Jas se javiv, mi rekoa deka moze na veke postoecki broevi pa cekam da dojdat da pustat kabel za internet i da startuvame.Комбинацијата од тв, интернет и две мобилни линии.
Дуо пакет - Telekabel
telekabel.com.mk
Ајед аирлија ...Jas se javiv, mi rekoa deka moze na veke postoecki broevi pa cekam da dojdat da pustat kabel za internet i da startuvame.
Абе моја грашка било - усисавав денеска и тоа кабелот у соба го закачав - па сеа гледам брзината од рутер до кај мене на 100Мбпс паднала - па затоа. Пробав на 1000 да го наместам - неќе - значи или се има некоја жила скинато па ќе треба да го сменам . Го подисправив приклучив пак конектори - даде 1000Мбпс конекција - сега тестирам 300/300.Padna no ne 98, kaj mene okolu 155 navecer od kaj 6 do 11
Реон пожарна, катастрофа конекцијата од пред два сати некаде.Некој во Охрид да потврди дека лелекабел немат интернет? Или само реонов кај мене (пожарна). На броевиве никој не крева
ССБ !Битола немааеродроминтернет!
Вчера од ко снема струја некосји 5 минути, после то имав прекини следните 2-3 саати. Денес нема проблем. Не врти на битолскиот број, џабе ти е.Битола цел ден немам интернет и телевизија 1000 пати се јавив никој не крева
Скенирај ги мануелно фрекфенциите на програмите , тука ги имаш за секој град посебно.Sto e finta na eden tv gi ima site kanali na drug gi ima site osven alfa a na tretiot edvaj 50 kanali na Telekabel. Ima nekoja finta vo biranjeto kanali ili?
Различна „MAC „ менува ИП секогаш. Тоа сум приметил.Доделува нова ИП адреса .Нешто поврзано со тоа можеби ?Дали некој знае зошто промена на рутер или промена на hostname на wan port, го збрлавува телекабел?
Да, нова public ip, ама ако смениш два рутери, да речеме во еден час - кàпутРазлична „MAC „ менува ИП секогаш. Тоа сум приметил.Доделува нова ИП адреса .Нешто поврзано со тоа можеби ?
Треба да се јавиш, да им кажеш дека си инсталирал нов компјутер или клонирај ја мек адресата...Да, нова public ip, ама ако смениш два рутери, да речеме во еден час - кàпут
Истово и кај мене, од кога снема струја пред три-четири дена интернетот тиња со пуста среќа моја срање ИП адреса што е на црна листа на 3+ места декетирана како спам и на све игри +40мсДали некој друг има проблем во Битола со Телекабел Оптика?
Од сабајле до сега има чести падови, бавно лоадира сајтови, уплоад брзината не е како што треба исто така.
Пробав да се јавам ми гаснат од техничка подршка.
Едит:
Сега ги добив, ми рестартираја од таму. Па да видиме дали ќе се стабилизира.
Денес пак снема струја, и да од кога снема струја неколку пати овој месец почна да се губи интернетот.Истово и кај мене, од кога снема струја пред три-четири дена интернетот тиња со пуста среќа моја срање ИП адреса што е на црна листа на 3+ места декетирана како спам и на све игри +40мс
Колку време немаше струја? Читав дека модемиве на Телекабел имале проблем со поврзување ако немале струја неколку часаДенес пак снема струја, и да од кога снема струја неколку пати овој месец почна да се губи интернетот.
Од кога му се јавив, ми направија рестарт, после то снема комплетно 5 минути интернет и линијата на техничка подршка беше line busy.
Незнам што е проблемот, но надвор од Македонија уплоадот е тиња, и рутирањето е сменето порано имаше 27 ping до 10G серверот во Австрија на speedtest, сега има 43 до Австрија.
Се надевам ќе ја вратат старата рута што имаше по 20-30 пинг на серверите надвор од МК.
Edit: На PoE2 ќе здрви ќе крени до 15к ping, според resource monitor не пушта пакети надвор кога ќе залагира во играта.
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA MINI 2-02, 2xMIC, USB-C receiver, Black, MINI 2-02
3.350,00 ден
Бесплатна достава
GAME FIGURINE PALADONE FORTNITE CHEST LIGHT, PP14737FO
1.790,00 ден
Бесплатна достава
TOOL Extralink Turbo Jet Fan, Portable Multi-Function USB Blower
2.650,00 ден
Бесплатна достава
BAG EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BAG 51X20X33CM - KM05 COSMETIC BAG, LIGHT GREY
1.970,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE BOYA BY-M1 PRO II, 1x 3.5mm jack, 6m length, Black, BY-M1 Pro II
1.490,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Red switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M1
5.450,00 ден