tapatalk
А PHILIPS?
a филипс како се со рам ? брзо отвара апликации ?
Се сезав ја ама ако , изјасни си сеЗа филипс има вграден андроид ОС и колку сака да стави рам и за почеток ќе тера брзо но со тек на време ќе биде мноогу спор и ќе сецка и единствен начин целосен ресет подесување на ТВто и ништо друго и ниту рестарт не бива. А зошто сте запнале за Филипс бре ?? Мој другар има купено филипс на брзање и после истекот на гаранцијата се расипаа и шу праиме?! Како што реков не е тоа тоа како што беше, панасоникот е подобар ама мизерен софтвер има
Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk
Се сезав ја ама ако , изјасни си се![]()
Топ е, земи го.Дечки, ми треба препорака за 43", 4к телевизор. Буџет до кај 25к.
Овој ми падна во очи Samsung UE43NU7092 43". Истиот во Нептун е 25к.
LG.Помош за избор на телевизор!
Philips 43PFS5823/12
LG 43 LK 6100 PLB
Споредуваш FHD (Sony) so 4K (Samsung) . Нормално ќе идеш на 4К варијанта , future proof e. Самсунгот е скап за таа дијагонала , ако ти дозволува просторот , разгледај 49' ЛГ 4К за цена на самсунгот (26.000) . И глеј да избереш телевизор со 5 години гаранција ( ако има актуелни промоции )
Денес не ти треба 4К , за една година неможеш да знаеш ,а ова за 97% мислам дека си ептен грешка , има премногу видеа што се со 4к резолуција, а исто и филмови. Конкретно меѓу 2та наведени модела , јас би идел со самсунгот бидејќи има 10-битен панел , наспрема сонито кој има 8 битен.4K не ми значи толку бидејќи нема да го користам (97% од Youtube не поддржува 4K а и internet speed sucks sometimes). Пошто ограничен сум со простор (40' max) и изборот ми е ограничен. Поентава на прашањево ми беше, што мислите кој има подобри overall перформанси (слика,звук, OS etc.), поточно за мојте потреби кој би бил подобра опција.
EDIT: а за гаранцијава и за SONY и Samsung даваат по 2 год.
NET ACCESS POINT CUDY AP1300E WALL, Gigabit Ethernet PoE, AP1300E WALL
2.770,00 ден
OD DVD RW SATA ASUS DRW‑08D6MT, Black, 90DD0340-B19000
1.960,00 ден
UPS 650VA / 360W POWERWALKER VI 650 SH, 2xSHUKO, USB, RJ11, 10120048
4.460,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 3200D RS, Black, CC-9011344-WW
6.130,00 ден
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA BY-V30, 2xMIC, USB-C receiver, Black, BY-V30
3.600,00 ден
USB Flash Drive 3.2 64GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-064G-G46
760,00 ден