Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Телекабел оптички пакети

Ab@ace

lurker
21 мај 2016
846
728
Имам мака со телекабел, преѓе се јавив да ми дат Public IP и таја таму ми рече океј ресетирај модем, е сега од ко ресетирав модем цел ден немам интернет, се и сешто пробав, ресетирав, поврзав, преку рутер на модем дирек, изгасив firewall, се јавив 3 пати тој од таму ми рече дека се е океј од нивна страна, дури и дека тој ресетирал нешто од таму. Модемот добива public IP адреса ама не можам да пристапам до интернет никако.

Пробај ресетирај го со игла од дупчето на модемот исто и рутерот ако имаш

tomskibt

hello world
12 јули 2022
109
86
Се среди после 2 дена и сто пати јавување во техничка поддршка, кога му реков дека од кај нив е најверојатно проблем со рутирањето, ресетираја уште еднаш и се среди.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.670
3.755
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Ќе биде интересно Струга кога ќе почне Телекабел со работа. Со тие цени што ги нудат ќе им земе бајаѓи корисници на А1 и Телеком.
Од А1 најмногу користат КомбоБокс што и не е скроз лошо ама на телеком скоро сите се на АДСЛ и мал број на ВДСЛ (кој имаше среќа).
Е сега дали Телекабел ќе прави сопствена мрежа или ќе ја искористи мрежата (оптичка и кабловска) од локалниот провајдер CableCall времето ќе покаже.
Во секој случај ова е напредок во Струга (скоро цел интернет е АДСЛ и ВДСЛ, оптика на прсти се брои каде има).

ps (Кога почна А1 да нуди АДСЛ на времето, скоро сите се префрлија кај нив. од каблоската најпојќе бидејќи нудеше смешни брзини од 128к до 512к за дупло повисдока цена од ДСЛ-от од телеком тоа време)

Цени и брзина на нет за кабловската Струга:

Атачменти

• Telekabel.jpg
    Telekabel.jpg
    148,3 KB · Прегледи: 74
  • aaaaaa.jpg
    aaaaaa.jpg
    1,5 MB · Прегледи: 75
Последна промена:

GoranMak

hello world
13 февруари 2020
251
242
Кои добри цени ги има Телекабел. 1250 денари за ТВ и оптички нет 40/40м.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.670
3.755
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
"Напредни" сме Струга :))))
Мислењето е автоматски споено:

Кои добри цени ги има Телекабел. 1250 денари за ТВ и оптички нет 40/40м.
Споредено со локалниов кабловски провајдер во Струга. Види линковите со цени погоре

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.670
3.755
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Сите вие што користите телекабел години имате искуство. Струга кога ќе почне ќе биде нешто ново и ако играат правилно ќе соберат многу корисници.
Како што пишав погоре неколку поста, Струга моментално владее АДСЛ-от о мал дел ВДСЛ од телеком и комбобоксот од А1.
Брзините ги знаете на сите технологии, така да Телекабел ќе биде премија во градов...

PeroLozac

hello world
11 јули 2018
195
225
Струга речиси целата е покриена со оптика од локалниот Кејблкал оператер.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.670
3.755
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Струга речиси целата е покриена со оптика од локалниот Кејблкал оператер.
Точно ама демек телекабел ќе праеле нивна мрежа. Чисто сумљам во тоа да почнат од почеток. Се мислам дека ќе го купат или е купен локалниов оператор...

partaloskip

read-only
9 август 2023
36
58
Точно ама демек телекабел ќе праеле нивна мрежа. Чисто сумљам во тоа да почнат од почеток. Се мислам дека ќе го купат или е купен локалниов оператор...
Ресен почнуваат од 0 иако имаме покриеност од локален провајдер (Канал16, поранешна сопственост на Роби Телекабел, продадена во 2024-та), или барем така разбрав.
Претпоставувам истото важи и за другите места каде што ќе се шират!

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.670
3.755
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Контрадикторно е што од телекабел викаат Наскоро во Струга а од друга страна да почнат да градат сега мрежа...кој знае кога ќе биде готова.
Како и да е во секој случај Телекабел за Струга е голема работа, ќе мрдниме од дуополот на А1 и Телеком (локалниов провајдер не го сметам ич, исто како да не постои)

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.670
3.755
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Ресен почнуваат од 0 иако имаме покриеност од локален провајдер (Канал16, поранешна сопственост на Роби Телекабел, продадена во 2024-та), или барем така разбрав.
Претпоставувам истото важи и за другите места каде што ќе се шират!
Почнати се со работа или само најава е? Ресен не го видов во градови со телекабел, Струга барем пишеше Наскоро

partaloskip

read-only
9 август 2023
36
58
Почнати се со работа или само најава е? Ресен не го видов во градови со телекабел, Струга барем пишеше Наскоро
Мислам дека веќе имаат приклучени корисници, јас прашував ама не сум многу оптимист поради ова со добивање брзина 150/150 наместо 300/300...

dac12

read-only
17 февруари 2011
47
44
Мичурин некој друг проблем со оптика? Еве веќе еден саат е во прекин.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.670
3.755
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

masterwu

lurker
11 февруари 2016
853
815
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6600K, Cooler Master Hyper 212 EVO
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
Samsung 840 Evo 250GB, 2TB WD Caviar Blue, 640GB WD Caviar Green
PSU
Cooler Master V550S
RAM
16GB (2x 8GB) G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Logitech Proteus Core G502
Keyboard
Das Keyboard Model S (MX-Brown switches)
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
За вие што сте од Охрид, како е стабилноста на интернетот последниве месеци таму?

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.972
Писти Охту
За вие што сте од Охрид, како е стабилноста на интернетот последниве месеци таму?
на лелекабел, центар кај мене, 70% стабилен. има периоди кај шо заебава прилично, кај нив било се во ред а јас со никаква конекција. во последно време, се дешава се почесто да снемува по неколку минути еднаш-два пати дневно, после се стабилизира. воглавно немам убо мислење, чекам лелеком да се охрабрат и да пуштат од терминал на спрат до во станот кај мене интернет.

NiXiDi

read-only
8 август 2025
17
20
Ќе биде интересно Струга кога ќе почне Телекабел со работа. Со тие цени што ги нудат ќе им земе бајаѓи корисници на А1 и Телеком.
Од А1 најмногу користат КомбоБокс што и не е скроз лошо ама на телеком скоро сите се на АДСЛ и мал број на ВДСЛ (кој имаше среќа).
Е сега дали Телекабел ќе прави сопствена мрежа или ќе ја искористи мрежата (оптичка и кабловска) од локалниот провајдер CableCall времето ќе покаже.
Во секој случај ова е напредок во Струга (скоро цел интернет е АДСЛ и ВДСЛ, оптика на прсти се брои каде има).

ps (Кога почна А1 да нуди АДСЛ на времето, скоро сите се префрлија кај нив. од каблоската најпојќе бидејќи нудеше смешни брзини од 128к до 512к за дупло повисдока цена од ДСЛ-от од телеком тоа време)

Цени и брзина на нет за кабловската Струга:

Кога веќе збориме за струга заборавив инфо да споделам, се јавив пред некое време да ми дадат понуда за 5Г бокс со тв за во крушево бидејќи ги видов линковите во некоја др преписка што ги имаше постирано и убаво ми објасни дечкото се , ама дека само во Струга имаат почнато во март со нив а на др места 4Г , и биле во план и др градови ама не знаеше кои би биле. Така да вие ја имате честа први да користите 5Г бокс :) со експлор и даваат андроид бокс наместо тоа двбт со антените. Споредбено со 4Г тарифите е топ напредок ама далеку од оптика нормално неспоредливо е едно со друго. Со здравје да си ги користите и телекабел и а1 , интернет борба за струга :)

Атачменти

• IMG_8579.jpeg
    IMG_8579.jpeg
    409,1 KB · Прегледи: 29
  • IMG_8580.jpeg
    IMG_8580.jpeg
    273 KB · Прегледи: 28

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.670
3.755
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Кога веќе збориме за струга заборавив инфо да споделам, се јавив пред некое време да ми дадат понуда за 5Г бокс со тв за во крушево бидејќи ги видов линковите во некоја др преписка што ги имаше постирано и убаво ми објасни дечкото се , ама дека само во Струга имаат почнато во март со нив а на др места 4Г , и биле во план и др градови ама не знаеше кои би биле. Така да вие ја имате честа први да користите 5Г бокс :) со експлор и даваат андроид бокс наместо тоа двбт со антените. Споредбено со 4Г тарифите е топ напредок ама далеку од оптика нормално неспоредливо е едно со друго. Со здравје да си ги користите и телекабел и а1 , интернет борба за струга :)
Ако добро разбрав муабетов ти е за А1 и комбо боксот. Тие ќе почнат со 5г рутери потака. За телекабел немам никакво инфо

NiXiDi

read-only
8 август 2025
17
20
Ако добро разбрав муабетов ти е за А1 и комбо боксот. Тие ќе почнат со 5г рутери потака. За телекабел немам никакво инфо
Да да за А1 боксот дека во струга веќе е почнато да нудат со 5г од март (ако знае некој да потврди инфо од салон струга) а тука пишав дека муабетот е за тој град па ете да се надоврзам со инфото од а1 тех поддршка.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно