Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Телекабел оптички пакети

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.590
6.029
Битола
Ме падна на сред партија дота шо требаше да ја добијам сега баниран сум. Пиздата материна да му ја ебам и на телекабел и тие шо го водат. Цел ден заебава во Битола.

Godlike

lurker
11 октомври 2014
885
1.016
Колку време немаше струја? Читав дека модемиве на Телекабел имале проблем со поврзување ако немале струја неколку часа
За кој модем се работи конкретно, бидејќи го сменав од raisecom малиот само со лан порта во Aztech со лан + телевизија излез.
Немаше струја можи 30-45 мин денес, ама цело време свети зелено кај модемот, рутерот зелено во портокалово дека губи конекција.
Мислењето е автоматски споено:

Ме падна на сред партија дота шо требаше да ја добијам сега баниран сум. Пиздата материна да му ја ебам и на телекабел и тие шо го водат. Цел ден заебава во Битола.
Јас играв TFT на сред партија 4 пати ме реконектира, и ме врати на Emerald 4.

Godlike

lurker
11 октомври 2014
885
1.016
На Valorant пингот од 35-38 на 56-80 јуриш па уште удриле и 5%-15% packetloss
Да јас не играм Valorant ама ја пуштам да видам серверите чисто информативно колку пинг има во државите, од кога снема струја сигурно рутирањето се има сменато надвор од МК и сега е тиња.

comakot

hello world
23 февруари 2017
471
385
Да јас не играм Valorant ама ја пуштам да видам серверите чисто информативно колку пинг има во државите, од кога снема струја сигурно рутирањето се има сменато надвор од МК и сега е тиња.
Tука тука му се серверите со LoL/ТFT за на пример на лигушите имав 32-35 пинг сега 56-58 со подкочнување, ако продолжат вака ќе му намалиме тарифа да не лапат многу пари на месец од мене

Godlike

lurker
11 октомври 2014
885
1.016
Tука тука му се серверите со LoL/ТFT за на пример на лигушите имав 32-35 пинг сега 56-58 со подкочнување, ако продолжат вака ќе му намалиме тарифа да не лапат многу пари на месец од мене
Имаше по околу 30 пинг на TFT EU East, сега е 58.
Најдобро како тогаш приговор да му дадеме на страната, можи ќе средат.

comakot

hello world
23 февруари 2017
471
385
Барав моментално на сајтот нивни но невидов, нудат овие телешит статична адреса? Преку глава ми е да чекам недели или месеци да се корегира срање ИП адреса што ја доделуват. Ако менва нешто користам 1GB/1GB пакет

Godlike

lurker
11 октомври 2014
885
1.016
Битола уште од вчера сиба стопанката, углавноМ “екипите се на терен пијат ракија не му се работи на дождо/снегО (лапајцата по нашки)“
Во централата нешто менвале од вчера, над хотел Театар кај шо се гради куќа гледам има скинато оптички кабел, цело време камиони,багери, шо не седат таму не ме чуди тие да го имат скинато, е сега дали е на телекабел кабелот не се знај, ќе светеше црвено на модемот ако беше то.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.590
6.029
Битола
Ми кренаја копуците.

Стрината од центарот за поддршка Скопје: „Па имаме генерален проблем Битола се работи на случајот“

Не знам зошто немаат корисничка поддршка во Битола па ме пренасочува или Скопје или Штип.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.314
11.867
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Ах бре Битолчани, кај аеродром немате па сега и ова... пу јаз'к! :D

Halaf

hello world
27 јуни 2015
92
143
Ах бре Битолчани, кај аеродром немате па сега и ова... пу јаз'к! :D
“мршбедатибамтинкачоскопскиојфатисидечко“ да се посмејме малце на целата ситуација, село гори баба си ја чешла е работата. Али мислам дека е средено сеа за сеа..

Godlike

lurker
11 октомври 2014
885
1.016
пак драпа ташаци интернетот.
Ми јавија вчера од Телекабел и плус на маил ми вратија дека приговор дадов, од техничка ми рекоја дека Софтверски проблем бил кај нив.
Вчера требаше да се среди со некој си упдејт на софтверот, ама како што гледам од сабајле само паѓа.

tonibec

read-only
29 декември 2024
16
26
Здраво на сите, наскоро ми истекнува договорот од телеком, кај шо имам страшно добри брзини од 1-2 Mbps и единствена опција за во мојот регион со оптика е телекабел. дали од опрема дават само модем или има и рутер? ако треба да си купам посебен рутер, препорачајте ми некој добар, планирам да го земам пакетот со 300mbps, за куќа на 2 спрата (околу 60м2 по спрат).

462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно