GreenVlach
hello world
Аха фала ти.
Модемот е гага или 1500 плус си доплаќам за него или за него и плус местењето ?
Модемот е гага или 1500 плус си доплаќам за него или за него и плус местењето ?
И Internet Speed Test е добар тест.Најубаво мерете на SpeedTest Апликацијата за Десктоп таму се реалните брзини, вака на страницата некад знае да зеза.
20/20 е одличен за секојдневно користење, симињање филмови и јутб и сл.Дечки сакам да ставам 20/20 оптикава на телекабел за daily use ми е и сегашниов кабловски интернет ми е океј ама ајде да бидеме во тек со настаниве дека веќе сите ставаат оптика. Дали е добар ? за таа цена ? (600ден)
И дали треба да купувам модем или од телекабел ќе ми дадат ?
Јас исто сум на кабелски и сакам оптички Телекабел - ама во строг центар Скопје викаат немало можност да сме се договореле комшии па ако има 5-6 заитересирани...Па Сарај више има оптика а не тука у Центар да неможат да постават еден приклучок. Од врата до врата јас треба да молам ?Дечки сакам да ставам 20/20 оптикава на телекабел за daily use ми е и сегашниов кабловски интернет ми е океј ама ајде да бидеме во тек со настаниве дека веќе сите ставаат оптика. Дали е добар ? за таа цена ? (600ден)
И дали треба да купувам модем или од телекабел ќе ми дадат ?
Па сеа...немора зборо да биде "молам", може и другојаче да го поставешОд врата до врата јас треба да молам ?
20/20 е одличен за секојдневно користење, симињање филмови и јутб и сл.
Немаш потреба од поскапио. Ти ги прашаш конкретно дали е добар 20/20 они ти препорачуват оди на 40/40.
Коа приклучуваа модемо од нив 1500 ден се плакаше у сметката месечна на 5 рати. Сега незнам како е. Ако имаш блиску салон најубаво оди прашај. А можеш и на да се јавеш на њеб сајто имаат броеви.
Па сигурно дека ќе биде побрзо. Сецкање нема да има - и тоа само затоа што аплоуд лимитот ти е поголем. Подобро е 20/20 од 30/1 во секој случај а особено кога има повеќе корисници во исто време. На 30/1 ако нешто симињаш и еден да користи Вибер - брзината ти паѓа драстично - а со 20/20 брзината ке се намали незначително и нема да сецка никому..аххахахахахаа
сите што ги прашав тоа ми го рекоа земи 40/40 искрено не праам upload/download мн мн али се користам стриминг редовно со спорт и моите дома на телевизорот редовно се на Kodi не маме некој потешкотија али знае да сецне. Брзината на сегашниот интернет ми е 25Mbps download и 1mbps upload (на кабловиот интернет на Телекабел и ми е океј ) дали ако ставам 20/20 оптика ќе имам зголемување на брзината или не ?
Абе братче работата е што не им се исплати да доаѓаат екипа само за тебе да ти постават кабел.Сакаат во околина сите заинтересирани за оптика во еден потег-во еден ден да дојдат, да наместат, и да нетреба после пак некој ако сака - пак да доаѓаат. Јас разбирам - само не е моја работа јас да одам по комшиите да се распрашувам и да им објаснувам. Треба да си пратат Агент платен што ги представува и тоа ќе го објасни...Па сеа...немора зборо да биде "молам", може и другојаче да го поставеш
Видите там 5-6 души ако сте, јави те се прашајте. Ко ти пита не скита.
Иначе аплоадо им е 30. Практично е 20/30.аха фали ви
ќе пробам прво со 20/20 па ако треба ќе се иде на 40/40 барем тоа е предност кај Телекабел со необрзувачките договори
Ааа, ја мислев за молење телекабеловци да дојдат. Ти збореш за комшиите да ги мочеш. Тука си у право. У ред ем ке прашаш некој едншка и да ти делува заинтересиран, ќе испадне после дека не е ...знаеме како идат тие ствари тука.Абе братче работата е што не им се исплати да доаѓаат екипа само за тебе да ти постават кабел.Сакаат во околина сите заинтересирани за оптика во еден потег-во еден ден да дојдат, да наместат, и да нетреба после пак некој ако сака - пак да доаѓаат. Јас разбирам - само не е моја работа јас да одам по комшиите да се распрашувам и да им објаснувам. Треба да си пратат Агент платен што ги представува и тоа ќе го објасни...
зашто ти е хак? ќе го подесиш рутерот што го имаш (TL-WR841N) да биде рутер, dhcp на WAN портата ќе го поврзеш на ONT-то од Телекабел на WAN портата (на wr841) и ќе им се јавиш на Телекабел да го стават ONT-то во bridge мод. 5 минути работа е.
пс.
рака на срце малку слаб рутер ти е тоа за како рутер на оптички пакет
Нема да ти треба ништо повеќе ако нормално само на youtube гледаш видеа, facebook viber и све тоа ама ако симнуваш често и уплоадираш 40/40 мое мислење. Исто ако играш и игри и тоа ке тера без проблем.аха фали ви
ќе пробам прво со 20/20 па ако треба ќе се иде на 40/40 барем тоа е предност кај Телекабел со необрзувачките договори
Точно некако срамота е 30/1 уплоад не знам на кој човек не му треба уплоад спеед у денешно време.
Нема да ти треба ништо повеќе ако нормално само на youtube гледаш видеа, facebook viber и све тоа ама ако симнуваш често и уплоадираш 40/40 мое мислење. Исто ако играш и игри и тоа ке тера без проблем.
Мислењето е автоматски споено:
Точно некако срамота е 30/1 уплоад не знам на кој човек не му треба уплоад спеед у денешно време.
Ни на Телеком не отвара.Dali nekoj drug go ima problemov. Momentalno ne otvara ni edna torrent strana ?
Troubleshooting со windows. Дава дека 443 портот е блокиран.Ни на Телеком не отвара.
Да ! Несака ни yiffy torrents да отвори...Dali nekoj drug go ima problemov. Momentalno ne otvara ni edna torrent strana ?
Ok e sega pak, Ama nemozam port da otvoram za server. Dali nekoj znae dali ovie modemive od telekabel imaat modem interface za settings ? Imam bel mal modem.Да ! Несака ни yiffy torrents да отвори...
Прееска околу 6h 1337 работеше, баш имав отворено но сега ни тоа.Да ! Несака ни yiffy torrents да отвори...
А дали доколку воведат оптика останува коаксијалниот кабел што е за тв?Официјално
Имаат оптички модем што има излез за коаксијален кабел за телевизија.А дали доколку воведат оптика останува коаксијалниот кабел што е за тв?
Оптикиот кабел иди до модем, така да до каде сакаш.И дали има некој да сподели што опрема имаат за оптика и до каде се должни во стан да ја спороведат дали само до влезна врата, или и сега каде ми стои модемот повнатре во станот?
Фала на инфо, сеа останува да се закаже термин кога можат да дојдат да инсталираат опрематаИмаат оптички модем што има излез за коаксијален кабел за телевизија.
Оптикиот кабел иди до модем, така да до каде сакаш.
COMBO KEYBOARD MOUSE MOUSEPAD HEADPHONES WIRED GEMBIRD, Black, KBS-UO4-01
900,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 3200D RS, White, CC-9011345-WW
6.130,00 ден
MOUSE WIRELESS USB CORSAIR M75 Air Lightweight RGB Gaming Mouse, 2.4Ghz+Bluetooth+USB, 26,000dpi, Light Grey, CH-931D102-EU
5.490,00 ден
NET INJECTOR CUDY POE48, POE+/POE, 2x10/100/1000Mbps, 18W, POE48-18W
690,00 ден
USB Flash Drive 3.2 512GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-512G-G46
3.220,00 ден
SSD 2,5" 240GB MSI SPATIUM S270 S78-440N070-P83
3.650,00 ден